Latolöytö: maatilan navetasta löytyi kolme vähän ajettua C3-mallin Corvettea

Kolmikon vähiten ajetun klassikkoauton mittarissa komeilee ainoastaan 33 mailia!

Ei ole ensimmäinen kerta, kun ladon tai muun vanhan rakennuksen uumenista löytyy aikansa suhteellisen kalliskin auto, joka paljastuu käytännössä ajamattomaksi. Ensimmäinen kysymys monella varmasti on, miten jollain on varaa ostaa uusi auto, ja jättää se ajamattomana lojumaan vuosikymmenten ajaksi?

Samaa ovat varmasti miettineet WD Detailing -nimistä YouTube-kanavaa pyörittävät autointoilijat, jotka siistivät vuosikymmeniäkin paikallaan lojuneita autoja. Nyt ryhmän haaviin osui peräti kolme kolmannen sukupolven loppupään Corvettea, jotka olivat lähes ajamattomina jätetty lojumaan oman onnensa nojaan. Kolmikosta mielenkiintoisin on vuoden 1982 malli, jonka matkamittarissa on vain 33 mailia, eli noin 53 kilometriä.

Auton aikoinaan uutena ostanut viljelijä oli kaikesta päätellen kovan luokan Corvette-fani, joka ajoi auton kotiin jälleenmyyjältä, pysäköi sen, eikä enää koskaan siirtänyt sitä. Ehkä mies oli kaukaa viisas, ja ymmärsi auton arvon tulevaisuudessa, sillä olihan vuosi 1982 C3 Corvetten viimeinen tuotantovuosi.

Jo vuodesta 1968 valmistetun automallin viimeinen vuosi toi mukanaan useita parannuksia, kuten kehittyneemmän Cross-Fire -nimeä kantaneen polttoaineenruiskutuksen lisätehoa varten. Uutuus oli myös saranoitu takalasi, joka muutti ohjaamon takaosan vaikeasti käytettävästä hattuhyllystä kätevämmäksi säilytystilaksi.

Videolla nähtävä auto on aito Collector’s Edition -malli, josta käy heti kättelystä ilmi mallin tunnuspiirteet, kuten mustasta harmaaseen muuttuvat somisteet ovissa, istuimissa ja kuten lopulta nähdään auton pesun jälkeen, myös auton konepellissä.

Suosittelemme

Lähes olemattomasta ajomäärästään huolimatta näin pitkään huilinut, ja likaa pintaansa kerännyt auto ei ole aivan läpihuutojuttu palauttaa alkuperäiseen loistoonsa. Pinttynyt lika vaati tuntien ankaraa puhdistusta, jotta se näyttäisi jälleen uudelta. Lian alta paljastuu usein myös vuosien saatossa syntyneitä vaurioita, kuten tässä tapauksessa naarmu aivan auton keulasta, auton takalasin kumitiivisteiden vauriot, sekä taitos Collector’s Edition -merkissä.

Loppujen lopuksi edellä mainitut ovat vain pieniä kosmeettisia juttuja, ja moni rasvamontussa hitsipilliä poltteleva olisi vain onnesta soikeana, jos saisi näin hyvän kohteen kunnostettavaksi. Vaikka autoa ei videolla saada käyntiin saakka, on silti erittäin tyydyttävää nähdä, kuinka Corvette saa pitkän tauon jälkeen ansaitsemansa huomion. Katso alta kaikkien kolmen Veten elvytysvideot!

LähdeCarscoops

Lue lisää