BMW:n toimitusjohtaja vahvistaa: i8 urheiluautosta tulee avoversio

Vuonna 2013 julkistettu BMW i8 hybridi-urheiluauto saa seurakseen Spyder-avoversion.

BMW ei ole esittänyt aiheesta vielä virallista tiedotetta, mutta BMW:n toimitusjohtaja Harald Kruger vahvisti saksalaislehti Handelsblattin haastattelussa, että BMW i8 Spyder tullaan valmistamaan.

BMW esitteli jo vuonna 2012 Pekingin autonäyttelyssä BMW i8 Concept Spyder -konseptiauton, jota tuleva tuontantomalli tulee olemaan hyvin lähellä. Avoversion konsepti on Coupe-mallia hieman lyhyempi ja siinä on vain kaksi paikkaa. Coupe-versio on 2+2 paikkainen, eli takaa löytyy kaksi ahdasta istumapaikkaa.

i8 Concept Spyderissä on käytetty runsaasti hiilikuituvahvisteista muovia ja alumiiniosia, joten se tulee olemaan sekä kevyt että jäykkä, mikä ei ole itsestään selvä yhdistelmä avoautoissa.

Tietojen mukaan, avoversiossa tulee olemaan sama voimalinja kuin Coupessa, eli 231 hevosvoimaa tuottava kolmisylinterinen 1.5 litrainen bensaturbo ja 131 hevosvoimaa tuottava sähkömoottori.

BMW i8 Spyder -tuotantoversio tullaan julkistamaan aikaisintaan ensi vuoden Geneven autonäyttelyssä. Ostajan aika voi käydä pitkäksi, sillä kun Coupe tuli myyntiin, jonotuslista on 18 kuukautta pitkä.

Suosittelemme

 

BMW i8 Spyde Concept kuvagalleria:

Lue lisää