Mercedes-Benz ylitti miljoonan auton rajan jo heinäkuussa

Mercedes-Benz ylitti heinäkuussa 3000 myydyn auton rajan

Uusia Mercedes-Benz-henkilöautoja myytiin Suomessa heinäkuussa 378 kappaletta, mikä toi 4,3 prosentin markkinaosuuden. Vuoden alusta heinäkuun loppuun on myyty yhteensä 3104 uutta Mercedes-Benziä ja markkinaosuus oli 4,7 %. Mercedes-Benz on näillä luvuilla maan 10. myydyin henkilöautomerkki. C-sarjan kysyntä on jatkunut vilkkaana koko alkuvuoden ajan, sillä mallia on myyty 956 kappaletta (+9,1 %). C-sarja on maan 16. myydyin henkilöautomalli 1,5 % osuudella.

Toinen vuosineljännes toi huikean tuloksen Daimlerille

Daimler AG myi huhti-kesäkuussa 714 800 uutta henkilöautoa ja ammattiajoneuvoa. Myynti lisääntyi vuoden takaisesta 14 prosenttia. Parhaan tuloksen teki Mercedes-Benz, sillä merkin myynti kasvoi 20 prosenttia 500 700 uuteen autoon. Daimlerin liikevaihto toisen vuosineljänneksen aikana oli 37,5 miljardia euroa (+ 19 %). Myynnistä kertyi voittoa 3,7 miljardia (+ 20 %), josta nettovoittoa oli 2,4 miljardia (+ 8 %). Daimler odottaa saman positiivisen vireen vaikuttavan niin, että koko vuoden sekä myynti, liikevaihto että tulos paranevat selvästi viime vuodesta.

Mercedesin entiset myyntiennätykset rikkoutuivat heinäkuussa

Mercedes-Benzin huima myynnin kehitys jatkui samalla uralla heinäkuun aikana. Autoja toimitettiin asiakkaille 149 753 kappaletta (+ 15,2 %). Samalla kuluvan vuoden kokonaismyynnin miljoonaraja rikkoutui heinäkuussa – aikaisemmin kuin koskaan ennen. ”Koskaan ennen emme ole toimittaneet asiakkaillemme miljoonaa autoa seitsemässä kuukaudessa. Myydyistä malleista noin neljännes oli C-sarjan sedan- tai farmarimalleja”, myynti- ja markkinointijohtaja Ola Källenius huomauttaa. C-sarjan myynti lisääntyi huimat 83 %. Kiinassa tehtiin yhden kuukauden uusi myyntiennätys lähes 30 000 ajoneuvolla (+ 41,5 %). Mercedes-Benz on premium-luokan autojen markkinajohtaja esimerkiksi Saksassa, Japanissa ja Kanadassa. smarteja on myyty tammi-heinäkuun välillä 71 451 kappaletta (+ 31,5 %).

Lue lisää