Koeajossa: Loake Perth Brown Suede

Kaupallinen yhteistyö: Anderssen & Kurki

Sain toista viikkoa sitten Anderssén & Kurki -kenkäpukimosta jalkaterieni jatkeeksi elämäni eittämättä ensimmäiset laatujalkineet, Perth Brown Suedet. Nyt olen astellut näillä 1880-sarjaan kuuluvilla jalkineilla muutamia päiviä. Ensimmäisen päivän astelin töissä hakien uuden kengän tuntumaa. Sen jälkeen Perthit ovat olleet käytössä erityisesti töissä erilaisissa edustustoimissa.

Loake Perth -laatikko

Kengät puristavat edelleen hieman – kuten uusien kenkien pitääkin – mutta ne ovat myös muotoutuneet huomattavasti jalkaani istuvammaksi jo varsin lyhyessä ajassa.

Astutaanpa hieman syvemmälle näiden jalkineiden maailmaan.

Kengät ovat reunospohjatut (Goodyear welt), jota avasinkin hieman viime kirjoituksessa. Tällä menetelmällä pohjat, kengän yleensä eniten kuluva osa, voidaan vaihtaa näppärästi suutarilla. Näin jalkineiden elinikä pitenee oleellisesti.

Loake Perth Brown Suede pohjaus

Suosittelemme

Tyyliltään kengät ovat derbyt (myös blucher tai Gibson). En yritä selittää tässä, miten varsikappaleet on ommeltu verrattuna oxfordeihin, koska kenkäkieli on minulle vielä puolihepreaa – ja pelästyttää helposti kenet tahansa laadukkaista kengistä kiinnostuneen ensikertalaisen. Eroa kuitenkin löytyy ja sen verran asiaa voi avata, että oxfordit näyttävät visuaalisesti minimalistisemmilta ja siistimmiltä kuin derbyt. Derbyistä voisi maalaisjärkisellä vilkaisulla sanoa, että niissä on enemmän osia (en tiedä, onko tämä varsinaisesti totuus) – Ne ovat hieman runsaamman näköiset kengät.

Loaken kenkien pintamateriaali (kuten nimestäkin voi päätellä) on vasikan mokkanahkaa (suede). Valitsin mokkanahan, koska se on kiiltonahkaa arkisempi vaihtoehto, ja sopii näin arkisempaan pukeutumiseeni. Kenkien pohja (sole), vuori (lining) sekä pinkopohja (insole) ovat kaikki nahkaa.

Loake Perth Brown Suede pohja

Nahka on miellyttävästi hengittävä materiaali, joten esimerkiksi näiden kenkien kohdalla eivät jalat pääse hikoamaan samalla tavalla kuin liimapohjallisissa tekonahkapopoissa. Kun pohjakin on nahkaa, on hengittävyys taattu. Nahka on tyylikkäin pohjamateriaali, mutta se vaatii myös totuttelua: En ollut aikaisemmin nahkapohjilla tallustellut, ja ne ovat huomattavasti kovemmat – noviisin jalassa jopa kovasti kopisevat – kuin anteeksiantavammat kumipohjat. Nahkapohjien huonompi puoli on se, että ne eivät juuri pidä kostealla tallustelusta. Kumikalossillahan ongelma toki korjaantuu.

Hämmentäväksi faktaksi on osoittautunut se, että näillä laatujalkineilla seistessä jalkani eivät ole vielä kertaakaan väsyneet samalla tavalla kuin muilla kengilläni. Myöskään vasemman jalkani päkiä ei ole kipeytynyt, vaikka sitä tuppaa särkemään satunnaisesti lähes millä tahansa muilla kengilläni. Parin viikon kokeilujakson jälkeen voi siis todeta senkin, että laatujalkineet ovat myös terveystekijä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

S.U.F. Flying Finn on jälleen suomalainen ikoni kellotaivaalla.

S.U.F. Flying Finn on persoonallinen moottoriurheilukello jonka muotoilussa yhdistyvät Sarpanevan DNA ja ennakkoluuloton lähestyminen kilpa-autokellojen estetiikkaan. Yhteistyössä Valtteri Bottaksen kanssa suunnitellut limited edition-versiot vuonna...

830 heppaa ja vain taivas kattona – unelmakoeajossa Ferrari 296 GTS

On superautoja ja sitten on Ferrareita. Vaikka muutkin urheiluautovalmistajat tarjoavat ainakin paperilla vähintään yhtä päteviä laitteita, Maranellon merkin tarunhohtoinen sädekehä ei ole himmentynyt nykyisinä hybridiaikoinakaan. Otimme kuuman kesäpäivän kunniaksi koeajoon taivaansinisen unelman, eli tuplaturbo-V6:lla ja sähkömoottorilla ryyditetyn 296 GTS:n.

Tyyliniekan uusimmat