Automaailman ikonin ensimmäinen EV malli markkinoille aikaisintaan 2025

Ferrarin tehdessä julkistuksia automaailmassa katseet ovat siirtyneet melko nopeasti merkin edesottamusten suuntaan. Nyt Ferrari, tuo automaailman yksi ikonisimmista merkeistä on ilmoittanut, ettei se aio esitellä täys-sähköistä EV malliaan ennen vuotta 2025. Näin kertoo merkin markkinointipäällikkö Ernesto Galliera. 

Syyksi Galliera kertoo, ettei nykyinen akkuteknologia ole heidän mielestään vielä sillä tasolla, jotta Ferrarin kannattaisi ryhtyä kamppailemaan akkuteknologia markkinoilla. Brittiläiselle UK Autocar:lle antamassaan haastattelussa Galliera toteaa, – Uskomme, ettei nykyinen akkuteknologia ole vielä kehittynyt tasolle, jotta superautojen tarpeita voitaisiin hyödyntää täysipainoisesti Ferrarilla.

Ferrari SF90 Stradale
Ferrari SF90 Stradale. Kuva: Ferrari.

Galliera toteaa myös heidän mahdollisen tulevaisuuden EV mallinsa tarvitsevan suunnittelua vielä useita vuosia. – Emme aio suunnitella uutta EV mallia vain koska muutkin tekevät niin. Sähkömallillemme tulee löytyä hyvät perustelut. Tarkoituksenamme on luoda ja tuoda markkinoille uutta tekniikkaa. Sillä tavoin Ferrari on aina toiminut. Uuden teknologian luominen on aina ollut 100% Ferrarin DNA:sta.

Ferrari 812 Superfast
Ferrari 812 Superfast. Kuva: Ferrari.

Ernesto Gallieran Autocar:lle antamassaan haastattelussa nähdään jo julkisuuteen päästettyjä patenttipiirustuksia mahdollisesta tulevasta merkin EV mallista. Patentin mukaan malli tulisi olemaan joko kaksi paikkainen tai 2+2, jossa jokaiselle pyörälle olisi oma moottorinsa. Tuleva EV -malli saattaisi olla lähellä merkin tämänhetkistä pitkäkonepeltistä voimanpesä 812 Superfastia.

Superfast on päivitetty versio F12:sta tarjoten enemmän vääntömomenttia, kehittyneemmän vaihteiston sekä jousituksen. Sitä pidetään jatkumona ´Super GT Coupe´ mallisille Ferrareille ikonisten 250, 275, 365 GTB/4 Daytonan sekä 550 Maranellon tapaan. Muotoilultaan mallissa onkin nähtävissä sitä tiettyä ferrarimaisuutta josta merkki on aikoinaan tullut tunnetuksi.

Ferrari 812 Superfast
Ferrari 812 Superfast. Kuva Ferrari.

Vuosi sitten Ferrari julkisti 7,9kWh akulla varustetun plug-in hybridi SF90 Stradalen. Stradalen V8, 1000 hevosvoimaa sekä kolme sähkömoottoria kertovatkin äärimmäisestä taidosta luoda tekniikan avulla sellaista mistä monen muun merkin suunnittelijat saavat harmaita hiuksia. Ernesto Galliera kiteyttääkin Stradalen filosofian lyhyesti.
–Meillä on asiakkaita, jotka haluavat aamulla kotoa lähtiessään käyttää hiljaista EV modea ja päivällä Ferrarin omaa moottorin ääntä. SF90 Stradale on vastaus siihen.

Suosittelemme

Ferrari SF90 Stradale
Ferrari SF90 Stradale. Kuva: Ferrari.

Tulevaisuudessa on mielenkiintoista nähdä miten superautojen oma keskinäinen kamppailu luo valtasuhteita merkkien välillä. Ferrari ei suinkaan ole omassa kastissaan ainoa. Superautoista kiinnostuneiden kannattaa kääntääkin katseita vaikkapa Pininfarinan Battistaan, Drako GT:hen, Rimacin EV versioon, Porsche Taycaniin tai vaikkapa uuteen Tesla Roadsteriin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat