Bexley tarjoaa rahalle vastinetta

Kaupallinen yhteistyö: Bexley

Bexley on Suomessa luvattoman heikosti tunnettu ranskalainen miesten vaatevalmistaja, joka tarjoaa edullisiin hintoihinsa nähden erittäin hyvää laatua. Bexley tunnetaankin tyylifoorumeilla yhtenä parhaana budjettiluokan kengänvalmistajana, jonka lisäksi yrityksen lepolestit ja vyöt ovat tunnetusti laadukasta tavaraa. Bexleyn tarjonta on kasvanut hiljalleen ja päivittyy sesonkien mukaan, joten edullista laatua etsivälle se on tutustumisen arvoinen toimija.

Kivijalkana kengät

Bexleyn maineen perustana ovat kengät, joita on tarjolla lukuisia malleja. Kenkäfanaatikkojen perusvaatimus täyttyy osassa kengissä, eli ne on tehty ns. goodyear welt -menetelmällä. Menetelmän ansiosta kengän rakenne on sellainen, että esimerkiksi loppuunkävelty nahkapohja voidaan vaihtaa uuteen.

Toisaalta Bexleyn hintaluokan kengissä järkevämpää on yksinkertaisesti puolipohjata loppuun kulunut nahkapohja, joka toimii myös yrityksen blake-rakenteisten kenkien kohdalla. Näin ollen Bexleyn kenkiä ostaessa kannattaa valintakriteereinä käyttää ennemmin ulkonäköä ja käyttötarvetta, kuin rakennetta.

-- MAINOS --

Bexley-Bishop-kengat
Bexley Bishop -kengät mokkanahkaisina sopivat hyvin rennompaan työpukeutumiseen.

Hinnoittelu

Tästä pääsenkin Bexleyn isoon oivallukseen, eli hinnoitteluun. Se on nimittäin yksinkertaisuudessaan toimiva ja ostamaan kannustava. Valtaosa Bexley kengistä maksavat 139 euroa, mutta toisen parin saa 89 eurolla. Kenkien ei tarvitse olla samanlaisia, joten reilulla kahdella satasella saa kahdet kengät.

Määräalennusmekanismi on käytössä monissa muissakin tuotteissa, joka tuo ostajalle säästöä – mutta joka tietysti kasvattaa kertaoston euromäärää ja on näin myös Bexleylle hyvä bisnes.

Suosikkituotteet

Kuten kirjoitin, kengät ovat Bexleyn kivijalka. Itselläni on käytössä kaksi paria Bexleyn kenkiä, toiset goodyear welt -rakenteiset ja toiset blake-rakenteiset, ja olen ollut niihin tyytyväinen. Omalle kohdalle ei ole puuta koputtaen sattunut ns. maanantaikappaleita, joita edullisen massavalmistuksen kengissä ajoittain ilmenee.

Bexleyn italialaistyyppiset cap-toe-oxfordit ovat hyvä valinta tumman puvun kaveriksi.
Bexleyn italialaistyyppiset cap-toe-oxfordit ovat hyvä valinta tumman puvun kaveriksi.

Mustien cap-toe oxfordien käyttötarpeen ollessa tällä hetkellä satunnaista en nähnyt järkeväksi investoida useita satoja euroja yhteen kenkäpariin, joten päädyin Flavio-mallimerkinnän kenkiin. Samaan tilaukseen nappasin myös mokkanahkaiset Bishopit rennompaan työpukeutumiseen.

Kenkien mukaan kannattaa aina ottaa lepolestit, jotka ovat etenkin määräalennuksella suorastaan halpoja.

-- MAINOS --

Bexleyn vyöt ovat laadukkaita.
Bexleyn vyöt ovat laadukkaita.

Olen parin vuoden aikana käyttänyt useita Bexleyn vöitä ja ne ovat osoittautuneet käytössä kestäviksi. Etenkin mokkanahkainen vyö on saanut runsaasti käyttöä mokkanahkaisten kenkien suuresta käyttömäärästä johtuen, mutta tämä ei näy vyössä soljen painautumakohtaa lukuunottamatta mitenkään.

Bexleyn tuotteita voi tilata Suomeen verkkokaupasta ja tilaukset tulevat pääsääntöisesti viikon kuluessa.

