Vaatekaapin monikäyttöinen kauluspaita – esittelyssä DLA:n ylellinen farkkupaita

Kaupallinen yhteistyö: DLA

Vaatekaappini sisältö on vuosien varrella selkiytynyt, jossa väri-iloittelua edustavat sinisen, ruskean, vihreän, harmaan ja valkean eri sävyt. Ideana on ollut vaatteiden täydellinen yhdisteltävyys toistensa kanssa, oli kyse sitten työ- tai vapaa-ajan pukeutumisesta. Tämä Parittajan vaatekaappi -ideologia on samalla vapauttanut jatkuvan kuluttamisen tuskasta, sillä kaappiin on jäänyt vain tarvittava ja olen pystynyt panostamaan määrän sijasta laatuun. Tämä on koskenut myös kauluspaitoja.

Kauluspaidoissa olen pitäytynyt helpoissa vaihtoehdoissa, eli valkoisessa ja sinisessä. Valkoisia paitoja minulta löytyy rennompina ja virallisempina, joista rentoa päätä edustavat suomalaisen #menswear-bloggari Atte Rytkösen DLA-tuotemerkin kauluspaidat, jotka taipuvat hyvin myös tumman puvun kaveriksi. Sinisten kauluspaitojen osalta olen päätynyt perinteisempien vaaleansinisten paitojen sijaan pari pykälää rennompiin denim-kauluspaitoihin, eli suomeksi sanottuna farkkupaitoihin.

DLA Spread collar lightweight denim shirt

Ensimmäiseksi saattaisi kuvitella, että farkkupaita ja puku eivät ole luotuja toisilleen, mutta tämä mielikuva ei pidä paikkaansa. Itse asiassa, olen omassa käytössäni huomannut DLA:n silkinpehmeän demin-kankaisen kauluspaidan olevan mitä parhain valinta rentoon bisnespukeutumiseen. Tähän vaikuttavat ylelliseltä tuntuvan kankaan lisäksi viimeisen päälle viimeistellyt yksityiskohdat ja etenkin täydellisyyttä hipova spread collar -kaulusrakenne.

Kauluspaitoja säännöllisesti käyttävät sen tietävätkin, että usein kaulus toimii joko solmion kanssa, tai sitten ylin tai pari ylintä nappia auki – mutta eivät optimaalisesti molemmilla tavoilla. Tätä ongelmaa ei DLA:n paidoissa ole, vaan kaulus rullaa muutaman pesukerran jälkeen kauniisti ilman solmiota, ja asettuu nätisti solmion kanssa.

DLA:n denim-paita sopii hyvin puvun ja solmion kanssa pidettäväksi.
DLA:n denim-paita sopii hyvin puvun ja solmion kanssa pidettäväksi.
En tiedä, mutta jotain samaa meissä on.
Melkein iskemätön DLA:n denim-paita rennosti ilman solmiota.

Yksi laadun osoitus on myös paitojen kestävyys ja kaunis ikääntyminen. Tämän olen havainnut käytön myötä, sillä vanhin DLA:n denim-kauluspaitani on kokenut satakunta pesukertaa, joiden myötä paidan kankaasta on tullut vielä pehmeämpää ja sen sävy on farkkukankaalle ominaisesti vaalentunut. Tämä vaalentuminen on tapahtunut tasaisesti ja voisin sanoa sitä kankaan kauniiksi patinoitumiseksi. Huomion arvoista on myös se, että paidan ompeleet ovat kestäneet, samoin kuin helmiäisnapit – toki olen pessyt paitani pesupussissa, jota suosittelen muutenkin kauluspaitojen kohdalla tehtäväksi.

Minusta on itseasiassa tullut DLA:n denim-kauluspaitojen fani, sillä käytän niitä aina kuin mahdollista. Syynä on osaltaan se, että kauluspaitoja saa normaalin hihapituuden lisäksi lyhennetyllä hihalla, joka on tällaiselle lyhyehköt kädet omaavalle ja sitä kautta mittatilauspaitoihin tukeutuneelle paidankäyttäjälle erinomainen asia. DLA on tällä hetkellä paras valmispaita, joka istuu mittojensa puolesta päälleni ilman muutostöitä.

Suosittelemme

Oma nykytyylini kiteytyy hyvin tähän kuvaan. Rentoa bisnespukeutumista laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin nojaten.
Oma nykytyylini kiteytyy hyvin tähän kuvaan. Rentoa bisnespukeutumista laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin nojaten.

Tärkein syy paitojen käyttämiselle on kuitenkin tyyli. Kaapistani löytyy tällä hetkellä kolme DLA:n farkkupaitaa, joilla on eri määrä pesukertoja takanaan. Näin minulla on itseasiassa kolme hieman erisävyistä denim-paitaa, joilla tyyliä on helppo varioida. Omassa käytössäni käytän paitoja pukujen kanssa, irtotakin kanssa neuleen kanssa ja ilman, tai sitten rennosti chinojen kanssa hihat käärittyinä.

DLA:n farkkupaita sopii rentoihin tyyleihin.

 

Pidemmälle kaverille paita toimii myös housujen päällä, mutta meikäläiselle paidan helman pituus on tähän tarkoitukseen liian pitkä. Tätä en kuitenkaan harmittele, sillä suurempi helmasynti monissa valmispaidoissa on liika lyhyys, jolloin paita tahtoo hypätä pois housujen alta. Pituuden aiheuttama ongelma on sitäpaitsi helppo korjata lyhentämällä paidanhelmaa.

Yhteenveto

Suosittelen DLA:n denim-kauluspaitaa lämpimästi miehille, jotka haluavat pukeutua siististi, mutta samaan aikaan mahdollisimman rennosti. Paita toimii hienosti pukujen, irtotakkien ja -housujen sekä neuleiden kanssa. Tyylin lisäksi laatu on kohdallaan, sillä materiaalit ovat laadukkaita, viimeistely tehdään käsityönä Italiassa ja paita kestää käyttöä.

Paita on kauniisti viimeistelty.
Paita on kauniisti viimeistelty.

DLA:n kauluspaidat on valmistettu Napolissa runsaalla käsityöviimeistelyllä. Paidan hinta on 155 euroa ja niitä voi ostaa DLA:n verkkokaupasta, sekä valituilta jälleenmyyjiltä.

Lue lisää