Mitä tänään on päälläni – talvi ei yllättänyt tänäkään vuonna

Päivän puheenaihe on ehdottomasti autoilijat yllättänyt talvi, kun taivaalta myrskysi yöstä alkaen lunta ympäri Suomea. Pukeutumisen osalta talvi ei kuitenkaan päässyt yllättämään, sillä lähes nollakelissä olevaan lumituiskuun on helppo varautua asiamukaisesti huivilla ja hanskoilla. Päällystakkikin on toki autossa mukana, mutta lyhyt kävelymatka autolta työpaikalle ei kannustanut sitä päälle laittamaan, sillä irtotakin, kaulahuivin ja käsineiden kanssa pärjäsin hyvin.

Huivi ja käsineet – talvisen sään peruspilarit

Kenellekään ei liene yllätys, että olen pitäytynyt aiempien vuosien tapaan parin luottotoimittajani, eli Herrainpukimon ja Kämmenen asusteisiin. Itse asiassa olen talviseen säähän varautunut jo useita viikkoja kuljettamalla laukussani ohutta merinosilkkihuivia ja kaninvuorillisia nahkakäsineitä. Nämä eivät ole vieneet laukussa juurikaan tilaa ja huivia olen käyttänyt pitkin matkaa tuulisina päivinä äänen suojelemiseksi.

Herrainpukimon merinosilkkinen huivi oli talven huippuhankinta.
Herrainpukimon merinosilkkinen huivi on talven huippuhankinta.

Kummatkin vaatekappaleet ovat hyvä esimerkki siitä, miksi laatuun kannattaa panostaa. Kämmenen nahkakäsineillä on alkamassa laskujeni mukaan neljäs talvi ja ne ovat edelleen erinomaisessa kunnossa. Eivät ne enää uudenveroiset ole, sillä nahka on patinoitunut kauniisti, mutta yhtä lämpimät ne edelleen ovat. Herrainpukimon kaulahuivilla on puolestaan kolmas talvi alkamassa ja pientä nukkaa lukuunottamatta siinä ei ole silminnähtäviä käytönjälkiä.

Talven luottovaatteita ovat Herrainpukimon kaulahuivi ja Kämmenen nahkakäsineet.
Talven luottovaatteita ovat Herrainpukimon kaulahuivi ja Kämmenen nahkakäsineet.

Ostajan muistilista

  • Osta laatua, se maksaa itsensä takaisin
  • Valitse yhteensopivia värejä ja kuoseja
  • Suosi luonnonmateriaaleja

Lue lisää