Zenith Defy Skyline Chronograph oli Watches and Wondersin tähti

Zenith keskittyi Watches and Wonders -messuilla Defy-mallisarjan uutuuksiin, jotka muodostivat hienon kaaren valmistajan historiasta nykypäivään. 

Uusia Defy-kellomalleja oli tällä kertaa esillä kuusi kappaletta, joista ehdottomasti kiinnostavin ja samalla messujen suurimpiin onnistumisiin – sekä henkilökohtaiseksi suosikikseni – nousi Skyline Chronograph.

Pakko se on myöntää, mutta Zenith pääsi yllättämään positiivisesti. Siitäkin huolimatta, että vaikka pidän Zenithiä etenkin kronografien kruunattuna kuninkaana, ja vaikka olin nähnyt tiedot ja kuvat ennen osastolla vierailua, sain kokea miellyttävän yllätyksen kun sain kellon ensimmäistä kertaa käsiini.

Skyline Chronograph

Aloitetaan siitä tärkeimmästä, eli miltä kello tuntuu. 42 millimetrin teräskuoriin toteutettu Skyline Chronograph istuu ranteeseen kuin valettu. Tuntuman täydentää ranteeseen päin kapeneva teräsranneke, jonka lyhyet linkit tekevät siitä ranteen ympärille miellyttävästi muotoutuvan. Rannekkeessa on ajan henkeen sopien pikalukitus ja kellon mukana tuleekin kuminen vaihtoranneke.

Kellonkuoren design muodostuu muun Skyline-mallien tapaan kolmesta toisiaan tukevasta elementistä, jotka luovat kellolle sen tunnuksenomaisen ulkomuodon. Kellonkuori itsessään on kahdeksankulmainen, jonka päällä toisena kerroksena on 12-kulmainen kellotaulua ympäröivä kellonkehä, jonka sisäreuna on puolestaan pyöreä. Tämä yksityiskohta erottaa kellon samaan LVMH-konserniin kuuluvan Bulgarin ikonisesta Octo-kellomallistosta, jos vertailua haluaa tehdä.

Suosittelemme

Kellossa on niin ikään Skyline-malliston tunnuspiirteinen nelisakaraisen tähtikuvion omaava kellotaulu, jonka aurinkohiottu pinta hehkuu sävykkäästi valon suunnasta riippuen. Oma suosikkini on kasarihenkeä huokuva vaaleatauluinen malli, mutta en pahoittaisi mieltäni, vaikka ranteessani olisi sini- tai mustatauluinen malli, joiden kellotauluissa hehkuu oikeassa valossa tähtitaivas. Tämä on pieni, mutta hyvää mieltä tuottava yksityiskohta, jonka tajutessaan luulen pääseväni hetkeksi kellotaulun suunnitelleen ihmisen pään sisälle.

Koneistona uutuudessa on valmistajansa ikoninen ja korkeataajuuksinen (5 hertsiä) El Primero -automaattikronografi 60 tunnin käyntivaralla. Kellon ajanoton mittatarkkuus on sekunnin kymmenesosa, joten ajanoton todellinen pullonkaula on tällöin ajanottajan oma sormi. 🙂

Kellon mutteria muistuttavasta vetonupista saa hyvän otteen isommillakin sormilla ja sen tuntuma on tunnokas, joten kellon asettaminen tarkkaan aikaan käy vaivattomasti. Sama jouhevuus jatkuu jo aiemmin mainitsemani rannekkeen pikalukitusmekanismin kanssa, joka on markkinoiden parhaasta päästä.

Arkikäytön kannalta kellossa on myös mukava sadan metrin vesitiiviys.

Yhteenveto

Zenith oli Watches and Wondersin suuria onnistujia, sillä Defy Skyline Chronographin lisäksi Defy Revival ja Defy Extreme Diver palautti valmistajan takaisin sukeltajankellojen valmistajien syvään päätyyn.

Omaan makuhermooni iski kuitenkin kaikista eniten nimenomaan kronografi, jossa yhdistyy niin tyyli, tunne kuin tekniikka ja kaiken kukkuraksi erittäin houkuttelevaan hintaan. Nimittäin 13.900 euron hintalapulla markkinoilta ei löydy juuri vaihtoehtoja sveitsiläisvalmisteisten manufacture-sporttikronojen pelikentältä.

Viimeistään tällä esityksellä Zenith on luonut nahkansa uudestaan ja TAG Heuerin toimitusjohtajaksi siirtynyt Julien Tornare jätti seuraajalleen hyvässä vireessä olevan arvokellovalmistajan.

Lue lisää