Aurinkoinen sää keräsi ennätysmäärän harrasteajoneuvoja Ride In Oulu Motor Meet -autotapahtumaan

Pohjois-Suomen monipuolisin ajoneuvotapahtuma, neljättä kertaa järjestetty Ride In Oulu Motor Meet päästiin järjestämään Äimäraution raviradalla viime lauantaina. Alueella laskettiin olleen yhteensä 850 ajoneuvoa ja noin 3200 osanottajaa.

Epätietoisuudet yleisistä tapahtumien järjestämismääräyksistä jättivät monelle tapahtumajärjestäjälle kysymysmerkkejä roikkumaan ilmaan kevään aikana. Koronan levitessä ei tiedetty päästäänkö mitä ja milloin järjestämään vaiko kenties ollenkaan. Kesän aikana tauti tilanteen helpottaessa tunnelin päässä alkoi näkyä valoa loppukesän tapahtumien järjestämisten osalta. Näin ollen myös Pohjois-Suomen monipuolisin ajoneuvo tapahtuma, neljättä kertaa järjestetty Ride In Oulu Motor Meet päästiin järjestämään Äimäraution raviradalla viime lauantaina. Alueella laskettiin olleen yhteensä 850 ajoneuvoa ja noin 3200 osanottajaa.

Ruotsista oli tarkoitus tulla tapahtuman järjestäjien LuckyAki Oy:n ja Old Motors Shop Oulun mukaan isompi porukka, mutta vielä vallitsevan tilanteen vuoksi he peruivat tulonsa. Järjestäjien 1000 ajoneuvon tavoite määrä olisi mitä luultavimmin saavutettu ilman rajoituksia.

Euro/Japan/Muut -sarjan Top 3 palkittujen joukossa oli muun muassa taaempi VW Kleinbus Type 2 T1.
Eurosarjassa palkittiin niin ikään etualan Nissan Figaro.

Oulun tapahtuma on lyhyen historiansa aikana vakiinnuttanut paikkansa maamme monipuolisessa tarjonnassa. Vielä kun lauantaille osui lähestulkoon koko kesän kuumin päivä, oli ainekset kohdillaan täydelliselle piknik päivälle. Yhteen päivään oli saatu mahdutettua monipuolisesti aktiviteetteja, jossa myös perheen pienimmät oli otettu huomioon tarjoamalla poniajelua ja pomppulinnaa. Yksipäiväisen tapahtuman kohokohta oli yhteis cruising Äimärautiolta Oulun keskustan läpi Nallikariin ja takaisin.

Suosittelemme

Tapahtuma on kasvamaan päin ja järjestävien tahojen mukaan tarkoituksena onkin monipuolistaa edelleen alueen tarjontaa päivän aikana.

Tapahtuman toisen järjestäjän LuckyAkin vahvaa meksikolaishenkeä tarjoileva Chevrolet Impala 1964 Lowrider keräsi kosolti hymyileviä katseita. Auto oli kuulemma valmistunut juuri parahiksi tapahtuman alla.

Moottoripyörien Top 3:ssa oli tämä upea Harley-Davidson Shovel Chopper.

Special Awards -sarjassa pokaali meni suomalaiselle Kenworth nupille. Taaimmainen Peterbilt oli saapunut Norjasta saakka.

Jenkkisarjan Top 3:een pääsi ansaitusti tämä harvinaisempi Ford Custom Deluxe Convertible 1950.

Rompetorille oli varattu erillinen alue, jossa myynnissä oli niin auton osia kuin kodin tavaroita vinyylilevyistä vanhoihin lasten rattaisiin ja pyöriin.

Seuraavassa Ride In Oulu Motor Meet osa 2:ssa tulossa pintaa syvempää tarinaa muun muassa hurjan muodonmuutoksen läpikäyneestä Dodge Carryall Restomodista sekä jo 90-luvun alussa ”New Wave” -tyyliä edustaneesta ja palkintoja kahmineesta Juha Mehtälän -60 Cadillac kustomista, sekä myös muuta kivaa. Stay tuned!

Lue lisää