Land Rover laittaa kulutuksen ja päästöt kohdalleen uudella diesel-moottorilla

Katumaastureiden polttoaineen kulutus ei ole tähän asti juuri vaikuttanut kyseisen automallin valintaan, mutta puhtaampi tulevaisuus ja pienempi kulutus alkaa kuitenkin kiinnostaa yhä laajenevaa joukkoa. Land Rover on päättänyt laittaa kulutuksen ja päästöt kohdalleen uudella Ingenium diesel-moottorillaan.

Uusi nelisylinterinen ja kaksilitrainen moottori esitellään Land Rover Discovery Sport -mallin keulalla kahtena tehoversiona. Ensimmäinen, 150 hevosvoiman ja 380 newtometrin versio kuluttaa maantieajossa vain 4,1 litraa/100km ja tuottaa hiilidioksidia vain 129 grammaa per kilometri.  Toinen, 180 hevosvoiman ja 430 newtonin versio kuluttaa 4,4 litraa/100km ja päästää 139 grammaa hiilidioksidia kilometrille.

Tehokkaamman version valinta on hyvin perusteltavissa, jos perheestä löytyy yli viisi henkeä. 180-hevosvoiman mallin yhteyteen saa viiden vakiopenkin lisäksi kaksi lisäistuinta takapenkin terroristeille.

Uusi alumiininen Ingenium-moottori on myös kevyt ja hiljainen. Jäykän lohkon ja itsenäisesti toimivien suuttimien ansiosta moottorin äänet ja värinät on onnistuttu minimoimaan. Moottorin sisäistä kitkaa on onnistuttu vähentämään ja selektiivisen katalysaattorin sekä matalapaineisen pakokaasun kierrätysjärjestelmän ansiosta CO2 ja NOx -päästöt on saatu todella alas.

Uudella moottorillaan Discovery Sport asettuu tehokkuudella mitattuna kirkkaasti Premium-katumaasturien kärkeen. Discovery Sportin toimitukset uuden moottorin kera alkavat syksyllä 2015.

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat