Kromi kiilsi ja hevosvoimat jylläsivät Tampereella – katso kuvat Hot Rod & Rock Show’sta

Jenkkiautoilijoiden kevät jatkui Tampereella perinteisen Hot Rod & Rock Show’n merkeissä. Näyttelykausi alkoi pääsiäisenä Helsingin American Car Show’sta ja jatkui viime viikonloppuna Turun AutoSaloonissa, joten harrastajilla on pitänyt kiirettä viime aikoina. Tapahtumien peräkkäisyys näkyi jonkin verran myös näyttelykalustossa, koska muutamat autot oli nähty jo Helsingissä tai Turussa.

dsc00176

Näyttely oli kuitenkin tuttuun tapaan varsin korkeatasoinen, ja kalustoa oli saatu paikalle runsaslukuisesti. Suurin osa oli kotimaisten rakentajien tuotoksia, mutta toki esillä oli muutama herkkupala mm. Ruotsista. Hot Rod & Rock Show ei nykymuodossaan juuri häpeä edes pääsiäisen American Car Show’lle, ja kaluston määrä ja taso oli aivan eri luokkaa Turun näyttelyyn verrattuna.

dsc00183

Päähalli oli pyhitetty perinteiseen tyyliin jenkkiautoille, ja suurimmat yleisömassat olivat juuri niiden luona. Kahdesta pienemmästä hallista löytyi puolestaan lähinnä euroautoja, tuning-luomuksia ja kilpureita, joten niidenkin ystäville riitti silmänruokaa. Tällä kertaa tuunattujen laitteiden osastollakin riitti edes sen verran valoa, että autoja pääsi tutkimaan ja kuvaamaan kunnolla.

dsc00227

Suosittelemme

Näyttelyn antiin kuului myös mm. pari jenkkirekkaa, rakenneltuja moottoripyöriä ja jopa polkupyöriä, joten tarjonta ulottui melko lailla laidasta laitaan. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksena nykyään tunnettu Pirkkahalli antaa tapahtumalle asianmukaiset puitteet, ja muutkin järjestelyt sujuivat vuosikymmenten kokemuksen tuomalla rutiinilla. Näyttelykäynti oli siis kaikin puolin positiivinen kokemus, ja seuraavaksi odotellaan kahden viikon päästä järjestettävää Lahden Classic Motor Show’ta.

dsc00255dsc00253dsc00251dsc00208dsc00202dsc00200dsc00196dsc00181

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat