HourUniverse korvaa Baselworldin huhtikuussa 2021

Baselworldin taustaorganisaationa tunnettu MCH Group tiedotti uudesta HourUniverse-konseptista, jonka ytimen muodostaa ympärivuotisesti toimiva yhteisöllinen digitaalinen palvelualusta sekä vuotuinen fyysinen tapahtuma, joka järjestetään ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021 Baselin messukeskuksessa. 

MCH:n tiedotteen mukaan uuden konseptin tarkoituksena on kääntää toimialan perinteinen tapa toimia toisin päin, eli jatkossa kaiken keskiössä ovat kuluttajat. Kellojen, korujen ja jalokivien parissa toimiville HourUniverse on digitaalisesti toimiva aktiivinen yhteisö, jonka vuotuinen osallistava live-tapahtuma järjestetään Baselissa.

HourUniverse = digitaalinen alusta + Baselworld

Tapahtuman tarkoituksena on helpottaa tehokasta verkostoitumista ja tarjota monipuolinen onnistunut kokemus näytteilleasettajille ja vierailijoille. MCH lupaa uuden asiakaslähtöisemmän lähestymistavan tueksi uuden, kohtuullisiin hintoihin perustuvan vieraanvaraisuuskonseptin, johon paikalliset hotellit ovat sitoutuneet.

HourUniversen huhtikuinen ajankohta vahvistetaan myöhemmin, yhdessä Watches & Wonders Genevan kanssa. Lisätietoja tapahtuman sisällöstä ja ajankohdasta on luvattu vielä kesän aikana.

Mikä muuttuu, vai muuttuuko mikään?

HourUniverse on mielenkiintoinen ja odotettu pelinavaus MCH Groupilta, jonka yritys muuttaa Baselworld kuluttajalähtöisemmäksi epäonnistui tapahtuman vankimpien tukijoiden uskon loputtua.

Baselin messuhalli

Suosittelemme

Viimeiseksi jääneen Baselworldin päätöstilaisuudessa esiintynyt toimitusjohtaja Michel Loris-Melikoff esitteli tuolloin messujen uudistuvaa konseptia, jonka keskiössä oli eri toimijat yhdistävä ympärivuotinen digitaalinen alusta, sekä entistä viihteellisempi – eli kuluttajia kosiskeleva – messutapahtuma. Lopputulos oli kuitenkin se, että messujen tärkeimmät kellomerkit Rolexin johdolla eivät ajatusta ostaneet ja vetäytyivät messuilta naulaten samalla koko tapahtuman arkkuun viimeiset naulat.

Tätä historiankulkua vasten on mielenkiintoista seurata, kuinka nimensä muuttanut ja Baselworldin kehityslupauksiin pohjautuva HourUniverse saa houkuteltua kellotehtaat takaisin Baseliin, varsinkin kun taustaorganisaatio on edelleen sama. Lisäksi Watches & Wonders on jo ottanut käyttöön digitaalisen alustan. Mikä tulee olemaan se lisäarvo, jota toinen digitaalinen alusta tarjoaa?

Tyyliniekka jää odottamaan tulevaa mielenkiinnolla, korvamerkiten ensi vuoden huhtikuun kansainvälisille kellotapahtumille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat