BMW ja Puma kunnioittavat Le Mansin voittanutta 320i Turboa, ja sen taiteiljaa

BMW:n erään legendaarisimman taideauton takaa löytyy Roy Lichtenstein, jonka 100-vuotispäivää juhlitaan retrovaatekokoelmalla.

Kuva: Puma.

Legendaarisen poptaiteilijan ja yhdysvaltalaisen taidemaalarin Roy Lichtensteinin 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi BMW ja Puma ovat luoneet yhdessä vaatemalliston, joka on saanut inspiraationsa baijerilaismerkin autosta, jonka taiteilija maalasi vuonna 1977.

Uutuusmallistoon on nimittäin tuotu Lichtensteinin tavaramerkki “Ben Day” -pisteet, jotka ovat saaneet inspiraationsa 60-luvun sarjakuvien printistä. Tähän yhdistyy myös rohkea valkoinen, keltainen, vihreä, punainen ja sininen väritys, joka oli hänen maalaamassaan BMW 320i Turbo -taideautossa. Nämä kaikki tunnusmerkit löytyvät nyt myös Puman vaatteista.

BMW:n taideautokokoelman helmessä on 2,0-litrainen turboahdettu rivinelosmoottori, joka tuotti voimansa tunnossa 300 heppaa, ja kykeni saavuttamaan 257 km/t huippunopeuden. Siinä oli myös B-ryhmän rallihirmutkin mieleen tuovat isot kantikkaat lokasuojat, sekä massiivinen takasiipi, sillä autolla ajettiin 5-ryhmän kilpailuja.

Kyseessä ei siis ole mikä tahansa taide-esine, vaan 320i Turbo kilpaili 24-tunnin Le Mansissa vuonna 1977, ja sijoittui lopulta luokassaan ensimmäiseksi kisassa. Lichtenstein kertoi aikanaan laittaneensa paljon ajatuksia ja vaivaa auton suunnitteluun.

Kuva: Puma.

“Halusin käyttää maalattuja viivoja tienä, joka osoittivat suunnan autolle”, sanoi Lichtenstein tuolloin. ”Auton design heijastelee myös maisemaa, mitä pitkin auto kulkee. Jopa taivas ja auringonvalo on nähtävissä. Voisin luetella kaikki asiat, joita auto kokee matkansa varrella. Tässä on kuitenkin se ero, että tämä auto heijastaa kaikki nämä asiat jo ennen kuin se lähtee tielle.”

Suosittelemme

Valitettavasti Roy Lichtenstein menehtyi 20 vuotta luomuksena jälkeen vuonna 1997. Nyt hänen antamaansa panosta BMW:n kilpa-autolle voi kuitenkin juhlia Puman vaatemalliston kera. BMW Art Car Capsule Collection -nimeä kantava kokoelma sisältää viisi erilaista tuotetta.

Nämä ovat BMW M Motorsport RL Bomber -takki, collegehousut, t-paita, lippalakki ja lenkkarit. Tuotteiden hinnat vaihtelevat 50 euron lakista 200 euroa maksavaan bomber-takkiin. Tämä rajoitettu erä vaatteita on tällä hetkellä saatavilla BMW:n verkkokaupassa, sekä osassa Puma-myymälöitä.

Kuva: Puma.
Kuva: Puma.

Lue lisää