 

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

9 KOMMENTIT

 1. Terve,

  olen itsekin miettinyt kenkätilausta Bexleyltä. Hinta ei todellakaan päätä huimaa ja laatua on usein kehuttu (myös esim. Keikarin puolella ja oikeastaan kaikkialla). Mutta mitenkäs nuo koot – olen kuullut, että Bexleyn koot ovat melko reiluja. Mitä itse sanoisit?

  Tilailin itse vähän aikaa sitten Charles Tyrwhittiltä popot ja nehän ovat melkoiset kanootit. Vaikka EU-kokoni on 45 jonka pitäisi olla brittikokona 10,5, niin kengän ja kantapään väliin mahtuu vaikka etusormi. Niinhän ei asian pitäisi olla – taitavat lähteä myyntiin :-). Ei tekisi mieli tehdä uutta “virhetilausta”.

  • Moikka,

   Ainakin nykymallistossa omat kenkäni ovat olleet juuri ne mitkä pitääkin, eli eurokokoni on ollut 42 ja ainakin oxford-tyyppisissä Bexleyn jalkineissa ne ovat istuneet jalkaani hyvin.

   Derby-mallisissa jalkineissa voi olla tietysti puoli numeroa pienempi koko paikallaan, mutta varmaksi en mene Bexleyn tapauksessa. Crockett & Joneseissa näin on.

   • Selkee, tällä siis mennään!

    Tilaus singahti juuri matkaan koolla 45 eli sillä mitä muutenkin käytän – oxford-puolelta tulossa Peter Gomme Cityt ja kasuaalimmalta puolelta Ferguson-ajokengät. Katsotaan miten istuvat jalkaan. Toivottavasti hyvin. 🙂

     • Noniin, Bexleyt saapuivat.

      Olen tässä alkanut epäillä, että noin 10 vuotta kestänyt käsitykseni siitä, että jalkani on kokoa 45, on väärä: Bexleystä ostetut ajokengät kyllä ovat jalassa ihan OK:t, mutta Peter Gomme Cityt (oxfordit) kokoa 45 ovat sen kokoiset, että pikkurillini mahtuu kantapään ja kantakupin väliin. Näinhän ei pitäisi olla.

      Sama oli, kun kokeilin Herrainpukimossa Sandersin Stockholmeja – aloitimme koosta 10½, mutta se oli aivan liian iso. Lopulta päädyimme kokoon 9½, joka taas on vaakasuunnassa hieman napakka, mutta sehän toki löystyy käytössä.

      Ja samaa ongelmaa ollut muutenkin – Tyrwhittit olivat todella isot (tosin se taitaa olla CT:n kengissä muutenkin, minkä tiedon löysin vasta kengät ostettuani, vaikka mielestäni juuri näitä tietoja kaivelin ennen tilausta…) ja minulla on yhdet vanhemmat Rockportin full brogue oxfordit kokoa 45, jotka nekin ovat vähän liian isot.

      Eli ehkä 44,5 olisi oikeampi. Tosin johtuuko tämä sitten Bexleystä vai harhaisista käsityksistäni – mene ja tiedä.

 2. Oman kengän kokotieto on varsin tärkeä asia, jonka näköjään voi oppia kantapään (heh) kautta. Lesti vaikuttaa siihen toki aika paljon, samoin jossain määrin materiaali. Esimerkiksi minulla on melkeinpä minkä tahansa valmistajan oxfordit oikeita koossa UK 8 (eli 42), mutta osassa derby-malleja puoli numeroa pienempi on parempi.

  Sitten pehmeissä mokkaloufereissa menee jopa koko UK 7, tosin G-leveytenä (eli leveä). Muutenhan mulla on vakioleveyksinen jalka, joka on valmistajasta riippuen joko E tai F.

  • Noniin!

