Ei kutsumattomille vieraille! Hyönteisille stoppi ovista ja ikkunoista

Kaupallinen yhteistyö: Solar Kaihdin

Avaan oven ja ikkunan. Tuulahdus raikasta ilmaa virkistää ja rentouttaa – ja kesäkuumalla viilentää.  Ilontunne on kuitenkin lyhytaikainen, sillä seuraavaksi sisälle iskevät kärpäset, hyttyset ja muut ötökät. Tuuletushetki päättyy ärsyttävään hyttysen ininään korvanjuuressa ja kärpästen pörrätessä ruokani kimpussa.

Huomaamaton SOLAR sandy -hyönteispuite mahdollistaa tuulettamisen, mutta pysäyttää epätoivotut ötökkävieraat.

Onneksi on olemassa tyylikkäitä ratkaisuja pysäyttämään kutsumattomat vieraat. Solar Kaihtimen valikoiman hyönteissuojilla pääsee nopeasti ja helposti nauttimaan raikkaasta ilmasta ilman että hyönteiset järkyttäisivät mielenrauhaasi. Stylefellow’n käyttötestiin valittiin ikkunaan asennettava SOLAR sandy -hyönteispuite ja oviaukkoon asennettava SOLAR rulla -hyönteisverkko-ovi. Kummatkin tuotteet valmistetaan mittatilauksena, joten ratkaisut sopivat useankokoisiin ikkuna- ja oviaukkoihin.

Hyönteispuite on helppo ja yksinkertainen asentaa ja asettaa paikoilleen.

SOLAR sandy -hyönteispuite on erittäin helppo asentaa, tai voisi jopa sanoa asettaa, paikoilleen. Pääsääntöisesti kehys vain asetetaan paikalleen, mutta riippuen ikkunoiden valmistajasta ja valmistusvuodesta, kehäprofiilin malli ja kiinnitystapa hieman vaihtelevat. Mikäli sinulla on kaikki edellä mainitut tiedot tiedossasi, voit hyönteispuitteen tilata suoraan jälleenmyyjiltä mittaohjeiden mukaisesti. Mikäli kuitenkin sinulla ei ole vastausta kysymyksiin, tulevat jälleenmyyjät mielellään tekemään profiilimalleilla sovituksen mittauksen yhteydessä, jotta oikea kehäprofiilin malli löytyy.

Hyönteispuitteen kehäprofiilin malli ja kiinnitystapa hieman vaihtelevat riippuen ikkunoiden valmistajasta ja valmistusvuodesta.

Värivalikoimissa on saatavana kuusi eri värivaihtoa ja lisäksi kannattaa kysyä erikoisvärejä tilauksesta.  Läpinäkyvyyden vuoksi verkko on aina tummanharmaa. Tuo verkko on todellakin erittäin huomaamaton, ja ellei tietäisi, ei mitenkään voisi sanoa, että ikkunan edessä olisi jotakin.  Lisäksi siitepölyallergikoille on oma verkkovaihtoehtonsa. Verkkona voidaan käyttää vesipestävää allergiaverkkoa, joka suodattaa 99% siitepölystä.

Hyönteispuite on huomaamaton ja eikä haittaa myöskään ikkunan normaalia sulkemismekanismia.

Hyttyspuitepaketissa tulee mukana helposti ymmärrettävät ohjeet ja asennus onkin äärimmäisen nopeaa ja helppoa. Asennuksen jälkeen tulikin kysyneeksi itseltään moneen kertaan, minkä takia hyönteisverkon hankintaa tuli viivyteltyä niin kauan, varsinkin kun prosessi kokonaisuudessa oli hyvin yksinkertainen ja tuotteen toimitus nopea. Kaiken lisäksi tuote on ikkunassa todella huomaamaton, joten tyyliseikkoihinkaan asia ei tyssää. Jos olet uusimassa ikkunoita tai rakentamassa, kannattaa lisätuotteita ikkunoihin kysyä suoraan ikkunatehtaalta. Kaikki tuotteet ovat kuitenkin jälkiasennettaviakin, joten helpotus löytyy myös jo olemassa oleviin ikkunoihin.

Hyönteispuite näyttää myös ulkoa virtaviivaiselta eikä se pistä silmään.
Hyönteispuitteen avulla makuuhuoneen tuuletus onnistuu ilman, että ötökät tulevat häiritsemään uniasi.

Ikkunapuitteen lisäksi myös SOLAR rulla -hyönteisverkko-ovi on toimiva tuote.  Useimmiten oviaukon hyönteissuojasta tulee mieleen lapsuudesta ne ällöttävät roikkuvat muovinauhasuokaleet. Solar Kaihtimen hyönteisverkko-ovi kuitenkin luo uusia miellyttäviä kesämuistoja.

