Koenigsegg tuo markkinoille erikoisen metalliseoksesta tehdyn takin

Koenigsegg on yhdistänyt voimansa ruotsalaisen muotibrändi Chimin kanssa luodakseen takin, jonka pinta on valmistettu 60% metalliseoksesta, ja jonka mukana tulee magneettinen aurinkolasikotelo.

Kuva: Koenigsegg / Chimi.

Normaalisti, kun autonvalmistaja tekee yhteistyötä muotibrändin kanssa, he päättävät luoda jotain turvallista ja perinteistä oheistavaraa, johon sitten voidaan mukavasti lätkiä autofirman logoja markkinoinnin edistämismielessä. Koenigsegg ei kuitenkaan ole aivan tavallinen autoyhtiö.

Ruotsalainen autonvalmistaja on tehnyt yhteistyötä maanmiestensä Chimin kanssa julkistaakseen aurinkolasit ja takin, jossa hyödynnetään samoja materiaaleja kuin Koenigseggin valmistamissa autoissa. Silmiinpistävä, ja päivänpaisteessa mahdollisesti suorastaan sokaiseva, on Koenigseggin FORCA-G -kilpatakki.

Kuten kuvistakin näkee, sen pinta on valmistettu metallista, mutta ei suinkaan mistä tahansa tarvikekeskuksen alumiinifoliosta. Huolimatta 60-prosenttisesta metalliseoksesta pinnoitteena, Chimi kuitenkin väittää takin hengittävän, sekä pitävän tuulta ja hylkivän vettä. Vielä ei ole kuitenkaan aivan selvää, onko rankkasateen jäljiltä mahdollinen ruoste ongelma kuin Datsunin helmapellissä ikään. Takin vuori on viimeistelty Koenigseggin tunnuskuviolla, ja vetoketjun vetimenä on käytetty haamulogoa.

Kuva: Koenigsegg / Chimi.

Chimi on myös hyödyntänyt erikoista pintamateriaalia poikkeuksellisesti. Käsivarren 3D-titaanibrodeerauksen lisäksi takissa on myös aurinkolasikotelo, joka kiinnittyy takkiin neodyymimagneeteilla. Tämä kotelo on täydellinen kokonaisuuden toiselle osalle, FORCA-G -aurinkolaseille, jotka on valmistettu puolestaan kevyestä titaanista. Laseissa on kaareva muotoilu “aerodynaamista istuvuutta varten”, ja mineraalilinssit takaavat äärimmäisen tarkkuuden ja selkeyden yhdistettyinä naarmuja kestävään pintaan.

“Koenigseggin filosofia on aina ollut äärimmäisen suorituskyvyn yhdistäminen eleganssilla, ja tämä on herätetty henkiin FORCA-G -tuotteissa”, kuvailee autonvalmistajan perustaja Christian von Koenigsegg uusia hilavitkuttimia. ”Chimin lahjakas tiimi, jonka yhteistyötä olemme rakastaneet, on vanginnut mestarillisesti kilpa-ajon jännityksen näihin tuotteisiin. FORCA-G onkin mainio kunnianosoitus sekä kilpa-autokulttuurille, että muotoiluvetoiselle innovaatiolle.”

Suosittelemme

Kuva: Koenigsegg / Chimi.

Aurinkolasit maksavat Britanniasta tilattuina 450 puntaa (522 euroa nykyisillä valuuttakursseilla), ja niitä saa joko hopeisina tai mustina. Takki on saatavana luonnollisesti vain metallisen hopeisena, ja se maksaakin jo 1 350 puntaa (1566 euroa).

Lue lisää