   Palautusrumba on saatu hoidettua – vähän kummastusta aiheutti se, että nettisivulla näkyy, että noista kumipohjaisistakin olisi puolikkaita kokoja, mutta sähköpostitse minulle kertoivat Bexleyltä, että kumipohjia (ainakaan urban-pohjaa – ilmeisesti siis se missä on pyöreitä kuvioita?) ei ole puolikkaina kokoina. Otin sitten 44:n, ja sehän sopii oikein hyvin! Ilmeisesti olen vain elänyt muutaman vuoden käyttäen liian suuria kenkiä. No, aina oppii uutta 😀

   • Hyvä, että asia järjestyi. Itse olen pohtinut pohjakysymystä jonkin aikaa ja olen kääntymässä siihen, että puolipohjautan blake-rakenteiset nahkapohjakengät jatkossa, jos haluan käyttää kenkiä talvisaikaan.

    Toi kokokysymys on kanssa hyvä, koska mullahan on selkeä 42-koon jalka, eli UK 8 normileveydellä. Crockett & Jonesilla menee derby-malleissa monissa kuitenkin UK 7.5, eli mulla ei ole kovin korkea jalka sitten. Jotta asia ei mene tarpeeksi helpoksi, niin tietyssä lestissä meni jalkaan tyköistuvasti UK 7.5 vaikka se oli oxford-mallinen.

    Eli pitää näitä lestien muotoiluja tutkailla tarkasti. Bexleyn kohdalla on vallalla suhteellisen italomalliset lestit, joten näissä ei uskalla alaspäin ottaa yhtään.

 3. Seikkailu jatkuu!

  Vanhojen Rockportin brogue-oxfordieni pohjan haljettua (yllättävää että 130 euron kengät eivät olleetkaan ikuiset ;)), tarvitsin aika kipeästi toiset brogue-oxfordit. Eli ei kun Bexleyn valikoimaa katselemaan. Oxfordeiksi valikoitui Waverton Gomme City, kaveriksi Watford-chukkat. Molemmat kokoa 44, edellisestä kerrasta viisastuttuani. And this is where it gets interesting…

  Wavertonit ovat kauniin herrasmiesmäisesti sanottuna aika nk. saatanan tiukat, oli pohjallista tai ei. Voimakkaan viisto kärki puristaa vähän ikävästi tuosta nimettömän varpaan kohdalta. Pahempi kuitenkin on kengän kantakuppi, joka raastaa nilkkaa aika tehokkaasti: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3476289/jalkatuskaa.jpg – vaatinee ilmeisesti todella intensiivistä tuplasukkahuoltoa ja kengän kostutusta. Auttaisikohan kantakupin sisäpuolen karheamman nahan rasvaaminen? Toisaalta, jos näistä lastentaudeista päästään niin nämä varmaan kyllä muotoutuvat sitten hyvinkin mukaviksi, uskoisin.

  Mutta jos Wavertonit ovatkin vähän tiukahkot, niin Watfordeissa taas on tilaa villasukille vaikka paksun pohjallisenkin kanssa. Mitäköhän hittoa Bexleyllä tapahtuu, vai onko meitsin jalka vaan täysi mutantti. 😀

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tyylikäs paluu – Kämmen esitteli uusia käsineitä

Kämmen on Tyyliniekan pitkäaikainen ihastus, joka on viettänyt pari vuotta hiljaiseloa. Nyt Kämmen on tehnyt paluun uusilla käsineillään. Ne joille...

Crockett & Jones x Tärnsjö -kenkämallisto juhlistaa 10-vuotiasta Care of Carlia

Crockett & Jones x Tärnsjö -kenkämallisto juhlistaa miesten tyyliin erikoistuneen Care of Carl -verkkokaupan 10-vuotista taivalta. Juhlavuotensa kunniaksi Care of...

Sanders Tampere on tyylikäs nahkasaapas arkipukeutumiseen

Sanders Tampere on miesten vaateliike Herrainpukimon suunnittelema kenkämalli, joka sopii monipuolisesti miesten arkipukeutumiseen. Turkulainen Herrainpukimo tunnetaan laadukkaista mittavaatteistaan ja erilaisista...

Luottoneule

Jokaisella pitäisi olla luottoneule, joka menee päälle aina kuin mahdollista. Minulle se on suomalaisen Alpan alpakanvillainen Crew Neck Lite,...

Joensuun vaateliikkeet

Joensuu on yliopistokaupunki Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Koska Leevi and the Leavings laulaa tunnetussa kappaleessaan "vaihdan farkut verkkarihousuun", oli minulla aasinsiltamainen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.