Kun valmispaita istuu kerrankin – esittelyssä DLA:n kauluspaidat

Suomen kansainvälisesti merkittävin tyylibloggari Atte “DressLikeA” Rytkönen lanseerasi kaksi vuotta sitten heinäkuussa DLA-vaatemerkkinsä, joka koostui ensimmäisessä vaiheessa laadukkaista solmioista ja taskuliinoista. Seuraavaksi tarjonta laajeni kauluspaitoihin, joita sai myös lyhyemmällä hihalla. Tähän lupaukseen minun oli lyhytkätisenä ns. pakko tarttua ja tilasin kaksi denim-kankaista kauluspaitaa kahdessa eri koossa Baselworldin kellomessuja varten. Paidat tulivat parahulttaisesti ennen reissun alkua nopeana toimituksena, josta lähtien paidat ovat kuuluneet suosikkeihini.

Atte Rytkönen DLA-kauluspaita päällään.
Atte Rytkönen DLA-kauluspaita päällään.

https://www.instagram.com/p/BjsIzcbHZFL/?taken-by=stylefellow.fi

DLA-kauluspaidat

DLA-kauluspaidat edustavat tänä päivänä sitä harvinaista rotua, jossa hihan saa joko normaalipituisena, tai sitten lyhyemmällä hihalla. Valtaosa markkinoiden valmiskauluspaidoista kun on saatavilla joko normaalilla tai pidennetyllä hihalla. Tämä lähtökohta on ajanut minut pitkälti mittatilauspaitojen käyttäjäksi, jonka myötä olen oppinut arvostamaan myös täydellistä istuvuutta, laadukkaita materiaaleja ja viimeisteltyä työnjälkeä.

DLA:n kauluspaitojen vahvuudet eivät onneksi jää hihoihin, vaan perustajansa korkea laatuvaatimustaso näkyy paidoissa kaikin tavoin. Kankaat ovat (ei vain denim) todella pehmeitä ja miellyttäviä ihoa vasten, paidankaulus on avara (widespread) ja pehmeärakenteinen, joten se toimii mainiosti ilman solmiota tai solmion kanssa. Kokonaisuuden kruunaavat kauniit helmiäisnapit, joten kaikki laatupaidan elementit ovat kasassa. Paitoja on saatavilla kolmella eri kankaalla (denim, valkoinen ja vaaleansininen), jotka ovat vaatekaapin varmoja valintoja.

DLA-kauluspaitoja on saatavissa kolmessa eri värissä.
DLA-kauluspaitoja on saatavissa kolmessa eri värissä.

Vaikka paitojen kankaat ovat esipestyjä, paranevat ne käytön myötä. Omassa käytössä paitojen kankaat pehmenivät noin kymmenen pesukerran jälkeen niin, että niitä ei ole sen jälkeen tarvinnut juurikaan silittää. Paidat ovat kutistuneet aavistuksen verran, mikä on ollut hyvä asia. Paitojen leikkaus kun ei – onneksi – ole liian tyköistuva.

Kokemukseni denim-paidoista olivat sen verran hyviä, että tilasin heti perään valkoisen kauluspaidan. Valkoisen kauluspaidan kangas on vielä pehmeämpää, kuin denimissä, joten kaulus on erittäin rakenteettoman tuntuinen ja pehmeä. Mikäli omat preferenssit suosivat jämäkämpää kaulusta, tulee paitojen mukana muoviset kaulusluut, joilla kauluksen saan särmäksi.

Suosittelemme

DLA:n valkoinen kauluspaita sopii hyvin yhteen esimerkiksi sinisen puvun kanssa.
DLA:n valkoinen kauluspaita sopii hyvin yhteen esimerkiksi sinisen puvun kanssa.
En tiedä, mutta jotain samaa meissä on.
En tiedä, mutta jotain samaa meissä on.

Yhteenveto

DLA:n konseptiin ei kuulu tarpeettoman trendikäs hassuttelu yksityiskohdilla tai väreillä. Sen sijaan tuotteet huokuvat laadukasta italialaistyylistä kepeyttä, joita on ilo käyttää. Tyyli ei ole koskaan pois muodista kuvastaa hyvin DLA:n tuotteita.

DLA:n kauluspaidat ja tuotevalikoima ylipäänsä ovat hieno osoitus siitä, miten harrastuksesta kasvanut kunnianhimoinen tavoite valmistuttaa laadukkaita vaatteita on johtanut onnistuneeseen lopputulokseen niin tuotteiden, kuin myös brändäyksen osalta. Vahva maine kansainvälisessä #menswear-skenessä on edellyttänyt runsaasti jalkatyötä ja suhteiden luomista, jonka myötä oikeat ihmiset ja tehtaat ovat löytäneet toisensa. Meille kuluttajille se on tuonut yhden laadukkaan vaihtoehdon oman vaatekaapin rakentamiseen.

Mistä voi ostaa?
Kauluspaidat maksavat 145 euroa ja niitä voi tilata DressLikeA-verkkokaupasta.

Lue lisää