Audi Quattro S5 omistajan oma näkemys sähköautosta

Samuel Polyak on kaveri, joka ideoi vaihtoehtoisen tavan toteuttaa Audi S5:eensa sähkömoottori. Hänen visionaan oli mahduttaa A5:sta tehokkaampaan versioon Tesla -moottori ja saman merkin akusto. Aikaisemmin Teslalla varustettuja EV (electric vehicle) autoja on nähty mm. klassinen 427 Shelby Cobra Kia Soulin akustopaketilla sekä Honda Accordista tehty ”Teslonda” niminen rakennelma.

Polyak löysi autonsa 2010. Sillä oli ajettu paljon, mutta idea sai alkunsa juuri auton kilometrimäärästä. Hän päätti vaihtaa pelkän moottorin siten, että Audin neliveto tekniikka pysyisi ennallaan. Teslan ajoyksikkö ja invertteri eroteltiin toisistaan, jotta kamppeet saatiin mahtumaan moottorikoteloon.

Erityisen mielenkiintoista on tapa, jolla Polyak liitti Teslan Quattro nelivedon yhteyteen. Siihen ongelmaan mies teki oman alusosan, johon hän suunnitteli alennusvaihteen linkkinä Tesla ajoyksiköstä Quattro nelivedolle. Takapenkin tilalle tuli 85kWh akusto, josta Tesla järjestelmä saa virrat. Kaiken kaikkiaan akku moduleita autossa on 16, joista osa näkyy oheisissa kuvissa.

Amerikkalaiselle sivustolle antamassaan haastattelussa Samuel Polyak kertoo, ettei järjestelmän asennus ole vaikuttanut etu/taka balanssiin liikaa, sillä auto on ollut alunperinkin etupainoinen. Polyakin mielestä balanssissa on kuitenkin jonkun verran vielä pikku säätämistä, mutta tähän asti hän on ollut tyytyväinen auton ajettavuuteen. Täysilllä akuilla ajoa mies ei ole vielä kokeillut, mutta olettaa akuston riittävän 400km:n matkaan yhdellä latauksella. Polyak voikin olla todella tyytyväinen aikaansaannokseensa, sillä jos sen toimintakyky pitää paikkansa, se pystyy vastaamaan jopa Audin täysin uusille tehdas e-tron malleille.

Suosittelemme

Tulevaisuudessa Polyakilla on aikomusta siirtää projektiaan bisnekseksi. Mitä Tesla Audiin tulee, autoon on tarkoitus lisäillä ajo mittaristoon informaatio, joita EV autoissa tarvitaan. Aikaisempien Tesla -moottoristen autojen sekä nykyisten projektien hivuttautumista markkinoille kaivattaisiinkin, sillä erilaisten vaihtoehtojen tarjoaminen kuluttajille tekee kilpailun auto alalla mielenkiintoiseksi.

LÄHDE: electrec.co

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat