Kelloharrastajat Suomi – kelloyhteisö, jossa on voimaa

Rannekelloista kiinnostuneille löytyy Suomesta muutamia suositeltavia verkkoyhteisöjä, joista jäsenmäärällisesti suurin on kelloharrastaja Joonas Kokon perustama Kelloharrastajat Suomi -niminen Facebook-ryhmä.

Vuonna 2013 perustetussa ja tuttavallisesti KH-lyhenteellä kulkevassa ryhmässä yhdistyy hienolla tavalla kahvipöytämäinen kepeä – päivän rannekuviin keskittyvä kahvipöytäkeskustelu, sekä jäseneltä jäsenelle -tyyppinen vertaistuki jotakuinkin kaikkiin kellonomistamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Yksi upea puoli yhteisössä on harrastajien monipuolisuus, KH ei ole mikään elitistiharrastajien snobbailupaikka, vaan sinne mahtuvat kaikki kelloista kiinnostuneet. – Joonas Kokko

Yhteisössä on voimaa

Kelloharrastamisen keskiössä on yhteisöllisyys, joka näkyy erilaisina ryhmän sisällä syntyneinä “perinteinä” ja meemeinä, joista tunnetuin on erään yhteisön jäsenen lanseeraama, tai ainakin häneen henkilöitynyt, “Boxi auki” -huudahdus, joka päätyi myös ryhmän kellotaskuliinaan.

Ryhmän sisällä on myös syntynyt kollaboraatioita, joista näkyvin on ollut FatClothin ja Kelloharrastajien yhteinen kellotaskuliina.
Ryhmän sisällä on myös syntynyt kollaboraatioita, joista näkyvin on ollut FatClothin ja Kelloharrastajien yhteinen kellotaskuliina.

KH:n hienoin piirre on kuitenkin välittämisen henki, jolla ei ole loppujen lopuksi mitään tekemistä kellojen kanssa. Paras esimerkki yhteisöllisyydestä on viime jouluinen “Boxit auki – Kelloharrastajat tekevät hyvää” -kampanja, jossa KH:n jäsenet ympäri Suomea ja jopa ulkomailta käsin keräsivät yli 20 tuhatta euroa Lastenklinikoiden Kummien yleiskeräykseen.

Tuorein voimannäyte yhteisöllisyyden voimasta oli puolestaan The Watch Show Finland -tapahtuma, jonka markkinointiin ja järjestelyihin Kelloharrastajat Suomi ja sen aktiivit osallistuivat. Tätä yhteistyötä kiitteli kovasti mm. tapahtuman puuhamies Ville Arzoglou.

Suosittelemme

Liity Kelloharrastajat Suomi -ryhmään täältä.

Pääkuva: Ranneaika.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat