Koeajossa silmälasit huippulinsseillä

Kaupallinen yhteistyö: Optikko Kangasniemi

Tilasin optikko Kangasniemeltä viime vuoden lopulla laadukkaammat silmälasit varsin reippaasti naarmuntuneiden nettihalpalasieni tilalle.
Silmälasit ovat olleet käytössä noin kuukauden ja on aika kertoa käyttökokemuksista. Sain siis kahdet lasit: Arkikäyttöön tarkoitetut Hugo Boss -kehyksiset sekä liikuntaympyröihin omiaan olevat Oakleyn sporttilasit.

Pomolasit arkeen

Aikaisempiin laseihini verrattuna uusien lasien sangat ovat varsin ohuet, ehkä neljämilliset. Bosseissa on metallisangat, jotka kaartuvat loivasti korvien taakse. Aluksi tuumin, että onkohan metallisanka kylmällä kalsea, mutta iho lämmittää kuitenkin hyvin, eikä eroa muovisankaan tunne.

Vaimon (ja uusien lasien) kanssa nuorkauppakamarin vuosijuhlatunnelmassa.

Kehykset ovat edestä, linssiaukoista, korkeammat ja pyöreämmät kuin aikaisemmat lasini. Minulla on hymyillessä varsin korkealle ulottuvat poskipäät, joten liian korkeat – ts. alaspäin ulottuvat – linssiaukot minulle eivät sovi. Tämä malli on siinä rajalla, mutta menee vielä hyvin.
Hauskana yksityiskohtana kehyksissä on retrohtava avaimenreiän muotoinen nenäsilta (eli se osa, jonka välistä nenä pilkottaa).
Kehyksissä on todella paljon erilaisia istuvuuksia, huomasin viime optikkokäynnilläni. Bossit istuvat kasvoilleni varsin hyvin.
Kokonaisuudessaan käyttökokemus on ollut erinomainen. Isommat linssit ja hennommat sangat tuntuvat tekevän maailmantarkastelualueesta isomman. Oma lukunsa on linssiteknologia, josta kirjoitan viimeiseksi.

Sportti-Oakleyt

Nämä kehykset ovat virtaviivaiset ja sporttiset, mutta eivät oikein istuisi työpaikalle tai vaikkapa juhlatilaisuuksiin.
Siinä missä Bossit eivät pysy mukana vauhdikkaammassa menossa (testasin yhdellä lenkillä ja silloin pysyy ihan hyvin, sulkapallossa eivät niinkään), tarjoaa Oakley kehyksellään varsin napakkaa istuvuutta. Nämä päässä voisi heittää helposti jopa kuperkeikkoja.
Sangat ovat miltei suorat ja kehyksissä on sinistä tehosteväriä. Mukana tuli myös helposti vaihdettavat vaihtosangat, jotka ovat täysin mustat. Sangat istuvat tiukasti pään sivuilla, mutta eivät kuitenkaan purista. Näissäkin laseissa linssiaukot ovat varsin korkeat ja linsseillä on yllättävän paljon pinta-alaa; ei tarvitse tihrustaa lenkkipolkuja peukalonpään kokoisten linssipalasten läpi.
Oakleyn kehykset ovat ehdottomasti funktionaaliset, ja niiden kanssa väitän lenkkikilometriaikojeni paranevan ainakin sekunnin kymmenesosalla.

Zeissin DriveSafe-linssit

Molempien lasien ulkoapäin vähiten, mutta sisältäpäin eniten näkyvä osa ovat Zeissin huippulinssit. Maailmani ei ole tainnut olla millään aikaisemmilla linsseilläni näin kirkas. Linssiteknologia mahdollistaa sen, että värierottelu on parempi niin hämärissä kuin valoisissa olosuhteissa. Linssit myös leikkaavat yli puolet kaikista heijastuksista, ja tämä tuo ison lisämausteensa maailman silmäilyn selkeyteen.
Ymmärtääkseni Zeissin linssit ovat sen verran uutta teknologiaa, että viimeisellä optikkokäynnilläsi noista ei välttämättä ollut vielä edes tietoa. Varsinkin enemmän autoilevien kannattanee tarkastaa nämä, jos lasihankinta on agendalla.
Save
Save

Lue lisää