Vuoden 2022 käytännöllisiä sisustustrendejä

Kaupallinen yhteistyö: Tuppu-Kaluste

Ajattomat ja kestävät sisustusratkaisut

Sisustusratkaisuja tehdään entistä enemmän pidemmän tähtäimen suunnitelmalla. Nykyään haetaan helposti yhdisteltäviä vaihtoehtoja, ajattomia malleja ja kulutusta kestäviä laadukkaita elementtejä. Kalusteiden materiaalilta toivotaan yhtä aikaa tyylikkyyttä ja kestävyyttä. Tuotteiden toivotaan olevan myös helppohoitoisia, mikä tuo helpotusta usein kiireiseen arkeen.

Kuvioinnit ja pintamateriaalien elävyys saavat näkyä myös kovapintaisissa huonekaluissa, kuten kuvan Vilja-tasossa ja Vilja-senkissä.

Huonekaluista huolta pitämällä pidennetään niiden käyttöikää ja silloin kalusteet myös näyttävät siisteiltä ja hyväkuntoisilta. Vuosittain tulee uusia sisustustrendejä, mutta entistä useammin ne ovat helposti yhdisteltävissä jo olemassa olevaan sisustukseen ja ajattomiin ratkaisuihin. Vaikka jonkun kalusteen uusisi, ei tarvitse koko sisustusta muuttaa ja tämä lisää tuotteiden pitkäikäisyyttä.

Väreissä yhdistyy maanläheiset, pastelliset ja kirkkaat sävyt

Sisustuksen värimaailmassa vuonna 2022 erityisessä suosiossa ovat maanläheiset värit. Erilaiset harmaan sävyt yhdistettynä vihertävän ja sinertävän sävyihin ovat nyt pinnalla. Unohtamatta kestosuosikkia beigeä, joka on aina helppo ja ajaton ratkaisu yhdisteltävyyden kannalta. Maanläheisten värien rinnalle saa helposti pirteyttä ja raikkautta kirkkaista väreistä, esimerkiksi puhtaasta kirkkaan sinisestä. Kirkkaiden sävyjen kanssa voi myös yhdistellä ihanan hempeitä pastellinsävyjä tuomaan lisää väriä ja eloisuutta sisustukseen.

Hiipakka-kalusteet
Kotimaisen Hiipakan kalusteita – Vilja-vitriini, Luna-sohvapöytä ja Vilja 150 cm taso. Kalusteet ovat saatavilla myös valkoisena.

Trendikkään kokonaisuuden saa myös yhdistelemällä pelkästään maanläheisiä värejä pastellin sävyihin, mikäli haluaa olla varovaisempi värien suhteen. Kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla erilaisia värejä ja näyttäviäkin kuoseja, joissa näkyy nyt vaikutteita 70-luvun ja 90-luvun trendeistä. Kodin huonekaluissa ja seinissä korostuu taas erilaiset puun värit ja musta, jotka ovat viime vuosina vakiinnuttaneet suosionsa suomalaisissa kodeissa.

Elävillä pintamateriaaleilla trendikkyyttä sisustukseen

Puu pitää pintansa erittäin suosittuna materiaalina huonekaluissa sen kestävyyden ja trendikkäiden luonnollisten sävyjen ansiosta. Suosio ei rajaudu vain tiettyyn puulajiin ja puisia huonekaluja onkin saatavilla laaja valikoima aina koivusta saarniin ja tammesta mäntyyn. Esimerkiksi ruokailuryhmien osalta suosio nousee erityisesti luonnonväristen koivuisten ruokailuryhmien kohdalla. Erilaisten puulajien ansiosta värisävyjä löytyy useita aina vaaleista puun sävyistä tumman pähkinäisiin sävyihin. Puisiin huonekaluihin keveyttä ja kontrastia haetaan esimerkiksi valkealla tai mustalla metallilla, jota käytetään muun muassa kalusteiden jaloissa.

Ray-senkki, Tuppukaluste
Puukuvioinnin suosio näkyy myös levymateriaaleissa, kuten tässä Ray-senkissä.

Tekstiileissä leikitellään myös erilaisilla elävillä pinnoilla. Tämä näkyy muun muassa kauniin ja pinnaltaan eläväisen samettiverhoilun suosiona niin sohvissa, nojatuoleissa kuin ruokapöydäntuoleissakin. Raheissa ja koristetyynyissä trendikkyyttä luovat vakosamettiset yksityiskohdat. Suositeltavaa on yhdistellä erilaisia värejä ja pintamateriaaleja rohkeasti keskenään. Myös yhdistelemällä erilaisia muotoja saadaan eloisuutta sisustukseen. Muun muassa sohvatyynyissä voi käyttää rinnakkain neliön muotoisia ja pyöreitä tyynyjä.