Suosittelemme

Hyönteisverkko-ovi on toimiva ratkaisu pitämään hyttyset ja kärpäset loitolla sisätiloista. Kun ovi ei ole käytössä, verkko rullautuu rullaosion sisään.

Oven asennus oli erittäin paljon yksinkertaisempaa kuin oletin. Hetken tuumailin pitkän pahvipaketin edessä viivytellen, mutta kun paketin avasin, huomasin, että asennus oli sukkelaa ja helppoa.  Ohjeet oli helppo sisäistää parilla vilkaisulla. Mikäli kysyttävää asentaessa kuitenkin heräisi, auttaa sinua jälleenmyyjäsi tai Solar Kaihtimen asiakaspalvelu oikein mielellään. Avuksi työkaluista on hyvä valita ruuviväännin.

Hyönteisverkko-oven pitkä paketti saattaa tuntua siltä, että paketissa olisi kokoamishaaste odottamassa. Oven asennus on kuitenkin erittäin yksinkertaista, helppoa ja loogista.
Avuksi asennustyöhön kannattaa ottaa ruuviväännin. Apukäsiparistakaan ei ole haittaa, mutta asennuksen pystyy tekemään yksinkin.
Huomaamattomassa verkko-ovessa on turvamekanismi, joka vapauttaa oven, jos siihen törmätään.

Oveen kuuluu rulla-osio, jonka sisään verkko rullautuu kun sitä ei ole vedetty oviaukon eteen, ja lisäksi ohjainkiskot ylös ja alas sekä magneettinen ohjauslista toiseen sivuun.  Ovi voidaan asentaa syvennykseen tai pinta-asennuksena kuten tässä tapauksessa.

SOLAR rulla -hyönteisverkko-oveen kuuluu rullaprofiili, oven ohjainlistat ylös sekä alas ja sivun ohjainlista magneetilla.

Verkko on hyönteispuitteen tapaan huomaamaton myös ovessa. Toimituksessamme jo tuumailtiinkin, että tuleekohan oveen törmättyä usein – oviverkko on siis todellakin huomaamaton. Ovessa on kuitenkin turvamekanismi mikäli tällainen vahinko sattuisi: ovi kelautuu automaattisesti sisään, jos verkkoon törmätään.

Hyönteisverkko-ovi on siistin yksinkertaisen näköinen myös ulkoapäin katsottuna.

Myös SOLAR rulla -hyönteisverkko-ovi valmistetaan mittojen mukaan. Leveisiin oviaukkoihin oven saa myös pariovina. Yksittäinen ovi voi maksimissaan olla 150cm leveä ja 245cm korkea.  Valittavana on kolme värivaihtoehtoa, valkoisen lisäksi anodisoitu tummanruskea ja hopea.

Hyönteisverkko-ovi liukuu ja rullautuu sulavasti sekä tuntuu jämäkältä ja ryhdikkäältä.

Moni varmasti tuumailee oven rullaosuuden ja listojen huomaamattomuutta. Itse yllätyin positiivisesti kuinka huomaamaton tuo leveämpi rullaosio sekä ohjainlistat ovatkaan. Valkoisten listojen vieressä ei rullaoven osat ole lainkaan silmäänpistäviä.

Oven karmeihin asennettava hyönteisverkko-oven kehykset ovat yllättävän huomaamattomat.

Oma suositukseni onkin, että nyt ei enää kannata turhaa jahkailla, koska elämänlaatua on helppo nostaa näiden tuotteiden avulla välittömästi. Viime vuonna pääsimme testaamaan Solar Kaihtimen SOLAR Velho -pimennysverhoa ja jo tämä osoitti, kuinka Solar Kaihtimen arkisilta tuntuvat tuotteet ovat täyttä luksusta kun vaikutusta mitataan elämänlaadun kohentumisella.

Laita hyönteisverkko-ovi kiinni, ja voit iloisin mielin päästää kesän ja luonnon sisään ilman häiritseviä ötökkävieraita.

Sekä hyönteispuite että rullaovi ovat vaivaton tapa nauttia kesästä ja päästää luonto sisälle – ilman ötököitä.  Oven tai ikkunan avaaminen hetkeksi aamulla vaikkapa makuuhuoneessa on virkistävä päivänaloitus ja illalla olohuoneessa voi nauttia tuulahduksesta raikasta ilmaa työpäivästä rentoutuakseen. Omat hyönteissuojatuotteesi saat vaivattomasti Solar Kaihtimen jälleenmyyjiltä ja myös Solar Kaihdin palvelee sinua sopivien tuotteiden valinnassa.

Lue lisää