Vuoteessasi on alpakka! Kohti rentouttavampia unia

Alpakan villa on tulossa entistä tutummaksi suomalaisillekin pukeutumisessa, myös luksuslaatuisten vaatteiden ja asusteiden materiaalina. Täysin uusi tuttavuus alpakanvilla oli itselleni petivaatteiden, tyynyjen ja peittojen, täytteenä. Lähdin avoimin mielin testaamaan peittoa sekä tyynyä ja jo ensimmäisten öiden jälkeen hämmästyksekseni huomaisin nukkuvani paremmin.

Aneska on Anna Harrin perustama yritys, jonka keskeinen ajatus lähti Annan kaipuusta pohjolan pimeydessä ja kylmyydessä lempeyteen, pehmeyteen ja ripaukseen kuninkaallista luksusta skandinaavisen yksinkertaisen ja jopa hieman kulmikkaan tyylin rinnalle.

Annan juuret ovat Etelä-Puolassa. Muuttaessaan Pohjois-Suomeen, Anna huomasi, että skandinaaviselle tyylille oli tarjolla vähän laadukkaita vaihtoehtoja. Anna kuvaa Aneskan tarjoavan ainutlaatuisia, luksusta henkiviä hyvälaatuisia tuotteita, jotka hellivät niin mieltä kun kehoa.

Alpakkatuotteisiin ajatus lähti alun perin Annan omista tarpeista. Kesän valoisissa öissä hän kärsi nukahtamisongelmista ja terveysalan koulutuksen kautta hän lähti kartoittamaan luonnollisia apukeinoja parempiin uniin. Keski-Euroopassa, kuten Ranskassa, Saksassa ja Puolassa, alpakkaa on käytetty edistämään rauhoittumista ja nukahtamista  – ja myös tutkittu paljon tässä tarkoituksessa. Myös Anna löysi avun alpakkatuotteista.

Alpakan villa on tavallista lampaanvillaan lämpimpää. Aneskan alpakanvilla tulee pääosin Puolasta, jossa se on sertifioitu terveystuote. Aneskan tuotteissa käytetään kaikista vaaleinta, lähes valkoista, baby alpakan villaa.

Tuotteet tehdään käsityönä Puolassa. Tavoite on, että tuote tulee asiakkaalle mahdollisimman tuoreena ja tästä syystä tuotteiden varastokierto pyritään pitämään minimaalisena. Tällöin tuote saapuu asiakkaalle myös mahdollisimman raikkaana.

Tyynyn osalta on tärkeää huomioida erityisesti yksi seikka: tyyny on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä toisen tyynyn kanssa. Tyynyn osalta tehtiin pitkään tuotekehitystä ennen kuin löydettiin juuri se sopivin villan täyttömäärä tarkoitukseensa nähden. Tyynyä voi halutessaan kutsua niin sanotuksi terapiatyynyksi. Tyynyssä tarkoitus on, että pää uppoaa villan sisään siten, että villa ikään kuin ympäröi päätä. Tämän vuoksi tyynyä ei ole täytetty ”täyteen”.

Erityisesti korkeammalla tyynyllä nukkuville tyynyä käytetään siis normaalin tyynyn lisänä. Itse lisäsin alpakanvillatyynyn tavallisen tyynyni kanssa saman tyynyliinan sisään. Poikkeuksellisesti myös testimielessä otin tyynyn mukaan viikon reissulle Yhdysvaltoihin ja huomasin, että tällä kertaa tunsin itseni virkeämmäksi aamuisin, koska uneni ei ollut niin katkonaista kuin yleensä Atlantin toisella puolen aikaerosta johtuen.

Peitto yllättää lämpimyydellään, sillä äkkiseltään peitto voi näyttää silmään ohuelta. Peitto on myös kevyt päällä. Alpakanvilla säätelee lämpöä hyvin ja täytyy myöntää, että en ole yhtenäkään yönä hikoillut kun peitto on ollut käytössä.

Vaikka villa mielletään talven kylmiin keleihin sopivaksi, käy se loistavasti myös kesään, jolloin peitto pysyy viileänä. Villa ei myöskään ime kosteutta tai hikoilua. Tällä hetkellä valikoimissa on sekä normaali peitekoko sekä tuplatäkki. Peittoja on myös mahdollista tilata mittatilauskokona. Helmikuussa verkkokaupan valikoimaan on tulossa myös pieni peitto vakiokokouutuutena vauvoille ja lapsille.

