Mercedes-Benz ylitti miljoonan auton rajan jo heinäkuussa

Mercedes-Benz ylitti heinäkuussa 3000 myydyn auton rajan

Uusia Mercedes-Benz-henkilöautoja myytiin Suomessa heinäkuussa 378 kappaletta, mikä toi 4,3 prosentin markkinaosuuden. Vuoden alusta heinäkuun loppuun on myyty yhteensä 3104 uutta Mercedes-Benziä ja markkinaosuus oli 4,7 %. Mercedes-Benz on näillä luvuilla maan 10. myydyin henkilöautomerkki. C-sarjan kysyntä on jatkunut vilkkaana koko alkuvuoden ajan, sillä mallia on myyty 956 kappaletta (+9,1 %). C-sarja on maan 16. myydyin henkilöautomalli 1,5 % osuudella.

Toinen vuosineljännes toi huikean tuloksen Daimlerille

Daimler AG myi huhti-kesäkuussa 714 800 uutta henkilöautoa ja ammattiajoneuvoa. Myynti lisääntyi vuoden takaisesta 14 prosenttia. Parhaan tuloksen teki Mercedes-Benz, sillä merkin myynti kasvoi 20 prosenttia 500 700 uuteen autoon. Daimlerin liikevaihto toisen vuosineljänneksen aikana oli 37,5 miljardia euroa (+ 19 %). Myynnistä kertyi voittoa 3,7 miljardia (+ 20 %), josta nettovoittoa oli 2,4 miljardia (+ 8 %). Daimler odottaa saman positiivisen vireen vaikuttavan niin, että koko vuoden sekä myynti, liikevaihto että tulos paranevat selvästi viime vuodesta.

Mercedesin entiset myyntiennätykset rikkoutuivat heinäkuussa

Mercedes-Benzin huima myynnin kehitys jatkui samalla uralla heinäkuun aikana. Autoja toimitettiin asiakkaille 149 753 kappaletta (+ 15,2 %). Samalla kuluvan vuoden kokonaismyynnin miljoonaraja rikkoutui heinäkuussa – aikaisemmin kuin koskaan ennen. ”Koskaan ennen emme ole toimittaneet asiakkaillemme miljoonaa autoa seitsemässä kuukaudessa. Myydyistä malleista noin neljännes oli C-sarjan sedan- tai farmarimalleja”, myynti- ja markkinointijohtaja Ola Källenius huomauttaa. C-sarjan myynti lisääntyi huimat 83 %. Kiinassa tehtiin yhden kuukauden uusi myyntiennätys lähes 30 000 ajoneuvolla (+ 41,5 %). Mercedes-Benz on premium-luokan autojen markkinajohtaja esimerkiksi Saksassa, Japanissa ja Kanadassa. smarteja on myyty tammi-heinäkuun välillä 71 451 kappaletta (+ 31,5 %).

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat