Ensiesittelyssä Bell & Ross BR V2-94 Aeronavale Bronze

Bell & Ross esitteli maaliskuussa pronssikuorisen BR V2-94 Aeronavale Bronze -kronografiuutuuden, jonka värimaailma on saanut inspiraationsa Ranskan merivoimien univormusta. Tämän rajoitetun erän uutuuden toimitukset ovat alkamassa.

Ranskalainen Bell & Ross on noussut muutamien viime vuosien aikana kiinnostavimpien kellonvalmistajien joukkoon omaleimaisilla ja tunnistettavilla kellomallistoillaan. Tänä päivänä valmistajalla on periaatteessa kolme tukijalkaa, joiden pohjalta on hyvä ponnistaa; neliönmuotoiset instrumenttikellot, urbaani BR 05 -mallisto, sekä vintage-mallisto, jonka tuorein uutuus on seuraavaksi esiteltävä pronssikuorinen BR V2-94 Aeronavale Bronze.

Bell & Ross BR V2-94 Aeronavale BronzeUutuusmalli sijoittuu Bell & Rossin ehkäpä helpoimmin lähestyttävään vintage-mallistoon, jonka kellomallit ovat olleet jollain tapaa sotilashenkisiä, tai mennyttä hyvää aikaa ja vauhtia huokuvia sporttikelloja. Tähän kategoriaan 41-millimetrin pronssikuorinen V2-94 Aeronavale Brone loksahtaa täydellisesti.

Alkuun on todettava, että Bell & Rossin V2-94-sarja on rannetuntumaltaan hienosti muotoiltu kronografi, johon mallista riippuen sopivat hyvin erilaiset rannekkeet. Tässä uutuudessa valinta on kuoren materiaalista johtuen nahka, johon tummansininen sävy sopii hyvin yhteen, jopa puoli kahteen. Kellonkuoren materiaali on valmistajan mukaan CuAI7Si2-pronssia, jonka keltakultainen sävy patinoituu hieman ajan saatossa tuoden kellolle yksilöllisen ilmeen.

Bell & Ross BR V2-94 Aeronavale Bronze

Kellon tummansininen kellotaulu on aurinkohiottu, johon kiiltävät kullatut indeksit ja numeraalit, sekä satiinihiotut kultaiset skeleton-malliset ja SuperLuminovalla täytetyt minuutti- ja tuntiosoittimet sointuvat kauniisti. Ajanoton pikkutaulut ovat upotetut ja niiden reunoissa on kiillotettu kultaus, joka tekee kellolle hienostuneen vaikutelma. Sama kultainen kosketus toistuu myös pikkutaulujen osoittimissa sekä ajanoton sekuntiosoittimessa. Ilahduttavaa on myös päivyrin onnistunut maastouttaminen kello 4 ja 5 väliin.

Kellon vetonuppi on ruuvilukittava, samoin ajanoton painikkeet. Tämän myötä kellolle luvataan sadan metrin vesitiiviys, joka tarkoittaa käyttäjälle huolettomia kilometrejä, tai tässä tapauksessa pitäisi puhua ehkä merimaileista. Samaa käytön huolettomuutta edustaa molempiin suuntiin pyörivä alumiininen kellonkehä, joka on anonisoitu naarmuuntumisen estämiseksi. Samaa funktionaalisuutta edustaa kupera safiirilasi, jonka heijastesuojaus on lasin sisäpuolella.

Tyylikkään pukeutujan rannekello

Bell & Ross on onnistunut jälleen kerran tuomaan hienon lisäyksen valikoimaansa, joka on pukeutumisen kannalta kiitollinen vaihtoehto sen monipuolisuutensa ansiosta. Uutuudessa on yhdistetty edelleen trendin aallonharjalla kulkeva pronssikuori poikkeuksellisen onnistuneesti niin väriyhdistelmänsä, kuin myös taustalla olevan tarinan osalta. Tämän kellon kanssa uskaltaa pukea niin tummansinisen puvun, kuin vaihtoehtoisesti rennot valkoiset tai vaaleat chinot, vaaleansinisen kauluspaidan ja jokaisen miehen vaatekaapin klassikon, sinisen irtotakin.

Bell & Rossin rannekelloja ja esiteltyä uutuutta voi tiedustella jälleenmyyjiltä, joita ovat Aseman Kello, Hovisepät ja Westerback.

Bell & Ross BR V2-94 Aeronavale Bronze pähkinänkuoressa

 • Mallinumero: BRV294-BLU-BR/SCA
 • Koneisto: BR-CAL.301 -automaatti (pohjautuu ETA 2894-2 -koneistoon)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kellon kuori: pronssi (91 % kuparia, 7 % alumiinia, 2 % silikonia)
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 41 mm
 • Kuoren paksuus: 13,9 mm
 • Lasi: kupera safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Vesitiiviys: 100 m (10 bar)
 • Ranneke: sininen nahkaranneke, taittolukko satiinihiottua pronssia
 • Hinta: 4.900 €
 • Rajoitettu erä: 999 kpl

Haluatko lukea lisää Bell & Rossista?

Lue Bell & Ross -artikkelimme täältä.

Kuvat: Bell & Ross

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.