BMW ja Puma kunnioittavat Le Mansin voittanutta 320i Turboa, ja sen taiteiljaa

BMW:n erään legendaarisimman taideauton takaa löytyy Roy Lichtenstein, jonka 100-vuotispäivää juhlitaan retrovaatekokoelmalla.

Kuva: Puma.

Legendaarisen poptaiteilijan ja yhdysvaltalaisen taidemaalarin Roy Lichtensteinin 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi BMW ja Puma ovat luoneet yhdessä vaatemalliston, joka on saanut inspiraationsa baijerilaismerkin autosta, jonka taiteilija maalasi vuonna 1977.

Uutuusmallistoon on nimittäin tuotu Lichtensteinin tavaramerkki “Ben Day” -pisteet, jotka ovat saaneet inspiraationsa 60-luvun sarjakuvien printistä. Tähän yhdistyy myös rohkea valkoinen, keltainen, vihreä, punainen ja sininen väritys, joka oli hänen maalaamassaan BMW 320i Turbo -taideautossa. Nämä kaikki tunnusmerkit löytyvät nyt myös Puman vaatteista.

BMW:n taideautokokoelman helmessä on 2,0-litrainen turboahdettu rivinelosmoottori, joka tuotti voimansa tunnossa 300 heppaa, ja kykeni saavuttamaan 257 km/t huippunopeuden. Siinä oli myös B-ryhmän rallihirmutkin mieleen tuovat isot kantikkaat lokasuojat, sekä massiivinen takasiipi, sillä autolla ajettiin 5-ryhmän kilpailuja.

Kyseessä ei siis ole mikä tahansa taide-esine, vaan 320i Turbo kilpaili 24-tunnin Le Mansissa vuonna 1977, ja sijoittui lopulta luokassaan ensimmäiseksi kisassa. Lichtenstein kertoi aikanaan laittaneensa paljon ajatuksia ja vaivaa auton suunnitteluun.

Kuva: Puma.

“Halusin käyttää maalattuja viivoja tienä, joka osoittivat suunnan autolle”, sanoi Lichtenstein tuolloin. ”Auton design heijastelee myös maisemaa, mitä pitkin auto kulkee. Jopa taivas ja auringonvalo on nähtävissä. Voisin luetella kaikki asiat, joita auto kokee matkansa varrella. Tässä on kuitenkin se ero, että tämä auto heijastaa kaikki nämä asiat jo ennen kuin se lähtee tielle.”

Suosittelemme

Valitettavasti Roy Lichtenstein menehtyi 20 vuotta luomuksena jälkeen vuonna 1997. Nyt hänen antamaansa panosta BMW:n kilpa-autolle voi kuitenkin juhlia Puman vaatemalliston kera. BMW Art Car Capsule Collection -nimeä kantava kokoelma sisältää viisi erilaista tuotetta.

Nämä ovat BMW M Motorsport RL Bomber -takki, collegehousut, t-paita, lippalakki ja lenkkarit. Tuotteiden hinnat vaihtelevat 50 euron lakista 200 euroa maksavaan bomber-takkiin. Tämä rajoitettu erä vaatteita on tällä hetkellä saatavilla BMW:n verkkokaupassa, sekä osassa Puma-myymälöitä.

Kuva: Puma.
Kuva: Puma.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat