Uutuus: Oris Aquis Date Calibre 400

Sveitsiläinen Oris julkisti uuden Aquis Date -sukeltajankellon, jossa on koneistona valmistajan itse kehittämä ja odotettu Calibre 400.

Oris esitteli aiemmin tänä syksynä uuden in-house koneistonsa, joka myös laittoi tullessaan automaattikoneistojen standardit uusiksi. Mullistavimpina ominaisuuksina, koneisto tarjoaa viiden vuorokauden käyntivaran, erinomaisen magneettisen suojan, sekä kymmenen vuoden huoltovälin ja takuun!

Oris Aquis Date Calibre 400

43,5 mm kokoinen Aquis Date Calibre 400 on ulkoisesti hyvin lähellä hieman pienempää Oris Aquis Clean Ocean Limited Edition -mallia, mutta sisältä se on aivan jotain muuta. Aquis Date Calibre 400 saa kunnian olla historian ensimmäinen Oris-kello, jossa on uunituore Calibre 400 -automaattikoneisto.

-- MAINOS --

Oris 400 -automaattikoneisto.

Koneiston tarjoama viiden vuorokauden käyntivara on erinomainen, varsinkin kun sitä vertaa edellä mainitun Aquis-mallin Oris 733 -koneistoon, mikä tarjoaa vain reilun puolentoista vuorokauden käyntivaran.

Pitkä käyntivara on toteutettu kahdella pidennetyllä jousella varustetulla jousikotelolla, joista kumpikin tuottaa kahden ja puolen päivän käyntivaran. Koneiston laakerointiin ja muihin osiin tehtyjen uudistusten ansiosta, koneisto on erittäin luotettava ja tarkka ajan näyttäjä.

Myös magneettista suojausta on tehostettu käyttämällä koneistossa yli kolmeakymmentä antimagneettista ja raudatonta osaa, joista esimerkkinä käyntiratas ja ankkuri, mitkä on valmistettu piistä. Magneettisuojaus on valmistajan mukaan yhä tärkeämpää alati digitalisoituvassa maailmassa, missä älylaitteet ympäröivät kelloa ja sen käyttäjää.

Ulkonäkö

Ulkoisesti Aquis Date Calibre 400 edustaa tuttua Aquis tyyliä ja hienoa viimeistelyä. Ruostumattoman teräskuoren uumenista safiirilasin alta kajastaa upeasti merensiniseksi liukuvärjätty kellotaulu, joka elää valossa, kuten auringon säteet valtameren aalloissa.

Taulun muut elementit ovat erittäin selkeitä ja funktionaalisia, ja reilun Superluminova-lumeen ansiosta ajan lukeminen onnistuu helposti myös pimeässä. Päivämäärä näyttö on sijoitettu Aquisille perinteisesti kello kuuden kohdalle. Keraamisella upotuksella varustettu, vain yhteen suuntaan pyörivä kellonkehä korostaa upeasti sinistä taulua.

Oris Aquis Date Calibre 400

Oris Aquis Date Calibre 400

Reilunkokoisen, hammastetun, ja ruuvilukittavan nupin suojat jämäköittävät ulkonäköä, sekä tarjoavat nupille sen tarvitseman suojan. Kiiltävää ja mattaa sekoittava, säädettävällä taittolukolla varustettu teräsranneke täydentää kokonaisuuden. Kelloon saa lisävarusteena, alla olevassa kuvassa näkyvän, pikalukituksella varustetun kumirannekkeen.

Oris Aquis Date Calibre 400

Kellon takakannessa on reilun kokoinen safiirilasi-ikkuna, jotta uuden ja uljaan koneiston ihailu olisi mahdollista – ja sitähän kelpaa katsella.

Kellon hinta kapusi koneistopäivityksen myötä yli kolmen tuhannen euron, mutta tarjoaa silti vielä hyvä vastineen rahalle – moniko saman hintainen kello tarjoaa viiden vuorokauden käyntivaran ja kymmenen vuoden takuun?

Oris Aquis Date Calibre 400

Kellon suositushinta on teräsrannekkeella 3.200 euroa ja kumirannekkeella 3.100 euroa. Teräsrannekkeiset mallit ovat saapuneet myyntiin jutun julkaisuhetkellä ja kumirannekkeiset mallit ovat myynnissä viikon päästä.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Oris Aquis Date Calibre 400
 • Mallinumero: 01 400 7763 4135-07 8 24 09PEB
 • Koneisto: Oris 400 automaatti
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara:  120 tuntia (viisi vuorokautta)
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija:  43,50 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys:  300 m / 30 bar
 • Ranneke: teräs, taittolukko
 • Hinta: 3200 euroa (teräsranneke), 3100 euroa (kumiranneke)

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

-- MAINOS --
Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Ensiesittelyssä: Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Sveitsiläinen Baume & Mercier on nostanut profiiliaan viimeisten vuosien aikana Baumatic-koneistoon pohjautuvilla kellomalleillaan. Clifton Baumatic Day Date Moon Phase...

Sjöö Sandström Royal Steel Classic Annual Edition 2020

Ruotsalainen Sjöö Sandström esitteli ruskealla sektoritaululla varustetun Royal Steel Classic Annual Edition 2020 -rannekellon. Vaasalaisen Salkarin maahantuoman ruotsalaiskellonvalmistaja Sjöö Sandströmin...

Kerro mielipiteesi! Mitä Kelloseppäkoulu sinulle merkitsee?

Suomalaisille huipputeknologian vientiyrityksille elintärkeä Kelloseppäkoulu roikkuu edelleen löysässä hirressä valtiovallan rahoitusleikkausten takia.  Espoon Leppävaarassa toimiva Kelloseppäkoulu on yksityinen ammattioppilaitos, jonka...

Breitling Chronomat -kellomallisto naisille

Breitling teki onnistuneen lisäyksen esittelemällä naisille suunnattuja kellomalleja keväällä esiteltyyn Chronomat-kellomallistoon. Sveitsiläinen Breitling julkaisi huhtikuussa 2020 päivitetyn klassisen Chronomat-malliston ja...

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition juhlistaa japanilaisen kellomerkin 70-vuotista taivalta mekaanisten rannekellojen valmistajana. Japanilainen ORIENT on vuodesta 1950 lähtien valmistanut...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme.

Lähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.