Audi Quattro S5 omistajan oma näkemys sähköautosta

Samuel Polyak on kaveri, joka ideoi vaihtoehtoisen tavan toteuttaa Audi S5:eensa sähkömoottori. Hänen visionaan oli mahduttaa A5:sta tehokkaampaan versioon Tesla -moottori ja saman merkin akusto. Aikaisemmin Teslalla varustettuja EV (electric vehicle) autoja on nähty mm. klassinen 427 Shelby Cobra Kia Soulin akustopaketilla sekä Honda Accordista tehty ”Teslonda” niminen rakennelma.

Polyak löysi autonsa 2010. Sillä oli ajettu paljon, mutta idea sai alkunsa juuri auton kilometrimäärästä. Hän päätti vaihtaa pelkän moottorin siten, että Audin neliveto tekniikka pysyisi ennallaan. Teslan ajoyksikkö ja invertteri eroteltiin toisistaan, jotta kamppeet saatiin mahtumaan moottorikoteloon.

Erityisen mielenkiintoista on tapa, jolla Polyak liitti Teslan Quattro nelivedon yhteyteen. Siihen ongelmaan mies teki oman alusosan, johon hän suunnitteli alennusvaihteen linkkinä Tesla ajoyksiköstä Quattro nelivedolle. Takapenkin tilalle tuli 85kWh akusto, josta Tesla järjestelmä saa virrat. Kaiken kaikkiaan akku moduleita autossa on 16, joista osa näkyy oheisissa kuvissa.

Amerikkalaiselle sivustolle antamassaan haastattelussa Samuel Polyak kertoo, ettei järjestelmän asennus ole vaikuttanut etu/taka balanssiin liikaa, sillä auto on ollut alunperinkin etupainoinen. Polyakin mielestä balanssissa on kuitenkin jonkun verran vielä pikku säätämistä, mutta tähän asti hän on ollut tyytyväinen auton ajettavuuteen. Täysilllä akuilla ajoa mies ei ole vielä kokeillut, mutta olettaa akuston riittävän 400km:n matkaan yhdellä latauksella. Polyak voikin olla todella tyytyväinen aikaansaannokseensa, sillä jos sen toimintakyky pitää paikkansa, se pystyy vastaamaan jopa Audin täysin uusille tehdas e-tron malleille.

Suosittelemme

Tulevaisuudessa Polyakilla on aikomusta siirtää projektiaan bisnekseksi. Mitä Tesla Audiin tulee, autoon on tarkoitus lisäillä ajo mittaristoon informaatio, joita EV autoissa tarvitaan. Aikaisempien Tesla -moottoristen autojen sekä nykyisten projektien hivuttautumista markkinoille kaivattaisiinkin, sillä erilaisten vaihtoehtojen tarjoaminen kuluttajille tekee kilpailun auto alalla mielenkiintoiseksi.

LÄHDE: electrec.co

Lue lisää