Mansorylta huima vesijetti: hiilikuitua ja 550 hevosvoimaa

Mikäli perus “sparkki” ei riitä, niin on olemassa myös vaihtoehto. Tämä vaihtoehto on vesijettien high-endiä, sillä superautojen tuunauspajana tunnettu saksalainen Mansory on ottanut Sea-Doo RXT-X 260 RS:n käsittelyyn ja tehnyt siitä Black Marlin -supervesijetin.

Black Marlin, eli musta Marliini on rakennettu hiilikuidusta, mikä on pudottanut alkuperäisen RXT-X:n painoa noin 10 kiloa. Jettiä vie eteenpäin Rotaxin 260 hevovoimainen moottori, mutta Mansoryn mukaan moottorista on tulossa viritetty versio, josta löytyy peräti 550 hevosvoimaa. Huipputehokas versio on läpikäymässä viimeisiä testejä ja se on kohta valmis toimituksiin, kerrotaan Mansorylta.

Black Marlin esiteltiin äskettäin Frankfurtin autonäyttelyssä. Superjetin hinta ei ole tiedossamme, mutta aihiona käytetyn Sea-Doo RXT-X 260 RS:n hinta Suomessa on hieman alta 20 000 euroa. Sen voinee vähintäänkin tuplata, ellei jopa triplata, spekuloidessa tämän vesihirviön hintaa.

mansory-black-marlin-01

mansory-black-marlin-03

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat