Odotettu uutuus: Bell & Ross BR 05 Chrono

Bell & Ross BR 05 Chrono on ranskalaismerkin odotettu lisäys suosittuun, urbaania elämäntyyliä huokuvaan BR 05 -kellomallistoon.

Bell & Ross tunnetaan funktionaalisista ja ronskiin käyttöön tehdyistä neliönmuotoisista instrumenttikelloista, joiden rinnalla on myös klassisempia vintage-sarjaan kuuluvia pyöreitä kelloja. Näiden rinnalle Bell & Ross toi viime vuonna urbaania henkeä tihkuvan BR 05 -malliston, joka kohahdutti tuoreeltaan kellomaailmaa. Kyseessä oli integroidun rannekkeen omaava sporttikellomallisto, jota verrattiin tuoreeltaan kyseisen segmentin klassikoihin, kuten Audemars Piquetin Royal Oakiin ja Patek Philippen Nautilukseen.

-- MAINOS --

Jälkiviisaasti voidaan todeta, että Bell & Ross oli BR 05 -mallistonsa kanssa tiukasti ajassa kiinni, sillä tämän jälkeen useampi kellomerkki on esitellyt vastaavantyylisiä kellomalleja ilman suurta kohinaa.

Bell & Ross BR 05 Chrono lyhyesti

Kronografin lisääminen BR 05 -mallistoon oli vain ajan kysymys. Nyt tämä “puute” on korjattu ja lopputulos näyttää mallikkaalta. Kellon design on säilynyt ennallaan yhdellä poikkeuksella; kellonkuoren koko on kasvanut kahdella millimetrillä 42 millimetriin. Tällä muutoksella on saatu tehtyä vaadittava tila kellotauluun kronografin pikkutauluja varten. Kellon paksuus on kasvanut 2 millimetrillä, joka on kokonaisuudessaan 12,4 millimetrillä vielä varsin kohtuullinen lukema ETA-pohjaiselle kronografille.

BR 05 Chrono sinisellä taululla.

Bell & Rossin toinen perustaja ja luova johtaja Bruno Belamich kuvailee BR 05 -kellojen kuoren ja rannekkeen muodostavan yhden yksikön.





Koneistona uutuudessa on Bell & Rossin BR-CAL.301, joka pohjautuu kronografien luotettavaan sotahevoseen, ETA 2894-2 -koneistoon. Tämä tuo BR 05 Chronolle 42 tunnin käyntivaran. Kauniisti viimeistellyn koneiston toimintaa voi tarkastella safiirilasin läpi.

BR 05 Chronon koneiston toimintaa ja viimeistelyä voi tarkastella safiirilasin läpi.

Vahvaa 1970-luvun henkeä – erityisesti pikkutaulujen muodon osalta – huokuva BR 05 Chrono on jälleen kerran osoitus siitä, miten ennakkoluulottomasti kellomaailman mittakaavassa tuore kellonvalmistaja Bell & Ross on lunastanut paikkansa rohkeasti omaa polkuaan pitkin kulkevana yrityksenä.

Kaksi mallia, kaksi ranneketta

BR 05 Chrono tulee myyntiin ensimmäisessä vaiheessa kahdella erivärisellä kellotaululla (sininen ja musta) ja kahdella rannekevaihtoehdolla (integroitu teräsranneke tai kumiranneke). Näistä vaihtoehdoista omaksi suosikikseni nousee mustatauluinen malli teräsrannekkeella, joka oli valintani myös viime vuonna esitellyn perusmallin kohdalla.

Tyylillisesti BR 05 Chrono on harmoninen yhdistelmä industriaalista muotoilua ja eleganttia viimeistelyä, mainiolla tavalla yhdisteltyä satiinihiottua pintaa ja kiillotettuja viisteitä, sekä täsmällisesti symmetrisessä asennossa olevia ruuveja.

Bell & Rossin kelloissa on markkinoiden laadukkaimpiin kuuluva kumiranneke.
Bell & Rossin kelloissa on markkinoiden laadukkaimpiin kuuluva kumiranneke.

Integroidulla teräsrannekkeella kellon hinta on 5.900 euroa ja kumirannekkeella kello irtoaa 5.400 eurolla. Suomessa Bell & Rossin kelloja myyvät Hovisepät, Aseman Kello ja Westerback. Kellojen toimitukset jälleenmyyjille ovat alkaneet ja niiden odotetaan olevan myymälöissä viikolla 43.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Bell & Ross
 • Malli: BR 05 Chrono
 • Koneisto: BR-CAL.301 (ETA 2894-2) automaatti, moduulikronografi
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 42 mm
 • Kuoren paksuus: 12,4 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 100 m (10 bar)
 • Rannekkeen leveys: integroitu
 • Ranneke: teräs tai kumi
 • Hinta: 5 900 € teräsrannekkeella, 5 400 € kumirannekkeella

Kuvat: Bell & Ross

-- MAINOS --
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Ensiesittelyssä: Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Sveitsiläinen Baume & Mercier on nostanut profiiliaan viimeisten vuosien aikana Baumatic-koneistoon pohjautuvilla kellomalleillaan. Clifton Baumatic Day Date Moon Phase...

Sjöö Sandström Royal Steel Classic Annual Edition 2020

Ruotsalainen Sjöö Sandström esitteli ruskealla sektoritaululla varustetun Royal Steel Classic Annual Edition 2020 -rannekellon. Vaasalaisen Salkarin maahantuoman ruotsalaiskellonvalmistaja Sjöö Sandströmin...

Kerro mielipiteesi! Mitä Kelloseppäkoulu sinulle merkitsee?

Suomalaisille huipputeknologian vientiyrityksille elintärkeä Kelloseppäkoulu roikkuu edelleen löysässä hirressä valtiovallan rahoitusleikkausten takia.  Espoon Leppävaarassa toimiva Kelloseppäkoulu on yksityinen ammattioppilaitos, jonka...

Breitling Chronomat -kellomallisto naisille

Breitling teki onnistuneen lisäyksen esittelemällä naisille suunnattuja kellomalleja keväällä esiteltyyn Chronomat-kellomallistoon. Sveitsiläinen Breitling julkaisi huhtikuussa 2020 päivitetyn klassisen Chronomat-malliston ja...

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition juhlistaa japanilaisen kellomerkin 70-vuotista taivalta mekaanisten rannekellojen valmistajana. Japanilainen ORIENT on vuodesta 1950 lähtien valmistanut...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme.

Lähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.