Honda S660 miniavoauto

Honda tuo myyntiin kokonaan uuden automallin, S660 miniavoauton. Myynti alkaa huhtikuussa Japanissa.

S660 on urheilullinen, keskimoottorinen ja takavetoinen kirppu. Autossa on 63 hevosvoimainen, kolmisylinterinen, 0,66 litrainen turboahdettu moottori ja valinnan mukaan joko 6-lovinen manuaali tai CVT-vaihteisto. Teho ei päätä huimaa, mutta auto painaa vain 800 kiloa.

Hondan mukaan S660:n moottorin ja turboahtimen yhdistelmä on rakennettu nimenomaan tätä autoa varten ja kaasuvaste on hyvä koko kierrosalueella. Kone kiertää aina 6000:n asti.

Miniavoauton hinta Japanissa on 1 980 000 jeniä, mikä tekee euroissa 15 225. Tähän tulee tietysti vielä valtion kate, eli autoevero päälle, mikäli kirppu joskus löytää tiensä kotimaiseen autokauppaan.

[portfolio_slideshow id=4508]

 

Suosittelemme

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat