Quantcast

Kompakti ilmanpuhdistin autoon – puhdistaa tehokkaasti hiukkasia ja haitallisia kaasuja

Autoon on tarjolla monenlaisia ilmanraikastimia ja hajusteita, mutta oikea ilmanpuhdistin on hieman harvinaisempi näky. Kokeilimme laadukkaan näköistä ajoneuvokäyttöön suunniteltua AirBubbl-ilmanpuhdistinta käytännössä.

Vaikka monista autoista löytyy raitisilmasuodatin, pääsee auton sisälle hiukkasia ja saasteita, joita varmasti suurin osa autoilijoista on nähnyt pölynä kojelaudan päällä, ja tummentumina ikkunoissa. Pinnoille kertyvät saasteet ovat monesti myös hajun lähde, minkä pelkkä ilmanraikastin vain peittää oman tuoksunsa alle.

Saimme maahantuojalta lainaan Rensairin valmistaman AirBubbl-ilmanpuhdistimen, joka soveltuu kompaktin kokonsa ja 12-voltin käyttöjännitteen ansiosta mainiosti ajoneuvokäyttöön. Laite kiinnitetään kumipannalla esimerkiksi penkin niskatyynyyn, missä se pysyy tukevasti paikallaan, eikä ole matkustajien tiellä. Virransyöttö tapahtuu USB-kaapelilla, joka suoraan vastaavasta liittimestä tai tupakansytyttimen pistokkeesta mukana tulevan adapterin avulla.

Suosittelemme

Airbubbl kierrättää ilmaa suodattimensa läpi yli 600 litraa minuutissa, ja puhdistaa valmistajan mukaan sisäilmasta jopa yli 99% haitallisia hiukkasia ja kaasuja, kuten esimerkiksi siitepölyä, hilsettä, nokea, savua, pakokaasuja, haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, sekä ilmateitse leviäviä viruksia. Haitallisten kaasujen ja yhdisteiden eliminoimisen myötä, hajut häviävät ja auton sisäilma tuoksuu raikkaammalta. Puhtaampi sisäilma auttaa myös kuljettajaa pysymään virkeänä.

Ulkoisesti laite näyttää laadukkaalta, ja myös laatuvaikutelma alkaa jo pakkauksen avaamisesta. Laite painaa noin kilon verran, ja tuntuu vankkarakenteiselta. Kiinnityspanta on niin ikään jämäkkä, kuten myös sen metallinen pikakiinnike. Laite istuu nätisti niskatyynyn ja penkin selkänojan väliin, ja mukana tulevassa USB-virtajohdossa on riittävästi pituutta. Virtapainikkeella voi myös aktivoida tehotilan, jos tilanne sitä vaatii.

Kokeilimme AirBubblea käytännössä reilun 500 kilometrin verran, ja mikäli allekirjoittaneen nenään on uskomista, niin vanhan auton sisäilma oli ilmanpuhdistimen käytön ansiosta selvästi raikkaampaa kuin ennen. Myös tauon jälkeen autoon istahtaessa huomasi selvästi, että tutun tunkkainen haju oli lähes kokonaan poissa. Maahantuojan edustaja kertoi myös testanneensa laitetta kolmisenkymmentä vuotta vanhan harrasteauton kanssa, ja sanoi laitteen poistavan tehokkaasti bensankatkuja ja pakokaasun hajua ohjaamosta.

Sisällä leijuvan pölyn määrä näytti silmämääräisesti vähäisemmältä, ja vaikka lyhyehköllä käytöllä ei vielä päästy toteamaan hidastaako laite kojelaudan päälle kertyvää pölyä, uskoisin laitteen HEPA-suodattimen nappaavan sekin aika hyvin. Laiteen käyntiääni hukkui matka-ajossa lähes kokonaan auton ajoääniin, ja ainoastaan kartturin paikalla istunut raportoi niskan takana olevan laitteen hurisevan hieman, mutta ei häiritsevästi.

Rensairin virallisen Suomen maahantuojan Treviron edustajan mukaan laite toimii hyvin myös muiden pienempien tilojen ilman puhdistuksessa, kuten veneessä, asuntovaunussa, mökillä, työpisteellä tai sitten henkilökohtaisena puhdistimena reissussa mukana.

AirBubblen ohjaus, suodattimen tilan tarkkailu ja käyttöohje löytyvät ilmaisesta älypuhelinsovelluksesta, jonka voi ladata Applen tai Googlen sovelluskaupasta. Airbubbl-ilmanpuhdistimen hintaluokka on noin 250-300 euroa. Vaihdettavan HEPA-suodattimen käyttöikä on noin 1000 tuntia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat