Ensimmäiset Suomeen saapuvat Kia Stingerit odottavat jo laivausta

Ensimmäiset Suomeen saapuvat Kia Stingerit ovat juuri valmistuneet Kian tuotantolaitoksella Soharissa, Koreassa. Kian lippulaivamallit ovat valmiina nousemaan laivaan, jonka päämääränä on Suomi.

Kia Stinger nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä, jossa se esiintyi konseptin muodossa, nimellä GT. Enteellisen konseptinimen mukaisesti Kia Stinger on aito gran turismo ja sen muotoilusta on vastannut Kian maineikas muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Stinger on Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Huippuversio Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6-moottorilla, joka tarjoaa mukavat 370 hv. Stinger GT kiihtyy 4,9 sekunnissa 0­–100 km/h ja sen huippunopeus on 270 km/h. Stinger on saatavana joka taka- tai nelivetoisina versioina, joten sillä pärjää varmasti myös pohjolan perukoilla.

Stinger on käynyt läpi vaativan kehitysohjelman ennen tuotannon aloittamista. Kia kehitti Stingeriä urheiluautovalmistajien tapaan maailman tunnetuimmalla moottoriradalla Saksan Nürburgringillä. Jokaisella Stingerin prototyyppiversiolla ajettiin “vihreässä helvetissä” 10 000 kilometrin testiajo, joka vastaa yli 160 000 kilometrin ajoa maantiellä. Stingerin ajettavuudesta on vastannut Albert Biermann, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

Kia on ajanut Stingerillä Nürburgringin lisäksi yli 1,1 miljoonaa testikilometriä. Määrä vastaa noin 27 kertaa ajoa maapallon ympäri. Stingeriä on kehitetty Euroopan lisäksi Lähi-idässä, Aasiassa ja Pohjois- sekä Etelä-Amerikassa äärimmäisissä olosuhteissa.

Lue lisää