Bexley Charing Gomme City – tyylikästä käytännöllisyyttä talveen

Olin etsinyt pitkään talvikenkiä, jotka selättäisivät haasteen: kengän piti sopia niin puvun, chinojen kuin farkkujenkin kanssa ja tarjota silti hyvä pito liukkaalla maapohjalla, pitää jalat kuivana loskassa sekä mahdollistaa kulkeminen vaikka lumisen pellon reunassa.

Näiden ominaisuuksien yhdistelmää ei ollutkaan kovin helppo löytää. Suomalaisvalmistajien käyttöomisnaisuuksiltaan muuten niin mainiot talvikengät kun eivät oikein puvun kanssa istu ja toisaalta monien laatumerkkien nilkkureista löytyvä nahkapohja tarjoaa Suomen talvessa lähinnä vaarallisia tilanteita.

Bexley Charing Gomme City -jalkineet

Bexleyn valikoimasta löytyi Charing Gomme City -niminen nilkkuri, joka ulkoisten merkkien perusteella tarjosi yhdistelmän tyylikkyyttä mutta myös Suomen talvessa tarvittavaa käytännöllisyyttä. Varsinaista vuorta ei tässä kenkämallissa ole (kuten ei laatukengissä yleensäkään), mutta toisaalta lisälämmöneristyksenhän voi hoitaa käyttämällä villasukkia kovimmilla pakkasilla. Loppujen lopuksi kengän monikäyttöisyyttä jopa lisää se, että kevään ja syksyn sadekeleissä sama kenkäpari palvelee ilman villasukkia ja paukkupakkasille sitten vain laitetaan ne joululahjaksi saadut sukat hyötykäyttöön.

Bexley Charing Gomme City -kengät.
Bexley Charing Gomme City -kengät.

Bexleystä löytyi useamman kenkäparin verran kokemusta joten ostopäätös oli helppo tehdä. Hinta-laatusuhde näyttäisi olevan kohdallaan; 139 euron kenkiä blake-welded-pohjalla tulee harvemmin vastaan.

Paketin avattua oli pakko todeta, että hinta-laatusuhde piti kutinsa tälläkin kertaa. Työn jälki on tähän hintaluokkaan erinomaista ja nahka varsin laadukasta. Ei muuta kuin kengät käyttöön, luonnollisesti käyttöönottohuollon kautta eli kenkävoiteella kosteutus ja lankki pintaan ennen kuin kenkiä rääkätään loskan, suolan ja veden armoilla.

Suosittelemme

Bexley Charing Gomme City -kenkien ensivaikutelma on hyvä.

Bexley Charing Gomme City -kenkien ensivaikutelma on hyvä.
Bexley Charing Gomme City -kenkien ensivaikutelma on hyvä.

Dainite-tyyppinen pohja tarjoaa mukavan pidon liukkaallakin ja pitää huolen myös siitä, että aivan pienimmät lätäköt eivät kastele jalkoja. Kengät ovat kotonaan niin töissä, kuin vapaa-ajallakin ja soveltuvat niin toimistoon kuin sinne lumisen pellonkin reunaan.

Teksti: Tommi Luosmala

Lue lisää