TAG Heuer Carrera Chronograph-mallistoon julkistettiin täyslaidallinen uutta Genevessä

Watches & Wonders 2023

TAG Heuer Carreran 60-vuotisjuhlien kunniaksi Geneven Watches & Wonders -messuilla julkaistiin uusia kelloja useampaankin eri Carrera-linjaan. Klassikkosarja Carrera Chronograph sai huikeasti laajuutta kolmen eri kellon myötä. Glassbox on muotoilultaan täysin uudennäköinen Carrera, Timeless puolestaan täysveristä vintagea ja Tourbillon nimensä mukaisesti aateloi Carrera-malliston korkeimmalle kellonvalmistuksen portaalle.

Eilen Geneven Watches & Wonders -messuilla julkaistiin runsaasti TAG Heuer Carreran 60-vuotisjuhlamalleja, joiden uutisointi vie hetken aikaa. Aloitetaan ensin Carrera Chronograph -mallistoon tulleista kolmesta uutuudesta, Glassboxista, Timelessista ja Tourbillonista.

Glassboxin idea on safiiria

Ensimmäisenä mainittakoon TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox, joka on uudesta ulkoasustaan huolimatta perimältään täysverinen Carrera. Selkeälukuinen kronografi, joka on ottanut keskeisen tyylipiirteensä alkuperäisen Carreran voimakkaasti kupolimaisesta lasikkeesta. Se mikä 60 vuota sitten oli akryylia, on nyt safiiria, joka peittää myös takometrin sisältävän kellokehän.

Myös Carreralle tyypillisen sekuntiradalla varustetun kiinnitysrenkaan luonne on muuttunut, sillä se on kaartuva ja nyt ‘boxed’ mallin safiirilasike korvaa Carreralle tyypillisen kellokehän. TAG Heuer käyttää ratkaisusta nimitystä Glassbox. Halkaisijaltaan Glassbox on ainoastaan 39 millimetriä ja Carreraksi se on sirommasta päästä.

Suosittelemme

Jää nähtäväksi miten miten uudistus otetaan vastaan. Ensi vilkaisulla kellon tunnistaa pikkutauluistaan Carreraksi, mutta samalla kello muistuttaa myös jotain aivan muuta. Kokonaisuus on kuitenkin modernin ja dynaamisen näköinen. Carrera Chronograph Glassbox on saatavilla sekä sinisenä että mustana.

Kellossa on koneistona vasta esitelty kaliiperi TH20-00, tolpparelliratkaisuun perustuva automaattikronokoneisto, jonka käyntitaajuus on 4Hz ja käyntivara 80 tuntia. Sitä pidetään päivityksenä HEUER 02 koneistoon, mutta koneistofanaatikot eivät vielä osanneet kertoa mikä kaikki on päivittynyt jo aiemminkin loistavaan koneistoon.

Timeless edustaa moottoriurheilun vauhtia retrokuorissa

Nimeä Timeless kantava uusi malli on puhdasverinen vintage-malli, joka ammentaa 60-luvun  alkuperäisesta Carrerasta niin pikkutaulujen sommitelussa kuin kilpa-autojen mittaristoista lainatuista osoittimista ja värityksestä.

Nämä 42 millimetrin puhdasveriset moottoriurheilukellot ovat silti samaan aikaan ylellisiä ja huipputeknologisia. Timeless on niinikään saatavilla sinisenä ja mustana. Sinisen, mustan ja punaoranssin kontrastit tuovat mieleen moottoriurheilun kiihkeän rytmin ja lähdön aiheuttaman räjähtävän adrenaliinimyrskyn kymmenien moottorien ärjähtäessä sekuntiosoittimen ensimmäisen liikahduksen myötä radalle.

Myös Carrera Chronograph Timelessissa on glassbox-lasike, joka ei kuitenkaan yllä kellokehän yli, vaan retrohenkisesti jättää bezelin nähtäväksi. Kellossa ytimenä on 80 tuntia käyntivaraa tuova Heuer 02 kaliiperin kronokoneisto. Kellon kuori on kooltaan 42 milliä ja on olemukseltaan samaan aikaan retro ja moderni.

Tourbillon nostaa Carreran kellojen kuninkuusluokkaan.

Carrera on nyt saatavilla myös koneistojen eliittiluokassa tourbillon-ratkaisulla. Aiemmin kellotalon kykyä valmistaa tourbillon-koneisto pidettiin rajapyykkinä haute horlogerie -luokkaan siirtymisestä. Nykyisin siihen tarvitaan enemmän, mutta Carreran kaltaisen ikonisen kellomalliston aatelointiin tourbillon-malli on täydellinen.

TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon muistuttaa rungoltaan Glassboxia, mutta sen yksityiskohdat ovat minimaalisemmat ja keskiössä on kello kuuteen sijoitettu hitaasti kiertävä tourbillon-häkki. Kronografi tourbillon-ratkaisulla on harvinainen sille on syystäkin jätetty näkyvä tila kello kuuteen avattuun ikkunaan.

Kello on halkaisijaltaan 42 millimetriä ja on kotonaan kokoluokassaan. Kellon inhouse TH20-09 tourbillon-koneisto vaatii hieman enemmän tilaa, joten koko on myös ymmärrettävä, joskaan kello ei muutenkaan ole tuntumaltaan liian suuri. Koneiston käyntivara on 65 tuntia ja käyntitaajuus 4Hz.

Kellon ylellinen viimeistely kruunaa tämän Carrera-malliston helmen. Taulun ympyräharjattu pinta ei vie huomiota olennaiselta ja pikkutaulujen harmaat viisteet ovat hillitty poikkeama joka tuo elävyyttä kelloon. Taulun sinisen ja oranssin osoittimen sekä sekuntiradan oranssit yksityiskohdat nostavat vahvoja kontrasteja, jotka ovat tuttuja TAG Heuerin värimaailmasta ja vievät mielikuvituksen suoraan Monacoon ja radan varrelle.

Carrera Chronograph on nyt syvä ja laaja mallisto

Vuosien aikana joka suuntaan levinnyt Carrera-mallisto on näiden uusien mallien myötä ottanut uuden entistä tiukempaan rajatun suunnan. Glassbox, Timeless ja Tourbillon tuovat ikoniseen mallistoon kiehtovaa uutta dynamiikkaa ja toisaalta tourbillon-koneiston myötä vain taivas on rajana Carreran horologisille valmiuksille lähteä haastamaan mitä tahansa haute horlogerie -taloa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat