Budjettikengät: Bexley Gresham

Kaupallinen yhteistyö: Bexley

Kenkiin kannattaa panostaa. Tämän sanonnan olen toistanut lukemattomia kertoja ja syystä, sillä hyvät kengät ovat paitsi palvelus omille jaloille, myös tyylikkyyteen liittyvä asia.

Oma polkuni on kulkenut markettien liimakengistä kohti laadukkaampia jalkineita. Kuten missä tahansa intohimoisessa harrastuksessa, oppimispolkuni on mennyt päästä päähän. Jalkojeni kautta on kulkenut lukuisia kenkäpareja, edullisemmista kengistä ylähyllyn kenkiin – ja sieltä hiljalleen hieman alaspäin kohti arkirealismia.

Edelleen tykkään käyttää mm. englantilaisen Crockett & Jonesin osittain käsityönä tehtyjä nahkakenkiä, mutta sen lisäksi rotaatiossani on useampi pari ns. hyvän hinta-laatusuhteen jalkineita, joita budjettikengiksi myös kutsutaan. Budjettikengissä olen mieltynyt ranskalaisen Bexleyn jalkineisiin, joiden kanssa ei ole henkistä kynnystä varoa mihin astuu.

Laatua järkihintaan

-- MAINOS --

Budjettikenkä-termillä on tässä tapauksessa positiivinen kaiku, sillä useamman parin kokemuksella Bexleyn kengillä voi kulkea tyylistä tinkimättä useita vuosia pelkällä arjen perushuoltamisella.

Bexley Greshamin uutena.

Pitkäaikaisena Bexleyn käyttäjänä sain kesämallistosta käyttööni keskiruskeat tuplasolkikengät, joiden mallimerkintä on Gresham. Kenkien ensivaikutelma oli hyvä, mutta nahka oli sen verran kovaa, että se vaati kunnon pehmittelyä, jolla vältin kipeän sisäänajon ja toisaalta nahkan ruman ryppyyntymisen.

Käyttöönottoni käsitti pintanahkan osalta kaksi ohutta kerrosta Renovateuria ja sisäpuolelle sivelin ohutta käsirasvaa yhden kerroksen. Käyttöönottohuollon myötä kenkien nahka notkistui huomattavasti, jonka jälkeen laitoin kenkien pintaan ohuen kerroksen väritöntä kiilloketta. Kaikkinensa käyttöönottohuoltoon meni yksi ilta.

Bexley Gresham

Käyttöönoton tein varovaisuutta noudattamatta, eli Bexleyt lähtivät mukaan Belgian reissulle Spa-Classiciin. Onneksi kävelyä oli kenkien käyttöpäivänä hyvin kohtuullisesti, joten jalat eivät juurikaan kipeytyneet. Kannattaa kuitenkin muistaa, että uusien nahkakenkien sisäänajoon menee yleensä hieman aikaa, joka kannattaa huomioida kenkien alkutaipaleella.

Tyyliä järkihintaan

Bexleyn tuplamunkit ovat osoittautuneet hyväksi hankinnaksi, sillä ne ovat sisäänajon jälkeen sujahtaneet entistä useammin jalkaani. Itse tykkään käyttää solkikenkiä niiden vaivattomuuden ja tässä tapauksessa myös tyylini takia, johon hieman rennommat kengät hyvin sopivat.

Bexley Greshamit chinojen kanssa.

Bexley Greshamit chinojen kanssa.

Bexley Greshamit sopivat niin irtotakkipukeutumiseen, kuin myös puvun kanssa pidettäväksi. Näin kesäaikaan Greshamit ovat mukavat siinäkin mielessä, että niihin saa hieman väljyyttä jättämällä ylemmän soljen ns. menswear-tyyliin auki.

Bexley Greshamien hinta on 129 euroa, ja ostamalla kaksi paria saa toisen parin 59-99 eurolla. Tällöin yhden kenkäparin hinnaksi tulee noin sata euroa.

-- MAINOS --
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Kun kaksi automaattikelloa riittää, Citizen tarjoaa rahalla vastinetta

Citizen tunnetaan Eco-Drive -kelloistaan, mutta valmistajalta löytyy oivallinen valikoima tyylikkäitä automaattikelloja kuluttajaystävälliseen hintaan.  Japanilainen kellonvalmistaja Citizen omaa pitkän historian, joka...

G-SHOCK Frogman – tosielämän sammakkomiehille

Casio esitteli uudistetun G-SHOCK Frogman -kellomalliston, ensimmäistä kertaa analogisella taululla. G-SHOCK Frogman on vuonna 1993 julkaistu Casion high end- mallisto,...

Pirkan Kello ostaa, myy ja vaihtaa käytettyjä arvokelloja

Pirkan Kello aloitti tänä vuonna käytettyjen kellojen osto- ja myyntitoiminnan osana muuta liiketoimintaansa. Alku on ollut lupaava. Syy käytettyjen rannekellojen...

Ensiesittelyssä: Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Sveitsiläinen Baume & Mercier on nostanut profiiliaan viimeisten vuosien aikana Baumatic-koneistoon pohjautuvilla kellomalleillaan. Clifton Baumatic Day Date Moon Phase...

Sjöö Sandström Royal Steel Classic Annual Edition 2020

Ruotsalainen Sjöö Sandström esitteli ruskealla sektoritaululla varustetun Royal Steel Classic Annual Edition 2020 -rannekellon. Vaasalaisen Salkarin maahantuoman ruotsalaiskellonvalmistaja Sjöö Sandströmin...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.