Kapteenska

Kaupallinen yhteistyö: Kapteenska

Kapteenska on ajattomaan vapaa-ajan pukeutumiseen erikoistunut perheyritys, joka toimii viidellä paikkakunnalla; Helsingissä kahden myymälän voimin Galleria Esplanadilla ja Unioninkadulla, Tampereella Laukontorilla, Turun keskustassa, sekä kesämyymälöinä Padasjoella Palsan Myllymuseossa ja Hangossa Itäsatamassa. Haaviston perheen pyörittämistä myymälöistä löytyy maaseutu- ja merihenkisiä vaatteita ja asusteita niin miehille, naisille kuin lapsillekin.

Se mistä Kapteenska varmasti tunnetaan, on peribrittiläinen Barbour. Tälle on myös hyvä syy, sillä Kapteenska on tuonut Barbourin Suomen markkinoille ja rakentanut sen brändiä yli 20 vuotta.

Kapteenska on kuitenkin paljon muutakin kuin Barbourin edustaja. Itse asiassa kiinnostavimmat merkit ovat ranskalaiset Aigle ja Saint James, joiden varsin merihenkinen mallisto huokuu ajatonta tyylikkyyttä ja sopivassa määrin eleganssia. Tarjonnasta johtuen Kapteenskasta on tullut minun ja vaimoni yksi vakiopaikoista.

Saint James tunnetaan paitsi kipparitakeistaan, myös neuleistaan ja klassisesta raitapaidastaan.
Saint James tunnetaan paitsi kipparitakeistaan, myös neuleistaan ja klassisesta raitapaidastaan.

Aiglen, Barbourin ja Saint Jamesin lisäksi liikkeistä löytyy mm. italialaisen Baruttin ja brittiläisen Gloverallin vaatteita, joten liikkeen tarjonta on yleiseurooppalaista. Yhdistävänä tekijänä ajattomuuden lisäksi on sopivuus suomalaiseen kroppaan ja vuodenaikoihin.

Kapteenskasta löytyy kokoelma Aiglen ja Barbourin nahkakenkiä.
Kapteenskasta löytyy kokoelma Aiglen ja Barbourin nahkakenkiä.

Koska Kapteenskan liikeideana on myydä aikaa kestäviä vaatteita säähän kuin säähän, tarjoavat he edustamilleen tuotteilleen myös hoitotarvikkeet ja huoltopalvelut. Esimerkiksi Barbourin vahakangastakin omistaja voi ostaa tarvitsemansa vahan myymälästä ja samoin nepparikoneella saadaan asennettua uudet napit paikoilleen, jos takki ottaa syystä tai toisesta rajummin osumaa. Jos takin huoltaminen itse ei kiinnosta tai siihen ei ole aikaa, voi vahauksen ja tarvittavat korjaukset ostaa palveluna.

Asiantuntevaa palvelua

Palvelu on suomalaiseen makuun sopivan hillittyä. Hyvänä esimerkkinä toimi tilanne, jossa valittelin nykyisten kumikenkieni olevan käyttöiän loppupuolella. Sain välittömästi tarjolle pari mallia Aiglen kumisaappaista, joiden tekniset ominaisuudet ja niistä koituvat hyödyt käytiin seikkaperäisesti läpi. Samalla sain lyhyen historiapläjäyksen Aiglen kumisaappaisiin.

Aigle tunnetaan myös laadukkaiden kumisaappaiden valmistajana, jonka mallisto on kattava.
Aigle tunnetaan myös laadukkaiden kumisaappaiden valmistajana, jonka mallisto on kattava.

Tällainen tarinallinen myyntityyli uppoaa ainakin minuun. Mutta kuten vaatteissa yleensä, sovittaminen on aina paikallaan. Tähän myös kannustettiin, sillä ilman jalkatuntumaa on hankala todeta miten saapas todellisuudessa jalkaan istuu. Ja tuntuma oli todellakin jotain muuta kuin halpiskumppareissa, joita olen käyttänyt.

Suosittelemme

Mallikappaleita edullisesti

Kapteenska myy edustamiensa merkkien mallikappaleet ja edellisestä sesongista jääneet yksittäiskappaleet edulliseen hintaan Turun ja Tampereen liikkeissä, joihin ko. tuotteiden poistomyynti on pääasiassa keskitetty. Nämä löytönurkkaukset ovatkin vakiasiakkaiden tiedossa ja jatkuvassa tarkkailussa. Itsekin löysin Tampereen myymälästä Barbourin ja Aiglen takit varsin edullisesti.

Tampereen myymälän alakerrassa sijaitsevasta poistopisteestä löysin vaimolleni Aiglen trenssin ja itselleni Barbourin takin.
Tampereen myymälän alakerrassa sijaitsevasta poistopisteestä löysin vaimolleni Aiglen trenssin ja itselleni Barbourin takin.

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Kapteenskan kanssa.

3 KOMMENTIT

  1. Olen ostanut kauan sitten teiltä öljykangas takin. Olen hoitanut sitä ohjeen mukaan .
    Nyt kuitenkin takkini haisee tunkkaiselle. Kysyisin mitä sille voi tehdä? Onko mahdollista laittaa se jonnekin pestäväksi ja käsiteltäväksi. Takki on muuten loistavassa kunnossa ja pidän siitä kovasti.

    Ystävällisin terveisin Raili Asikainen p. 0407688111

  2. Ostin noin kymmenen vuotta sitten Turun Kapteenskasta Barbourin vahakangastakin kymmenellä taskulla, vahvalla vetoketjulla ja hupulla. En ole pitänyt siitä minkäänlaista huolta ja se on joka syksy kun pistän sen päälleni, aivan saman näköinen, kuin edellisenä syksynäkin. Pirun painava se on käsissä, mutta ei sitten enää päällä. On hieno vahva takki. Se on melkein kaveri!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat