Vaikuttavimmat julkisivut | Asuntomessut 2017

Kauniita koteja ei rakenneta pelkästään sisäpintamateriaalien tai sisustuksen varaan. Ensivaikutelman ja tunnelman myös jokaisesta asuntomessukohteesta luo talon ulkonäkö ja julkisivu, joiden vaikuttavuutta ei tule aliarvioida.

Tämän vuoden Asuntomessuilla talojen ulkoväreissä harmaan eri sävyt sekä tummat värit kuten musta ihastuttivat. Lisäksi perinteinen valkoinen pitää sijaa suosituimpien värien joukossa. Tässä Tyyliniekan katsaus tyylikkäisiin ja vaikuttaviin julkisivuihin.

 

Design-Talo Pala, kohde 2

Design-Talon Palan (yllä) väritys on rauhallisen harmaa. Laatikkomaista julkisivua elävöittää suuret ikkunat. Sisäänkäyntiä on korostettu pergolamaisella katosratkaisulla, joka tuo yksinkertaisella tavalla vaikuttavuutta muuten simppeliin julkisivuun. Tässä toimituksen vinkki helpoksi ja yksinkertaiseksi tavaksi nostaa julkisivun ilmettä.

Honka Ink, kohde 10

Honka Inkin (yllä) musta väri vetää puoleensa. Julkisivu on tyylitelty mustilla ovilla ja ikkunapuitteetkin ovat mustat. Vaikka talo ensisilmäyksellä näyttää muodoltaan ja ulkonäöltään talon stereotypiapiirrokselta, mitä enemmän taloa ihailee sitä enemmän yksinkertainen muoto yhdistettynä mustaan väriin ihastuttaa.

Kannustalon Harmaja Saimaa, kohde 6

Yksi messujen vaikuttavin julkisivu löytyy Kannustalon kohteesta 6. Mustaa ja harmaata on käytetty hienostuneesti.  Harmaja Saimaassa on käytetty Design-Talo Palan tapaan pergolamaista katosta sisäänkäynnin luona, mutta tässä kohteessa katos luo jopa yllättävän pitkän “kujan” etupihalta etuovella. Tämä ratkaisu on ehdottomasti yksi messujen helmiä ja jälleen kerran helposti toteutettava wow-tekijä myös remontoitavaankin kohteeseen. Harmaja Saimaan kohdalla erityismaininta pitää antaa pihasuunnitelman totuetuksella, joka korostaa talon ulkonäköä ryhdikkäästi mutta kutsuvasti.

Kannustalon Harmaja Saimaa, kohde 6

Kannustalon Harmaja Saimaa, kohde 6

Kontio Toive esittelee moniulotteista ulkokuorta modernin yksinkertaisesti. Terassi-, patio- ja parvekealueet luovat ulkonäölle lisämielenkiintoa. Tämän kohteen julkisivussa laatikkomaisuus kohtaa hyvällä tavalla perinteisemmän suomalaisen puutalomallin ja kokonaisilme on nuorekas sekä kevyt.

Kontio Toive, kohde 11

Vaakarimoitukset ovat olleet pinnalla jo pitkään, erityisesti terassikaiteissa. Muuramen Helmessä rimoitusta on kuitenkin käytetty yllättävän suurella pinnalla korkeussuunnassa ja tämä ratkaisu saakin nyökyttelemään onnistumisen merkiksi. Tässä tyylitekijällä on luotu vaikuttava yksityiskohta julkisivuun ja samalla saatu aikaan näkösuojaa.

Muuramen Helmi, kohde 19

Passiivikivitalo Skaalaan on valittu nykyään suosiossa oleva valkoisen ja tummanharmaan yhdistelmä. Poiketen monesta muusta kohteesta, sisäänkäynti on sijoitettu talon keskivaihelle eikä välittömästi tiensuuntaiselle sivustalle. Sisään kulkiessa tuli kotoisa ja pesämäinen tunnelma ja ratkaisu toimii hyvin myös arkkitehtonisena tehosteena.

Passiivikitalo Skaala, kohde 20

Talo Vahvaselkä (kuva alla) jatkaa tumman ja valkoisen yhdistelmää. Julkisivun parhautta on myös sisennys, johon sisäänkäynti on sijoitettu sekä jo aiemminkin ihailtu yhtenäinen suuri lasipinta.

Talo Vahvaselkä, kohde 23

Kiistelemättä kohteen 5, Wave, ulkomuotoilu on messujen omaperäisin. Kaarevista muodoista pääsee nauttimaan myös sisäänkäynnin luona, joka suurieleisyydestään huolimatta on kutsuva.

Wave, kohde 5

Wave, kohde 5

Villa Saimaanhelmi kohoaa näyttävästi mäen päällä, lähestyttäessä kohdetta Villa Sukan suunnasta. Jykevää olemusta korostaa kivilohkareista koottu pengerrys. Valkoinen hirsi tummanharmaina yksityiskohtineen kiinnittää huomion. Tähän kohteeseen näkymä alamäestä on mielestäni vaikuttavampi kuin tiensuunnasta, joten kannattaa vilkaista taakse päin edetessä seuraavaan kohteeseen, mikäli asuntomessukohteita kierrät numerojärjestyksessä.

 

Villa Saimaanhelmi, kohde 8

Villa Saimaanhelmi, kohde 8

Villa Sukka herättää mielenkiinnon kasvihuonerakennelman lisäksi värityksellään. Kohteessa 9 on rohkeasti yhdistelty erivärisiä seinäpintoja. Mustan ja valkoisen seinän yhdistelmä onkin yksi messujen puhuttelevimpia ja samalla myös raikas, uusi tuulahdus.

Villa Sukka, kohde 9

Villa Sukka, kohde 9

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

VW julkaisi ensimmäiset tiiserikuvat uudistuneesta Arteonista – tarjolle tulee myös shooting brake -tyylinen farmari

Volkswagen toi mallistoonsa jo yli 10 vuotta sitten CC:ksi nimetyn neliovisen coupén Passatin pohjalta. Sen jalanjälkiin astui kolmisen vuotta...

Frédéric Arnault aloittaa TAG Heuerin toimitusjohtajana

Sveitsiläinen kellomerkki TAG Heuer vaihtaa toimitusjohtajaa, kun 25-vuotias LVMH:n omistajaperheeseen kuuluva Frédéric Arnault ottaa vetovastuun 1. kesäkuuta. Vuodesta 2017 TAG Heuerin...

Flippaaja.fi – kelloharrastajan markkinapaikka

Kelloharrastamiseen kuuluu olennaisena osana flippaaminen, eli kellojen myyminen ja vaihtaminen toiseen. Kellojen flippaamista varten löytyy useita kansainvälisiä palveluita, sosiaalisen...

Retrotyyliä uuteen Porscheen – tässä 911 Targassa on jopa vakosamettiset penkit

Porsche on esitellyt viime vuosina monia erikoismalleja, joiden inspiraatio on haettu menneiltä vuosikymmeniltä. Nyt tähän joukkoon liittyy upouuden 911...

Automaailman ikonin ensimmäinen EV malli markkinoille aikaisintaan 2025

Ferrarin tehdessä julkistuksia automaailmassa katseet ovat siirtyneet melko nopeasti merkin edesottamusten suuntaan. Nyt Ferrari, tuo automaailman yksi ikonisimmista merkeistä...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...