BMW:n ”Neue Klasse” esitellään konseptina vajaan kuukauden päästä – tutkielma antaa konkreettista esimakua baijerilaismerkin tulevaisuudesta

BMW toi alkuvuodesta Las Vegasissa järjestetyille CES-messuille i Vision Dee -nimisen konseptiauton, joka oli varhainen etiäinen merkin tulevista sähköautoista. Konkreettisemmalle tasolle päästään jo pian, eli syyskuun alkupäivinä Münchenissä ovensa avaavassa IAA-autonäyttelyssä.

Siellä julkistetaan BMW:n täysin uudesta ”Neue Klasse” -sähköautomallistosta esimakua antava konsepti, joka tottelee loogisesti nimeä Vision Neue Klasse. Esittelypäivänä toimii 2.9., jolla on aivan erityinen merkitys baijerilaismerkin pitkässä historiassa. Alkuperäinen ”Neue Klasse” -nimellä tunnettu sporttisedan lanseerattiin nimittäin samana päivänä kuutisenkymmentä vuotta sitten.

Kuva: BMW

Uusi konsepti ei ole pelkkä muotoilututkielma, vaan se on kuulemma jo hyvin lähellä sarjatuotantomallia joka tulee saataville lähivuosina. Konseptiauton korimallista ei ole vielä tietoa, mutta i Vision Deen ja historiallisen esikuvan perusteella odotettavissa on tuore tulkinta perinteisestä kolmen laatikon sedanista. Uusien Neue Klasse -sähköautojen tuotanto starttaa vuonna 2025 Unkarin Debrecenissä, ja merkin ”emotehdas” Münchenissä sekä Kiinan Shenyangissa sijaitseva BMW Brilliancen tuotantolaitos seuraavat perässä vuotta myöhemmin.

Baijerilaismerkin toimitusjohtaja Oliver Zipsen mukaan Neue Klasse ei ole vain automallisto, vaan vaikutuksensa koko yrityksen toimintoihin ulottuva megaluokan projekti. Näistä sanoista voidaan päätellä sekin, että Neue Klasse on suunniteltu 10 vuotta sitten debytoineen i3:n tavoin alusta alkaen vain sähkömoottorikäyttöön. BMW on jo vahvistanut, että uuden Neue Klasse -perusrakenteen pohjalta tehdään kuusi uutta mallia, jotka debytoivat vuosina 2025-2027.

Kuva: BMW

Niistä kaksi ensimmäistä ovat sedan ja SUV, joiden koko vastaa nykyistä 3-sarjaa ja X3:a. Neue Klasse mahdollistaa tuoreen muotoilun lisäksi nykyistä suorituskykyisempien sähkömoottorien ja energiatehokkaampien sähkömoottorien käytön. Lisäksi luvassa on aivan uusi käyttöliittymä, ja kestävä kehityskin on luonnollisesti huomioitu projektissa ensimetreiltä lähtien. Jäämme siis odottelemaan, mitä syyskuun alku tuo tullessaan ja mitä muita uutuuksia tämänvuotisessa IAA:ssa nähdään BMW:n sähkötutkielman lisäksi.

Kuva: BMW
LähdeCarscoops

Lue lisää