Jokaisella on toki täysi oikeus arvioida alpakanvillan terveysvaikutuksia, mutta itse voin todeta sekä tyynyn että peiton vaikuttaneen omaan unenlaatuuni erittäin positiivisesti. Alpakanvillatuotteista on apua monelle esimerkiksi selkäkipuihin ja lihasten rentoutumiseen. Itselläni  esimerkiksi niskasäryt ovat vähentyneet. Ennen kaikkea vaikutukset olen huomannut siinä, että olen nukahtanut helpommin, nukkunut kokonaisvaltaisesti paremmin ja herännyt virkeämpänä.

Villan ominaisuuksien takia villaa ei saa kastella. Tuotteille siis suositellaan kuivapesua. Tämä herättää tietenkin kysymyksen siitä miten peittoa ja tyynyä tulisi huoltaa. Anna vinkkaa, että petivaatteita kannattaa tuulettaa säännöllisesti ulkona. Sisällä sekä peittoa että tyynyä kannattaa pöyhiä, jolloin villa myös pysyy ilmavana ja sen luontaiset ominaisuudet pääsevät toimimaan. Anna mainitsee, että hänellä itsellään peitto on ollut jo 6 vuotta käytössä. Kestävyys  liittyy juurikin villan luonnollisiin ominaisuuksiin pitää itsensä puhtaana. Luontaisesti villassa oleva lanoliini eli villarasva pitää villan puhtaana ja kuivana. Lanoliinissa on oma tuoksunsa, joka herkkänenäisille saattaa ensin ottaa nenään, mutta ainakin omissa tuotteissani voimakkain tuoksu katosi noin kahdessa viikossa.

Käytä etu hyväksi: Aneska tarjoaa Tyyliniekan lukijoille 23.2.2018 asti -10% alennuksen Alpaca-tuotteista koodilla “TYYLINIEKKA10”.

Aneskan valikoimista löydät myös muita kodinsisustuksen tuotteita, kuten vilttejä ja lakanoita sekä koriste-esineitä. Lisäksi valikoimissa on kylpytakkeja, hattuja naisille ja miehille sekä erilaisia huiveja. Materiaaleina tuotteissa on käytetty esimerkiksi kashmir- sekä merino- ja kamelinvillaa. Keväällä  valikoima kasvaa muun muassa vaatteisiin ja laukkuihin.  Tällä hetkellä Suomen lisäksi tilauksia Aneskalle tulee huomattavia määriä myös Norjasta ja Ruotsista. Voit lukea lisää Aneskan tarinasta täältä.

Palvelut

Verkkokaupan ostoikkuna

Verkkokaupan ostoikkuna on Tyyliniekan valittujen sivupohjien loppuun kiinteästi upotettu asiakkaan verkkokauppatuote osto- ja lisätietopainikkeilla. Tyyliniekka tavoittaa kuukaudessa satatuhatta suomalaista, jotka...

Tyyliniekka Kellostudio

Tyyliniekka Kellostudio on asiakkaan tiloissa monikameratekniikalla toteutettava Facebook-live, joka lähetetään 25 tuhannen jäsenen Kellofoorumi-ryhmään.  Tyyliniekka Kellostudion tuotannoista uniikin tekevät keskittyminen...

Natiivimainonta Tyyliniekassa

Natiivimainonta on tehokasta keino puhutella Tyyliniekan ostovoimaista yleisöä, jolle haluat myydä laadukkaita tuotteita ja palveluita. Tuottamalla lukijoitamme puhuttelevaa sisältöä...

Videomainonta Tyyliniekassa

Videomainonta on tehokasta keino erottautua ja saavuttaa korkea huomioarvo Tyyliniekan ostovoimaisen lukijakunnan keskuudessa. Tätä varten tarjoamme omaa videomainonnan alustaa,...

Tyyliniekka LIVE Watch Show

Tyyliniekka LIVE Watch Show is a live broadcast to the 25,000-member Facebook watch community from a multi-camera studio built...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.