Suosittelemme

Vakosamettisilla Blanca-tyynyillä voit tuoda sisustukseen samalla väriä ja kauniin eläväistä pintaa ja pehmeyttä.
Vakosamettisilla Blanca-tyynyillä voit tuoda sisustukseen samalla väriä ja kauniin eläväistä pintaa ja pehmeyttä.

Pyöreitä muotoja

Sisustukseen saa pehmeyttä erilaisilla pyöreillä muodoilla. Pyöreitä muotoja on saatavilla lähes jokaisessa tuotekategoriassa, kuten pyöreissä matoissa, tilan tuntua lisäävissä peileissä ja koristetyynyissä. Massiivisten ja kulmikkaiden säilytyskalusteiden rinnalle sopii myös pyöreä tai ovaalinmuotoinen sohvapöytä. Niin sanotut amebamaiset epämääräiset muodot ovat suosittuja ja kauniita yksityiskohtia sisustuksessa esimerkiksi kukkavaasien muodossa. Tänä vuonna onkin trendinä leikitellä vapaasti ja rohkeasti erilaisten värien, materiaalien ja muotojen luovilla yhdistelmillä.

San Marino -kukkavaasi yhdistelee trendikkäästi puuta, lasia ja pyöreätä, epäsymmetristä muotoilua
San Marino -kukkavaasi yhdistelee trendikkäästi puuta, lasia ja pyöreätä, epäsymmetristä muotoilua.

Etätyöpisteet tulivat jäädäkseen

Etätyöstä ja sitä myöden etätyöpisteistä kotona on tullut osa arkipäivää. Etätyöpisteeltä toivotaan paitsi ergonomisuutta, niiden tulee istua myös kodin muuhun sisustukseen ja miellyttää esteettisesti silmää. Työnteon tulee sujua vaivatta ja työskentelyasennon on oltava oikea ja miellyttävä myös kotioloissa. Etätyöpisteen toivotaan sulautuvan kodin ympäristöön siinäkin mielessä, etteivät työt ole koko ajan mielessä myös vapaa-ajalla.

Pieni Ergo -sähköpöytä on erittäin siro vaihtoehto kodin etätyöpisteeksi.
Pieni Ergo-sähköpöytä on erittäin siro vaihtoehto kodin etätyöpisteeksi.

Erilaisia sähkökäyttöisiä säädeltäviä pöytiä on tarjolla useita vaihtoehtoja. Pöytiä löytyy erilaisilla ominaisuuksilla varustettuina joka kodin tarpeisiin – useita värivaihtoehtoja unohtamatta. Ergonominen ja hyvillä säädöillä varustettu työtuoli on ehdoton etätyöpisteellä. Myös työtuolien halutaan istuvan muuhun sisustukseen, jolloin kokonaisuus näyttää hyvältä.

Yhteenveto

Vuonna 2022 kodin sisustuksessa keskeisimpiä ratkaisuja ovat kestävyys, käytännöllisyys, laadukkuus ja monikäyttöisyys. Huonekalujen toivotaan mukautuvan erilaisiin käyttötarkoituksiin ja muuttuviin elämäntilanteisiin sekä asuntoihin. Erilaisia tyylejä yhdistelevät trendit mahdollistavat pitkäaikaiset ja ajattomat sisustusratkaisut, jossa aikaisempien vuosien hankinnat ovat helposti yhdisteltävissä nykyisiin sisustustrendeihin.

Huonekaluliike Tuppu-Kaluste on vuonna 1984 perustettu perheyritys. Laajassa valikoimassa on sekä kotimaisten että ulkomaisten valmistajien mallistoja, joihin voi tutustua niin Kauhajoen myymälässä kuin Tuppu-Kalusteen verkkokaupassa. Oma maahantuonti takaa aina edulliset hinnat. Suurten varastotilojen ansiosta Tuppu-Kaluste pystyy toimittamaan tilaukset hämmästyttävän nopeasti kotiovelle asti. Kotiinkuljetus koko Suomen alueella maksaa vain 0-29 euroa! Valikoima uudistuu jatkuvasti, joten kotiin on helppo löytää aina trendikkäitä kalusteita ja sisustustuotteita.

Pyöreät peilit ja vakosamettirahit ovat käytännöllisiä vuoden 2022 trendeihin soveltuvia sisustustuotteita!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat