HourUniverse korvaa Baselworldin huhtikuussa 2021

Baselworldin taustaorganisaationa tunnettu MCH Group tiedotti uudesta HourUniverse-konseptista, jonka ytimen muodostaa ympärivuotisesti toimiva yhteisöllinen digitaalinen palvelualusta sekä vuotuinen fyysinen tapahtuma, joka järjestetään ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021 Baselin messukeskuksessa. 

MCH:n tiedotteen mukaan uuden konseptin tarkoituksena on kääntää toimialan perinteinen tapa toimia toisin päin, eli jatkossa kaiken keskiössä ovat kuluttajat. Kellojen, korujen ja jalokivien parissa toimiville HourUniverse on digitaalisesti toimiva aktiivinen yhteisö, jonka vuotuinen osallistava live-tapahtuma järjestetään Baselissa.

HourUniverse = digitaalinen alusta + Baselworld

Tapahtuman tarkoituksena on helpottaa tehokasta verkostoitumista ja tarjota monipuolinen onnistunut kokemus näytteilleasettajille ja vierailijoille. MCH lupaa uuden asiakaslähtöisemmän lähestymistavan tueksi uuden, kohtuullisiin hintoihin perustuvan vieraanvaraisuuskonseptin, johon paikalliset hotellit ovat sitoutuneet.

HourUniversen huhtikuinen ajankohta vahvistetaan myöhemmin, yhdessä Watches & Wonders Genevan kanssa. Lisätietoja tapahtuman sisällöstä ja ajankohdasta on luvattu vielä kesän aikana.

Mikä muuttuu, vai muuttuuko mikään?

HourUniverse on mielenkiintoinen ja odotettu pelinavaus MCH Groupilta, jonka yritys muuttaa Baselworld kuluttajalähtöisemmäksi epäonnistui tapahtuman vankimpien tukijoiden uskon loputtua.

Baselin messuhalli

Suosittelemme

Viimeiseksi jääneen Baselworldin päätöstilaisuudessa esiintynyt toimitusjohtaja Michel Loris-Melikoff esitteli tuolloin messujen uudistuvaa konseptia, jonka keskiössä oli eri toimijat yhdistävä ympärivuotinen digitaalinen alusta, sekä entistä viihteellisempi – eli kuluttajia kosiskeleva – messutapahtuma. Lopputulos oli kuitenkin se, että messujen tärkeimmät kellomerkit Rolexin johdolla eivät ajatusta ostaneet ja vetäytyivät messuilta naulaten samalla koko tapahtuman arkkuun viimeiset naulat.

Tätä historiankulkua vasten on mielenkiintoista seurata, kuinka nimensä muuttanut ja Baselworldin kehityslupauksiin pohjautuva HourUniverse saa houkuteltua kellotehtaat takaisin Baseliin, varsinkin kun taustaorganisaatio on edelleen sama. Lisäksi Watches & Wonders on jo ottanut käyttöön digitaalisen alustan. Mikä tulee olemaan se lisäarvo, jota toinen digitaalinen alusta tarjoaa?

Tyyliniekka jää odottamaan tulevaa mielenkiinnolla, korvamerkiten ensi vuoden huhtikuun kansainvälisille kellotapahtumille.

Lue lisää