Quantcast

Flip-valaisin on monikäyttöinen tunnelmanluoja

Kaupallinen yhteistyö: Fosto

Foston Flip-valaisin on monikäyttöisyydessään kodin tunnelmanluoja, jonka voi sijoittaa niin lattialle kuin pöydälle. 

Suomessa valmistettavaa Flip-valaisinta voi hyvällä omallatunnolla suositella kodin lisäksi työpaikoille ja julkisiin tiloihin. Valaisin toimii tyylikkäänä sisustuselementtinä, jonka tyyliä on helppo vaihtaa helposti irrotettavilla akryylikartioilla, joita löytyy eri väreissä.

Valaisimen suunnitellut Pentagon Designin Sauli Suomela toteaa, että Flip-valaisimen ideana on ilahduttaa käyttäjiään. Tämä tietyllä tapaa leikittelevä lähtökohta kuvastaa valaisinta hienosti, sillä sitä voi käyttää neljällä eri tavalla.

Kuten jo mainitsin, Flip-valaisin toimii sellaisenaan sisustuselementtinä, jonka ulkoasua voi tuunata erivärisillä kartioilla. Yksinkertaisella, vain yhden napin sisältävällä, käyttöliittymällä hallitaan valaisimen lamppuja. Ensimmäisellä painalluksella syttyy valaisimen ensimmäinen lamppu, toisella kerralla syttyy toinenkin lamppu. Kolmannella kerralla sammuu ensiksi sytytetty lamppu ja neljännellä kerralla sammuu toinenkin lamppu.

Flip on sisustajan unelmavalaisin

Tunnelmien luominen onkin helppoa, sillä valaisimen alaosa antaa epäsuoraa valoa heijastuen seinäpinnoilta tilaan, kun taas valaisimen yläosa taas tuo valon katon kautta. Mahdollisuuksia on todella paljon, sillä valaisimen voi asetella kummin päin hyvänsä, jolloin erivärisillä kartioilla voi rakentaa juuri omaan makuun parhaiten sopivia yhdistelmiä.

Flip-valaisin

Flip-valaisin molemmat lamput päällä.
Flip-valaisin molemmat lamput päällä.

Suosittelemme

Valaisuun voi ottaa mukaan myös eri lämpötilan ja tehokkuuden omaavia lamppuja, tai vaikka älylamppuja, joiden voimakkuutta, lämpöä ja väriä voi muuttaa haluamallaan tavalla. Flip-valaisimen monipuolisuutta korostaa se, että sen voi sijoittaa pöydän lisäksi vaikka lattialle. Oli tarve mikä hyvänsä, niin Flip antaa sisustajalle paljon erilaisia vaihtoehtoja toteuttaa itseään.

Lue myös: Fosto jatkaa suomalaisten design-valaisimien valmistamista

Suunnittelun pieni yksityiskohta on kartion ulkoreunalla olevat pienenpienet ulokkeet, joiden myötä kovalla pinnalla valaisimen alareunaan jää pieni ilmarako. Näin varjostimen sisältä pääsee lampun lämmittämä ilma pois. Tämä on erittäin hienovarainen, mutta tärkeä desing-ratkaisu.

Foston Flip-valaisin.

Flip-valaisimen kartioissa on tällä hetkellä viisi eri värivaihtoehtoa. Yhdessä mallissa molemmat kartiot ovat opaalinvalkoisia, joiden läpi lampun valo suodattuu pehmeästi niin, että itse lamput eivät näy ollenkaan. Opaalinvalkoisesta kartiossa näkee selkeimmin sen, miten kauniin lasimainen ja optisesti virheetön pinta muotoillussa korkealaatuisessa akryylilevyssä itsessään on.

Muissa malleissa toinen kartio on aina opaalinvalkoinen ja toinen lampun hillitysti läpinäyttävä värillinen kartio. Tämä on hyvä huomioida lamppua valitessa, johon parhaiten sopii perinteinen henkulamppu tai sen kaltainen led-lamppu, jonka valaisinosa jatkuu kantaan saakka.

Flip-valaisin

Ja kuten aiemmin jo totesin, voi tuunaaja hankkia jälkikäteen (kannattaa kysyä suoraan valmistajalta) haluamiaan kartioita, joilla valaisimen ulkoasua voi muuttaa haluamakseen.

Flip-valaisimet ovat myynnissä Foston verkkokaupasta hintaan 388 euroa. Hintaan ei sisälly E27-kantaisia lamppuja (tehosuositus 15-25 W), jotka täytyy hankkia erikseen.

-- MAINOS --

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.