Vinkkejä tyylikkääseen meikkiin ja uusia ideoita innostukseksi

Kirja-arvostelu: Parhaat piirteesi, meikkaajan käsikirja (Vilja Vuolle)

Kuva: Docendo

Tyylikkään naisen kannattaa hallita myös kasvojen ehostus. Huolitetulla kampauksella ja meikillä voi helposti kohentaa omaa ilmettään ja jopa myös itsetuntoa.

Ensin kuvittelin, että kirjasta löytyy ylimeikattuja naisia lukuisten meikkaamisen vippaskonstien jäljiltä ja sekä ajallisesti että taidollisesti lopputulokset vaatisivat lähes ammattilaistason osaamista.  Lisäksi mielen saattoi vallata ahdistus, koska en ole täydellinen meikkaaja, mutta kirjan ensimmäiset sivut luettuani tajusin, että tuntemukseni ovat turhia. Ensivaikutelma pettää, sillä kirja on juurikin hyvä perusopas meille kaikille aivan tavallisille naisille, ikään katsomatta.

Kokonaisuutena kirja on hyvä tietopaketti, joka neuvoo perusasioissa, mutta antaa hyviä huomioita ja vinkkejä myös kokeneemmille, ja kenties hieman kaavoihinsa kangistuneille, meikkaajille. Itse lähdin kirjasta hakemaan juurikin uusia ideoita ja innostusta kokeilla jotakin uutta. Vuolle kirjoittaakin esipuheessaan kirjan olevan kokoelma hänen parhaita oppeja, joista kukin voi poimia sopivat vinkit omaan meikkiinsä. Kirjan tarkoituksena ei ole julistaa, että kaikkien naisten tulisi meikata vaan pikemmin tarjota vinkkejä onnistumiseen niihin tilanteisiin, kun haluaa meikkiä käyttää.

Kirja pitää sisällään kattavasti perustason neuvoja – myös niille, joille meikkaaminen ei ole tuttua. Vaikka meikkaaminen kuuluukin arkeeni ja erityisesti edustamiseen, myös minulle kirja antoi hyviä muistutuksia ja ennen kaikkea uusia vinkkejä erityisesti kauniiseen silmä- ja huulimeikkiin. Erityisesti huulten kuorimiseen liittyvää sokeripala-kikkaa pitää testailla. Ja tulipahan kaapin kätköistä kaivettua esiin taas peitevoide sekä hankkimani setti uusia meikkisiveltimiä.

Suosittelemme

Meikkaamisen eri vaiheet, puhdistuksesta alkaen aina meikin viimeistelyyn tulevat tutuiksi – kukin osia kerrallaan. Kirjassa tuodaan esiin selkeästi meikkaamiseen tarvittavat työvälineet ja tuotteet. Itse kuitenkin kaipasin esimerkiksi vinkkejä kirjoittajan omista suosikki- ja luottotuotteista, vaikkakin tämä kirjan ajattomuuteen olisikin hieman vaikuttanutkin.

Vaikka vinkkejä oikeanlaisten tuotteiden valintaan onkin saatavilla jonkin verran kuten esimerkiksi testi oikean värisen meikkipohjan valintaan valkoisen paperin avulla, jää kirjasta huolimatta suuri rooli meikin onnistumiseen osaavalle henkilökunnalla kun suuntaat meikkiostoksille hankkimaan sinulle sopivia tuotteita. Edellä mainittu testi on kuitenkin jotakin uutta, josta en ollut kuullut aiemmin. Lisäksi käteviä ovat lukuisat erilaiset meikkireseptit eri tilanteisiin ja tilaisuuksiin, jossa neuvotaan askel kerrallaan käytettävät tuotteet ja työskentelytavat. Myös erilliset ”ongelmat ja ratkaisut” -osiot tarjoavat helposti avun useaan yleiseen meikkaamisessa ilmenevään pulmaan.  Tarjolla on myös lyhyt kooste kullekin sopivista sävyistä. Lisäksi kirjassa on pieni lukupaketti kuuluisimmista meikkitaiteilijoista.

Kirja on myös visuaalisesti kaunis ja kiinnostava. Lukuisat kuvat näyttävät esimerkkejä sekä tekstit ja vinkit ovat ytimekkäitä. Tosin joissakin kohdissa kaipasin vielä enemmän askel-askeleelta selkeytystä. Itse viihdyin kirjan parissa hyvin ja kirja olikin nopeasti luettu. Kirjan juju on kuitenkin palata oppeihin itse meikkaustilanteessa opetellen. Palankin nyt halusta löytää sopivan hetken peilin ääressä rauhassa ja päästä testailemaan oppimiani vinkkejä.  Kuten Vuolle loppusanoissaan toteaa, meikkaaminen vaatii harjoittelua – toki myös oikeanlaiset tuotteet ja välineet kaunista lopputulosta edistää. Vuolle esittelee hyvin perusopit onnistuneeseen meikkiin. Kirja on myös hyvä kannuste päästä pois jämähtäneestä meikkityylistä sekä kokeilla ja oppia uutta. Huoliteltu ja kaunis, tilaisuuteen sopiva, meikki on kuitenkin yksi tyylin kulmakivistä.

Lue lisää