BMW:n toimitusjohtaja vahvistaa: i8 urheiluautosta tulee avoversio

Vuonna 2013 julkistettu BMW i8 hybridi-urheiluauto saa seurakseen Spyder-avoversion.

BMW ei ole esittänyt aiheesta vielä virallista tiedotetta, mutta BMW:n toimitusjohtaja Harald Kruger vahvisti saksalaislehti Handelsblattin haastattelussa, että BMW i8 Spyder tullaan valmistamaan.

BMW esitteli jo vuonna 2012 Pekingin autonäyttelyssä BMW i8 Concept Spyder -konseptiauton, jota tuleva tuontantomalli tulee olemaan hyvin lähellä. Avoversion konsepti on Coupe-mallia hieman lyhyempi ja siinä on vain kaksi paikkaa. Coupe-versio on 2+2 paikkainen, eli takaa löytyy kaksi ahdasta istumapaikkaa.

i8 Concept Spyderissä on käytetty runsaasti hiilikuituvahvisteista muovia ja alumiiniosia, joten se tulee olemaan sekä kevyt että jäykkä, mikä ei ole itsestään selvä yhdistelmä avoautoissa.

Tietojen mukaan, avoversiossa tulee olemaan sama voimalinja kuin Coupessa, eli 231 hevosvoimaa tuottava kolmisylinterinen 1.5 litrainen bensaturbo ja 131 hevosvoimaa tuottava sähkömoottori.

BMW i8 Spyder -tuotantoversio tullaan julkistamaan aikaisintaan ensi vuoden Geneven autonäyttelyssä. Ostajan aika voi käydä pitkäksi, sillä kun Coupe tuli myyntiin, jonotuslista on 18 kuukautta pitkä.

Suosittelemme

 

BMW i8 Spyde Concept kuvagalleria:

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat