Uusi sähköinen Honda Motocompacto on kuin pyörillä kulkeva salkku

Tämä Honda voi saavuttaa 24 km/t huippunopeuden, ja härvelin saa Jenkeissä alle tuhannella taalalla.

Kuva: Honda.

Uusi Honda Motocompacto on esitelty, ja se on salkun kokoinen e-skootteri, jolla on kompaktiin tilaan pakattu eriskummallinen ulkonäkö. Laite on alkuperäisen Motocompon seuraaja, jota myytiin alun perin vuosina 1981-1983. Alkuperäinen OG Motocompo oli Suomessakin suosittuun Honda Monkeyyn perustuva taitettava skootteri. Siinä oli 49-kuutioinen ilmajäähdytteinen kaksitahtinen ja yksisylinterinen moottori, jolla saavutettiin noin 30 km/t huippunopeus.

Vuoden 2024 Motocompacto saa sen sijaan voimansa kestomagneettisähkömoottorista, joka tuottaa huikeat 0,66 hevosvoimaa! Tarkasteltaessa asiaa lähemmin voidaan todeta, että Motocompactossa on vain 0,21 % Honda Civic Type R:n tehosta. Skootterilla voidaan kuitenkin saavuttaa 24 km/t matkustusnopeus, ja ajaa parisenkymmentä kilometriä yhdellä latauksella.

Hondan ”ajosalkkua” on helppo pilkata, mutta se on jokseenkin täydellinen ratkaisu ruuhkaisiin miljoonakaupunkeihin. Akun kapasiteetti on vain 6,8 Ah, mutta sepä voidaankin ladata aivan tavallisella pistorasialla, ja sen lataaminenkin kestää vain 3,5 tuntia.

Kuten jo kuvistakin saattaa päätellä, voi Motocompacton ottaa mukaansa melkein minne tahansa. Kun saavut toimistoon, taita se kasaan ja vedä sitä mukanasi – kätevää! Vekottimen vetäminen voi tosin alkaa käydä sekin työstä, koska laite painaa 41,3 kiloa. Tämä on kuin raahaisi keskivertoa kuusivuotiasta jälkikasvunpuolikasta perässään, paitsi että Honda ei valita ja kaiva nenäänsä.

Kuva: Honda.

Taitettuna kasaan Hondan skuutti on 74 cm pitkä, 54 cm korkea ja vain 9 cm leveä. Avattuna matkantekotilaan se on puolestaan 97 cm pitkä, 89 cm korkea ja 44 cm leveä. Istumakorkeus on 62 cm, joten sen kyydissä saa hyvän näkymän edessä avautuvalle jalkakäytävälle.

Suosittelemme

Kuva: Honda.

“Motocompacto on ainutlaatuinen Honda – hauska, innovatiivinen ja odottamaton osa laajempaa sähköistysstrategiaamme”, kertoo Jane Nakagawa, American Honda Motor Co:n tutkimus- ja kehitysyksikön varapuheenjohtaja. “Kun sitä myydään yhdessä uusien täysin sähköisten katumaasturiautojemme kanssa, Motocompacto tukee osaltaan tavoitettamme hiilineutraaliudesta auttamalla asiakkaita kulkemaan päästöttömästi liikenteessä.”

Motocompacton suunnittelivat ja kehittivät Hondan insinöörit Ohiossa ja Kaliforniassa, mikä johti myös 32 patenttiin. Motocompacto on samalla kertaa Hondan ensimmäinen Amerikassa suunniteltu sähkökäyttöinen kulkuväline. Kokoontaittuvan rakenteen, ja yhteensopivuutensa ansiosta sähköskootterin voi ladata Honda Prologuen tavaratilassa, ja ottaa sen sieltä mukaan jatkaen matkaa vaikka keskustan ihmisvilinässä.

Sen vakiovarusteisiin kuuluvat mukava istuin, turvalliset jalkatapit, säilytystilaa, digitaalinen nopeus- ja latausmittari sekä puhelinsovellus, joka säätää valaistusta ja ajotilaa. Motocompacto tulee myyntiin Yhdysvalloissa Hondan jälleenmyyjillä, sekä virallisessa verkkokaupassa marraskuussa. Sen suositushinta on vain 995 dollaria, mikä on itse asiassa hieman enemmän, mitä Bugatti veloittaa omasta virallisesta sähköskootteristaan!

LähdeCarbuzz

Lue lisää