Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta. 

Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä vuonna on paalupaikalla on ollut 60-vuotista taivaltaan juhliva Carrera. Kun samana vuonna juhlitaan myös ikonisen Porsche 911 -mallin kuusikymmenvuotista taivalta, oli enemmän kuin paikallaan tuoda toisiinsa vahvasti autourheilugeeneillä kytketyt brändit yhteen juhlakellomallin muodossa. Näin syntyi nyt esiteltävä Carrera Chronosprint x Porche -kellomalli teräskuorisena ja kultakuorisena versiona. 

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

42 millimetrin kuoriin toteutetut Carrerat kuuluvat keväällä Watches & Wonders -messuilla esiteltyyn Glassbox-sarjaan, joka huokuu sporttista vintage-henkeä tarjoten kellonystävälle erinomaisen istuvuuden ja suorituskyvyn yhdistelmän. Kellossa on myös safiirinen takalasi, jonka läpi koneiston toimintaa kelpaa tarkastella.

Koneistona Carrera Chronosprint x Porsche -kelloissa on Glassbox-sarjasta tuttu, Heuer 02 koneistoperheeseen kuuluvan TH20-koneiston tuorein inkarnaatio, TH20-08, joka tarjoaa 80 tunnin käyntivaran lisäksi pitkästä aikaa mielenkiintoisen komplikaation, jota kutsutaan nimellä vaihtuvaresoluutioinen ajanotto.

Koska kyse on sen verran kiinnostavasta kellosta ja toiminnallisuudesta, on sen esittely parempi katsoa alla olevasta videosta, jossa TAG Heuer -putiikkia pyörittävä Vesa Tulkki kertoo mistä on kyse. 

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Lindroos (@lindroos1878) jakama julkaisu

Suosittelemme

Lyhyesti esitettynä kyseessä on toiminnallisuus, jossa ajanoton keskisekuntiosoitin liikkuu ensimmäisen kymmenen sekunnin ajan neljännesosasekunnin tarkkuudella, seuraavat viisi sekuntia puolen sekunnin tarkuudella ja sitten loput 45 sekuntia normaalilla sekunnin tarkuuudella.

Nopeutetun ajanoton skaala näkyy kellotaulun ulkoreunalla punaisella tehostevärillä, jonka jälkeen ajanoton sekuntiosoittimen vauhti hidastuu lineaarisesti loppua kohden, minuutin lähestyessä. Kun uusi kierros alkaa, kiihtyy osoitin taas neljännesosasekunnin laukkaan. 

Ajatus vaihtuvaan nopeuteen on saatu ensimmäisen Porsche 911 -mallin 9,1 sekunnin kiihtyvyydestä nollasta sataan kilometriin tunnissa. Horologisessa mielessä asian merkitys piilee kuitenkin siinä, että TH20-koneisto mahdollistaa tällaisen hauskan toiminnallisuuden toteuttamisen. 🙂

Hienovaraisia viittauksia Porche-yhteistyöhön löytyy ajanoton pikkutaulujen mittaristomaisesta ulkonäön lisäksi koneistoa katsomalla, jossa vetopainon muoto mukailee Porsche 911:n rattia. 

Yhteenveto

Uutuus on saatavilla kahtena mallina, teräskuorisena ja ruusukultakuorisena. Teräskuorisessa mallissa on musta nahkaranneke, kultaisessa mallissa tummanruskea. Teräsmallissa on teräksinen taittolukko, kun taas kultaisessa mallissa on niin ikään punakultainen solki. 

Molemmat Carrera-erikoiskellomallit (tuotantomäärää ei kerrota) ovat nähtävillä ja saatavilla Helsingissä Mikonkadulla sijaitsevassa TAG Heuer -putiikissa. Teräskuorisen mallin hinta on 9.450 euroa ja kultakuorisen mallin hinta on 23.900 euroa. 

Lue lisää