American Car Show 2019: Romukauppiaan kustomoitu Kenworth on näyttävä jenkkirekka.

Peterbilt, Mack, International, White, Freightliner, Kenworth. Kas siinä joitain rekkavetureita suuren rapakon takaa, jotka saavat parhaimmillaan allekirjoittaneen puntit tutisemaan ihailusta. Kromia, komeita yksityiskohtia ja massiivista yleisilmettä ei näistä teiden kuninkaista ole männä vuosina jäänyt puuttumaan. Osa niistä on ollut oikeita muinaisjäänteitä, joiden vuosimalliakin on vaikea arvailla ulkonäön pysyttyä kutakuinkin samanlaisena.

Juttumme Kenworth W900L bongattiin viikonloppuna järjestetystä American Car Showsta, ja se edustaa lajinsa vuosikertaa 1991. Nippelitietona kerrottakoon, että kyseessä on toistaiseksi Suomen ainokainen L-malli. Miehekkään Amerikanjässikän omistaa Pohjanmaan suunnalta ponnistava Vesa Kivimäki, joka on luonut leipätyötään ilmeisen menestyneenä romukauppiaana. Nupin lisäksi Vesa omistaa toisenkin Suomen ainoan, eli viralliset luokitukset täyttävän monsteriauton. Kalusto ei ole mitenkään poikkeuksellista miehelle, jolla on hallussaan useampinkin truck pullingin Suomen mestaruus.

Vannoutuneena V8 Scania-miehenä tunnettu Kivimäki ei ole haksahtanut Kemsuun hetken mielijohteesta, sillä nuppi toimii miehellä näyttelyjen pokaalihaavin lisäksi työkäytössä. Auto kustomoitiin nykyiseen asuunsa kolmessa kuukaudessa. Tummanpuhuva metallimattamusta pöllittiin Porschen värikartasta. Telin lokasuojat ovat mittatilaustyönä valmistettu lasikuidusta rosterikannakkein. Komea työjuhta ei ole Kivimäen ensimmäinen, sillä aikaisempi Kemsun W900B on ollut myös miehen omistuksessa.

Suosittelemme

Vesa halusi tilalle hieman tuoreeman mallin isommalla makuuhytillä, sillä kilometrejä kertyy myös tienpäällä uni silmäkulmaan hiipien. Nykyinen Kenworth löytyi hieman yllättäen kotoisalta maaperältä Suomesta, ja nupin aikaisempaan elämään kuului messurekan vetäminen Saksassa ja Suomessa. Auton messukäyttöön räätälöity ulkonäkö ei miellyttänyt Vesan tarkkaa silmää. Myös auton pahasti sekaisin olleet sähköt kunnostettiin samalla kertaa. Nykyisessä asussaan Kenworth on todellinen katseenvangitsija, joka jättää uudemmat eurorekat pelkiksi seinäruusuiksi.

Lue lisää