Korealaisvalmistaja eurooppalaistuu ja julkisti Euroopassa tehdyt Ceed ja Ceed Sportwagon -mallit

Kia on esitellyt Geneven autonäyttelyssä uutuuksiaan, joista päällimmäisenä on nimeään myöten uudistunut Ceed.

Kolmannen sukupolven Kia Ceed on nyt sekä suunniteltu että valmistettu Euroopassa. Uutuudet vahvistavat Kian eurooppalaista presenssiä valmistajalle tärkeässä C-segmentissä. Uusi Kia Ceed ja Ceed Sportswagon tarjoavat uusia innovaatioita ja  teknologioita, sekä urheilullista muotoilua ja dynaamisen ajotuntuman.

Uusi nimi, Ceed, yhdistää aiemman cee’d-nimen yksinkertaisempaan muotoon (Community of Europe, with European Design). Kia odottaakin kolmannen sukupolven Ceedin kasvattavan osuuttaan malliston Euroopan myynnistä.

Kia Ceed Sportswagon 2018

Uusi Ceed on matalampi, leveämpi ja omaa pidemmän takaylityksen verrattuna nykymalliin. Taaksepäin kaartuva muotoilu viestii urheilullisuudesta. Uusi malli on varustettu myös GT/GT Line -malleista tutuilla “ice cube” -LED -päiväajovaloilla. Uuden Ceed Sportswagonin muotoilu on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 600 litraan, joka on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin mallilla. Vastaavasti uusi Ceed on yksi oman luokkansa tilavimpia hatchback-malleja 395 litran tavaratilallaan.

Uuden Ceedin ja Ceed Sportswagonin moottorivalikoima koostuu kolmesta eri bensiinimoottori- ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Bensiinimoottorivalikoimassa on saatavana esimerkiksi Kian suosittu 1.0 T-GDI -moottori (120 hv) ja uutena moottorina tulee tarjolle 1.4 T-GDI -bensiiniturbomoottori (140 hv). Tarjolla on myös 1.6 CRDI -dieselmoottori (115 & 136 hv), joka on suunniteltu alittamaan reilusti Euro 6d TEMP -päästönormien vaatimukset. Kaikki moottorit ovat saatavana kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Uudet 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi -moottorit tulevat tarjolle myös Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihtei stolla.

Suosittelemme

Kia Ceed Sportswagon 2018

Uusi Kia Ceed on varustettu Kian uusimmilla turvallisuusvarusteilla. Näistä kuljettajan vireystilan valvonnan järjestelmä analysoi kuljettajan tekemiä liikkeitä sekä valintoja tai niiden puutteita, ja varoittaa vireystilan laskemisesta äänellä sekä visuaalisesti mittariston näytöllä. Uusia aktiivisen turvallisuuden varusteita ovat autonomisen ajon kaistallapitoavustin, kaukovaloavustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Uusi Kia Ceed saapuu Suomeen syksyllä. Kia tarjoaa Ceed-mallistoon kaikkien uusien Kia-mallien tavoin seitsemän vuoden takuun.

Lue lisää