Autokauppa loivassa kasvussa – heinäkuussa rekisteröitiin 8721 uutta henkilöautoa

Autoalan Keskusliiton mukaan heinäkuussa rekisteröitiin 8721 uutta henkilöautoa. Määrä kasvoi viime vuoden heinäkuuhun verrattuna 8,8 prosenttia. Kevään ja alkukesän aikana henkilöautojen kauppaa hidasti kuluttajien epätietoisuus tulossa olevasta autoveron alennuksesta. Heinäkuun rekisteröintimäärä kertookin, että patoutunut kysyntä alkaa vähitellen purkautua, kun autoveron alennuksen taso selvisi kesäkuussa. Myös heinäkuussa alkanut romutuspalkkiokampanja piristää henkilöautokauppaa loppuvuonna.  Tammi – heinäkuussa on ensirekisteröity 65 810 uutta henkilöautoa ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on kaksi prosenttia miinuksella.

EU-maissa henkilöautojen ensirekisteröintimäärät ovat kasvaneet viime vuodesta. Euroopan autonvalmistajien yhdistyksen ACEA:n tilastojen mukaan tammi – kesäkuussa henkilöautoja rekisteröitiin EU-maissa 7 169 984 kappaletta ja kasvua edellisvuoden vastaavaan aikaan kertyi 8,2 prosenttia. Miinuksella viime vuoteen verrattuna olivat Suomen lisäksi Itävalta, Viro ja Luxemburg. Espanjassa kasvua on kuluvana vuonna kertynyt 22 prosenttia, Italiassa 15,2 prosenttia, Ruotsissa 10,7 prosenttia, Saksassa 5,2 prosenttia ja Ranskassa 6,1 prosenttia. Autoala ennustaa, että autokauppa kääntyy kasvu-uralle kuluvana vuonna myös Suomessa.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 744 kappaletta mikä on 3,9 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Vuoden alusta lukien uusia pakettiautoja on rekisteröity 6 574 kappaletta ja viime vuoden tammi – heinäkuuhun verrattuna rekisteröintimäärä on kasvanut 7,5 prosenttia.

Uusia kuorma-autoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 203 kappaletta, mikä on 19,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tammi – heinäkuussa kuorma-autoja on ensirekisteröity 1 564 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on kolme prosenttia plussalla.
Linja-autoja rekisteröitiin heinäkuussa 72 kappaletta. Vuoden alusta lukien linja-autoja on ensirekisteröity 256 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on laskenut 40 prosenttia.

Lue lisää