Suomen ainoa McLaren 570S kääntää päitä bulevardilla

Vahvan autourheilutaustan omaavan McLarenin superauto 570S on rantautunut nyt myös Suomeen ja se on todellinen katseenkääntäjä.

McLaren 570S on käsintehty superauto, jonka tekijä tunnetaan mm. LeMans ja Formula 1 -autoista. Vahvan autourheilutaustan omaava tehdas on laittanut huippuosaamisensa peliin ja tehnyt auton, joka on todellakin ajamista varten. Auto on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön, tarkoittaa se sitten kaupungissa lipumista tai radalla kurvailua.

mclaren-570s-1

570S:ssä on McLarenin aiemmista malleista, 650S ja 675LT, tuttu hiilikuituinen monokokkirunko. Malleja yhdistää myös sama moottori ja vaihdelaatikko. Moottorina on Ricardon valmistama 3,8 litrainen tuplaturbo V8, joka tuottaa 570 hevosvoimaa ja vääntää jopa 600Nm voimalla. Voiman siirrosta pyörille huolehtii seitsemänlovinen tuplakytkin laatikko. 570S on sisarmalleihin verrattuna hieman kevyempi ja kompaktimpi – auto painaa vain 1300 kiloa.

mclaren4

Auto on tällä hetkellä myynnissä Auto-Outlet autoliikkeen Luxury Collection -myymälässä Vantaalla ja se on tietojemme mukaan Suomen ainoa McLaren 570S superauto. Vaikka autolla on hintaa muhkeat 399 900 euroa, se ei suinkaan ole liikkeen kallein auto. Showroomin paraatipaikalta löytyy myös uuden karhea Lamborghini Huracan Spyder, jonka lapussa komeilee numerot 549 900.

Suosittelemme

McLaren erottuu positiivisesti massasta varsinkin, kun värinä on Papaya Orange -oranssi, joka toistuu myös melkoisen kookkaissa jarrusatuloissa. Kerrassaan häkellyttävän upea auto!

Kiitos Sami Aaltoselle upeista kuvista.

mclaren-570s-2

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat