Geneve: Uusi Nissan Qashqai – lisää luksusta, turvallisuutta ja autonomisempaa ajamista

Geneven autonäyttelyssä Nissanin näyttelyosaston vetonaulana on entistä dynaamisempi ja muotoilultaan uudistunut kansansuosikki Nissan Qashqai. Uudistukset painottuvat auton nykyaikaiseen muotoiluun, sisätilojen parempaan laatuvaikutelmaan ja nautittavampaan suorituskykyyn.

Uudessa Qashqaissa on paljon uutta huipputeknologiaa. Uusi Qashqai varustetaan vuoden 2017 aikana itseohjautuvalla ProPILOT-järjestelmällä, joka hallitsee ohjausta, kaasupoljinta ja jarruja täysin automaattisesti maantieajossa yhdellä kaistalla. Järjestelmä toimii myös suuremmissa ajonopeuksissa ja vilkkaassa liikenteessä.

– Nissan Intelligent Mobility ‑visio on tuotestrategiamme ydin, joka ohjaa jokaisen automallin kehitystä. Uusi Nissan Qashqai on selvä osoitus tästä. Siihen tehdyt parannukset laittavat crossover-segmentin standardit jälleen kerran uusiksi, sanoo Paul Willcox, Chairman Nissan Europe. (Intelligent Mobility -visio tähtää kuolonuhrittomaan ja päästöttömään liikenteeseen.)

Ulkonäkö

Qashqain ulkonäköä on päivitetty hienostuneempaan ja dynaamisempaan premium-mallin suuntaan. Uudelle keulalle antaa uutta ilmettä Nissanin V-motion-etusäleikkö tuoreimmassa muodossaan. Etupuskuri ja simpukankuoren muotoinen konepelti ovat uusia. Valoumpiot on muotoiltu uusiksi ja halogeeni- ja LED-valojen tyylieroa on selkeytetty. Tunnusomaiset bumerangin muotoiset päiväajovalot ovat saaneet uuden version ja olosuhteisiin automaattisesti mukautuva valojärjestelmä parantaa ajoturvallisuutta pimeällä.

Sisätilat

Uuden Qashqain sisätiloissa on entistä käytännöllisempi järjestely, korkealaatuisemmat materiaalit ja kattavampi teknologiavarustelu, jotka tekevät Qashqaista jälleen segmenttinsä vetovoimaisimman auton.

Suosittelemme

Uudessa, ylimmän tason Tekna+ -varustetasossa istuimet on verhoiltu korkealaatuisella, pehmeällä nappanahalla. Keskipaneelien tikkaukset antavat kolmiulotteisen vaikutelman.

Qashqai on saanut myös uuden D:n muotoisen ohjauspyörän, jonka yksityiskohdissa näkyy satiininmustaa kromia. Ohjauspyörässä oleva nelisuuntainen säädin mahdollistaa monitoiminäytön turvallisen hallinnan, joten kuljettaja voi keskittyä paremmin ajamiseen.

Digitaalisella DAB-radiolla ja satelliittinavigoinnilla varustettu NissanConnect-tietoviihdejärjestelmä on saanut uuden parannetun käyttöliittymän.

Seitsemän kaiuttimen BOSE-audiojärjestelmä tuo luksusta musiikin ystäville, tarjoten paremman kuuntelukokemuksen ja uusia mahdollisuuksia auton sisäisen äänimaailman räätälöintiin.

Ajo-ominaisuudet ja turvallisuus

Jousituksen, iskunvaimentimien ja ohjausjärjestelmän hienovaraisten parannusten ansiosta uuden Qashqain käsiteltävyys ja ajotuntuma ovat huippuluokkaa.

Rengas-, moottori- ja tuulimelua on vähennetty käyttämällä ääntä absorboivia materiaaleja ja paksumpaa lasia takaikkunoissa. Näyttävien 17-, 18- tai 19-tuumaisten kevytmetallivanteiden aerodynaaminen muotoilu vähentää polttoaineen kulutusta.

Uuden Qashqain aerodynaamiset ominaisuudet ovat totuttua tasoa, sillä ilmanvastuskerroin (0,31) ja CO2-päästöt (vain 99 g/km 110 hv:n 1.5 dCi ‑dieselversiossa) ovat edelleen luokkansa pienimmät.

Automaattisessa hätäjarrutustoiminnossa on nyt myös jalankulkijoiden tunnistus. Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, joka vähentää törmäysriskiä parkkiruudusta peruutettaessa, on saatavissa Qashqaihin ensimmäistä kertaa. Myös liikennemerkkien havainnointijärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, älykäs pysäköintiavustin, Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ja kaistavahti kuuluvat uuden mallin varusteluun.

Lue lisää