Melkoinen roadtrip – tien päällä 16 vuotta ja takana 70 eri maata!

Puolen vuoden road trip venähti kuudentoista vuoden mittaiseksi, kun argentiinalaiset Candelaria Ja Herman Zapp lähtivät tien päälle.

Alunperin reissun piti kestää vain noin puoli vuotta ja sen tarkoitus oli toimia pariskunnan viimeisenä kahdenkeskisenä road trippinä ennen lasten syntymää. Matka kuitenkin hieman venyi ja kuten isäntä toteaa leikillisesti haastattelussa: Kun rouva on kartanlukijana, tälläistä voi tapahtua.

Yli 70 maan halki jatkunut matka on taitettu samalla autolla, mikä ei olekaan ihan tavallinen kulkupeli. Kyseessä on vuoden 1929 Graham-Paige. Auto on omistajansa mukaan erittäin helppo korjata ja siksi soveltuu hyvin näin pitkälle matkalle.

Autossa on myös hyvin tilaa ja auton katolle on rakennettu pystytettävä teltta, jossa perhe on viettänyt lukuisia öitä. Perhe on yöpynyt matkalla myös vieraanvaraisten ihmisten kotona ja perheen isä ynnääkin, että yövierailuja on kertynyt parisen tuhatta.

Matkan aikana perhe on kasvanut peräti neljällä lapsella, joista esikoinen, Pampa, on jo 14-vuotias. Muut lapset ovat 11-vuotias Tehua, 8-vuotias Paloma ja 7-vuotias Wallby. Kaikki lapset ovat syntyneet matkan varrella eri maissa.

Haastattelimme perheen isää Autot ja Viihde -tapahtumassa, Lahdessa. Haastattelijana Jessika Elo.

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat