Koeajossa: Loake Perth Brown Suede

Kaupallinen yhteistyö: Anderssen & Kurki

Sain toista viikkoa sitten Anderssén & Kurki -kenkäpukimosta jalkaterieni jatkeeksi elämäni eittämättä ensimmäiset laatujalkineet, Perth Brown Suedet. Nyt olen astellut näillä 1880-sarjaan kuuluvilla jalkineilla muutamia päiviä. Ensimmäisen päivän astelin töissä hakien uuden kengän tuntumaa. Sen jälkeen Perthit ovat olleet käytössä erityisesti töissä erilaisissa edustustoimissa.

Loake Perth -laatikko

Kengät puristavat edelleen hieman – kuten uusien kenkien pitääkin – mutta ne ovat myös muotoutuneet huomattavasti jalkaani istuvammaksi jo varsin lyhyessä ajassa.

Astutaanpa hieman syvemmälle näiden jalkineiden maailmaan.

Kengät ovat reunospohjatut (Goodyear welt), jota avasinkin hieman viime kirjoituksessa. Tällä menetelmällä pohjat, kengän yleensä eniten kuluva osa, voidaan vaihtaa näppärästi suutarilla. Näin jalkineiden elinikä pitenee oleellisesti.

Loake Perth Brown Suede pohjaus

Tyyliltään kengät ovat derbyt (myös blucher tai Gibson). En yritä selittää tässä, miten varsikappaleet on ommeltu verrattuna oxfordeihin, koska kenkäkieli on minulle vielä puolihepreaa – ja pelästyttää helposti kenet tahansa laadukkaista kengistä kiinnostuneen ensikertalaisen. Eroa kuitenkin löytyy ja sen verran asiaa voi avata, että oxfordit näyttävät visuaalisesti minimalistisemmilta ja siistimmiltä kuin derbyt. Derbyistä voisi maalaisjärkisellä vilkaisulla sanoa, että niissä on enemmän osia (en tiedä, onko tämä varsinaisesti totuus) – Ne ovat hieman runsaamman näköiset kengät.

Loaken kenkien pintamateriaali (kuten nimestäkin voi päätellä) on vasikan mokkanahkaa (suede). Valitsin mokkanahan, koska se on kiiltonahkaa arkisempi vaihtoehto, ja sopii näin arkisempaan pukeutumiseeni. Kenkien pohja (sole), vuori (lining) sekä pinkopohja (insole) ovat kaikki nahkaa.

Loake Perth Brown Suede pohja

Nahka on miellyttävästi hengittävä materiaali, joten esimerkiksi näiden kenkien kohdalla eivät jalat pääse hikoamaan samalla tavalla kuin liimapohjallisissa tekonahkapopoissa. Kun pohjakin on nahkaa, on hengittävyys taattu. Nahka on tyylikkäin pohjamateriaali, mutta se vaatii myös totuttelua: En ollut aikaisemmin nahkapohjilla tallustellut, ja ne ovat huomattavasti kovemmat – noviisin jalassa jopa kovasti kopisevat – kuin anteeksiantavammat kumipohjat. Nahkapohjien huonompi puoli on se, että ne eivät juuri pidä kostealla tallustelusta. Kumikalossillahan ongelma toki korjaantuu.

Hämmentäväksi faktaksi on osoittautunut se, että näillä laatujalkineilla seistessä jalkani eivät ole vielä kertaakaan väsyneet samalla tavalla kuin muilla kengilläni. Myöskään vasemman jalkani päkiä ei ole kipeytynyt, vaikka sitä tuppaa särkemään satunnaisesti lähes millä tahansa muilla kengilläni. Parin viikon kokeilujakson jälkeen voi siis todeta senkin, että laatujalkineet ovat myös terveystekijä.

Palvelut

Tyyliniekka Kellostudio

Tyyliniekka Kellostudio on asiakkaan tiloissa monikameratekniikalla toteutettava Facebook-live, joka lähetetään 25 tuhannen jäsenen Kellofoorumi-ryhmään.  Tyyliniekka Kellostudion tuotannoista uniikin tekevät keskittyminen...

Natiivimainonta Tyyliniekassa

Natiivimainonta on tehokasta keino puhutella Tyyliniekan ostovoimaista yleisöä, jolle haluat myydä laadukkaita tuotteita ja palveluita. Tuottamalla lukijoitamme puhuttelevaa sisältöä...

Videomainonta Tyyliniekassa

Videomainonta on tehokasta keino erottautua ja saavuttaa korkea huomioarvo Tyyliniekan ostovoimaisen lukijakunnan keskuudessa. Tätä varten tarjoamme omaa videomainonnan alustaa,...

Tyyliniekka LIVE Watch Show

Tyyliniekka LIVE Watch Show is a live broadcast to the 25,000-member Facebook watch community from a multi-camera studio built...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.