Alkukevään päällystakkini

Kaupallinen yhteistyö: Kapteenska

Kevät tuli ja ei sitten tullutkaan. Säiden vaihtelu on pitänyt huolen myös siitä, että ihan yhdellä päällystakilla en ole pärjännyt, vaikka pukeutumiseni on ollut talvesta alkaen valtaosin vapaamuotoista. Puvun on usein korvannut irtohousut, kauluspaita ja neule, joskus neule on vaihtunut irtotakkiin. Tällaiseen arkipukeutumiseen ovat omiaan rennommat päällystakit, joita on kaapistani onneksi löytynyt.

Aiglen päällystakki on laivastonsinisenä helppo valinta viileämpiin kevätpäiviin.
Aiglen päällystakki on laivastonsinisenä helppo valinta viileämpiin kevätpäiviin.

Kun katson taaksepäin, niin säännöllisessä rotaatiossa on ollut viimeisen kuukauden ajan kolme päällystakkia. Paksuin näistä on Aiglen tummansininen ja lyhyt päällystakki, jonka kauluksessa on kätevästi irroitettava karvavuori. Tätä takkia olen käyttänyt myös talvella pikkupakkasilla.

Toisena rotaatiossa on Barbourin beige päällystakki Stirrup, josta kirjoitin jo aiemmin.

Barbourin beige päällystakki sopii myös puistosetähabitukseen.
Barbourin beige päällystakki sopii myös puistosetähabitukseen.

Kolmas takki on niin ikään Barbourin. Hupullinen Stratus, on itse asiassa käytössä ympäri vuoden, enimmäkseen lähikaupassa käydessä, ulkoillessa ja puutöitä tehdessä. Kovasta käytöstä huolimatta se ei ole mennyt miksikään. Oliivinvihreänä siinä ei myöskään tahrat näy kovin helposti, joten kyseessä on mukavuudenhaluisen miehen unelmatakki.

Barbourin Stratus on ollut all-rounder-takkini.
Barbourin Stratus on ollut all-rounder-takkini.

Kaikki kyseiset takit olen löytänyt Kapteenskasta ja vieläpä outlet-osastolta. Omat takkini ovat olleet mallikappaleita, joten niitä on ollut rekissä tasan yksi kappale. Ylipäänsä kun Kapteenskan tarjontaa tarkastelee, kannattaa päällystakkia etsivän ehdottomasti piipahtaa jossain heidän liikkeistään. Outlet-osastot ovat käsitykseni mukaan keskitetty Tampereelle ja Turkuun.

Lue lisää