Morris Commercial esitteli legendaarisen J-typen hengessä tehdyn täyssähköisen Morris JE -pakettiauton

Brittiläinen Morris Commercial julkisti äskettäin täyssähköisen, upean retrosti legendaariselle Morris J-type:lle kunniaa tekevän, Morris JE -pakettiauton, jonka tekniikka on uusinta uutta, mutta ulkonäkö kuin kymmenien vuosien takaa.

Morris JE:n ei ole valmistajan mukaan tarkoitus olla esikuvansa replica, vaan alkuperäisen J-typen jatkumo ja ikonisen designin uudelleensyntymä. J-typen tärkeimmät tunnusmerkit, kaksiosainen tuulilasi, päärynän muotoinen jäähdyttimen säleikkö, pieni etuylitys ja vauhdikas kattolinja, ovat siirtyneet modernisoituna uuteen malliin.Morris JE:n kyytiin mahtuu sivuille aukeavista ovista kaksi täyttä Eurolavaa, ja yhteensä kuljetuskapasiteettia löytyy 5,5 kuutiota / 1000 kiloa. Iso-Britanniassa suunniteltu ja kehitetty JE kätkee sisäänsä sähköisen voimalinjan ja lithium-ion akuston, mikä tarjoaa täydellä latauksella jopa 320 päästötöntä kilometriä. JE:n kevyt hiilikuituinen kori lepää modulaarisen pohjan päällä, mitä Morris kaavailee käyttävänsä myös avolavan, minibussin ja matkailuauton alustana.

Morris JE:n tuotanto on tarkoitus aloittaa vuonna 2021 ja ensimmäisten autojen saapuessa kauppoihin saman vuoden lopulla, on auton hinta kotimaassaan 60000 puntaa, eli noin 70000 euroa.

Alkuperäinen Morris J-type oli suosituin tavarankuljetusauto sodanjälkeisessä Britanniassa ja sitä nähtiin niin pienten kuin suurtenkin yritysten riveissä. Ikoniset yritykset, kuten Cadbury, Carlsberg, Dunlop, John Lewis, OXO, Pickfords, Royal Mail ja Walls, luottivat J-typen kykyyn toimittaa tuotteet luotettavasti asiakkaille.

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä live-tuotanto.

Uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.