Concours d’Elegance 2016

0
2798
Muotinäytös on Concours d'Elegancen odotetuimpia ohjelmanumeroita.
Muotinäytös on Concours d'Elegancen odotetuimpia ohjelmanumeroita.

Aurinkoinen ja lämmin sää, klassikkoautot ja muotinäytös. Mikäpä olisi voinut olla parempi tapa viettää sunnuntaipäivä Turun Kakskerrassa Harjattulan kartanon upeissa maisemissa, kuin 20. kertaa järjestettävä Concours d’Elegance? Tähän sinänsä retoriseen kysymykseen on helppo vastata, sillä kyseessä on Suomen tyylikkäin autotapahtuma, jonka rennon letkeästä tunnelmasta sain nauttia täysin siemauksin.

Herrainpukimon uunituore kesäpuku ja pellavapaita saivat ensiulkoilutuksen tapahtumassa.
Herrainpukimon uunituore kesäpuku ja pellavapaita saivat ensiulkoilutuksen tapahtumassa.

Tapahtumasta tekee ainutlaatuisen useampi seikka, joista ensikertalaisena voin mainita upean kartanomiljöön, ilmaisen sisäänpääsyn (eikä tapahtumaa ole esteillä tai aidoilla edes yritetty rajoittaa), luonnollisesti upeat autot ja tähän miljööseen sovitettu ohjelma, etunenässä Poriginal Quartetin jazz-musisointi, sekä muotinäytös. Lisäksi esillä oli valikoima Sipilän Kellon arvokelloja pienen tarjoilujen kera.

Muotinäytös Pitti Uomon hengessä

Muotinäytös oli tällä kertaa itseäni kiinnostavin osuus, toki autot toivat kuolaa suun molemmille puolille ja erityisesti Jaguarin kohdalla ranteessa ollut vintage-henkinen Longinesin kello sekä Jaguarin punaisilla tikkauksilla koristeltu sisustus natsasivat hyvin yhteen, jopa puoli kahteen.

Longinesin racing-henkinen sukelluskello löysi Jaguarista paikkansa.
Longinesin racing-henkinen sukelluskello löysi Jaguarista paikkansa.

Mutta palatakseni takaisin aiheeseen, muotinäytöksen kohdalla pääsin fiilistelemään eturivissä Herrainpukimon Pitti Uomo -asukokonaisuuksia, joita luonnollisesti mittatilauksen ollessa kyseessä kantoivat vaatteiden omistajat.

Muotinäytöksen suunnitellut Kisu Korsi, joka tunnetaan parhaiten yksilöllisistä naisten juhla-asuista, oli tehnyt hienoa työtä, jossa yhdistyivät naisten asut Herrainpukimon mittatilausvaatteisiin ja -asusteisiin. Tapahtuman rentoa luonnetta kuvasti se, että viime hetken peruutus ei ollut ongelma, vaan tällöin rekrytoitiin Herrainpukimon työntekijän aviomies malliksi ja hänen sylissään kulki yleisönsä kuninkaallisella kädenheilautuksella ottanut pieni poika. 🙂

Tapahtuma oli mainio päätös hienolle viikonlopulle. Klassikkoautojen loistoon voit tutustua Jokamiehen artikkelista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän