Upeita koruja ja hyviä valintoja tehdään tunteella

”Suunnittelijana tehtäväni on varmistaa, että jokainen koruni takuulla tuottaa iloa kantajalleen ensi hetkestä alkaen. Se ilo, jonka näen asiakkaan silmissä, kun hän saa omakseen suunnitelmani korun, on palkitsevinta.”

Kävin hiljattain Olli Lindroosin luona pohdiskelemassa korua lahjana. Tietenkin oma lehmä oli ojassa ja pohdiskelin korulahjaa itselleni, mutta samalla keräsin talteen Ollin vinkit korulahjan hankintaan, jos lahjan hankinta onkin sinulla mielessä jollekulle toiselle.  Tutustu vinkkeihin tästä.

Ollin neuvot päättyivät vinkkiin seurata tunteitaan: se oikea valinta tuntuu oikealta. Tällaisia tunteita Ollin suunnittelemia koruja sovitella sain erityisesti sormuksista. Olli esittikin loistavan huomion, että sormus on koruna sellainen jota itsekin on helppo ihailla sitä käyttäessään. Enpä aihetta ollut aiemmin tuosta näkökulmasta pohtinutkaan, mutta näinhän sen juuri on. Yksi loistava syy valita kaikista korusta juuri sormus.

Suosittelemme

Loogisena järjen ihmisenä  kaipasin kuitenkin Ollilla myös hyviä järkisyitä siitä, miksi OJL-sormus olisi se erinomainen lahjaostos. Vaikka Olli kannusti luottamaan tunteeseen korun valinnassa, häneltä löytyi myös loistavia argumentteja perustelemaan OJL-sormusta hyvänä valinta.

OJL-sormuksen valitessa saat 100% kotimaisena käsityönä tehdyn ajattoman lahjan, jonka inspiraatio on kummunnut suomalaisuudesta. Olli toteaa, että hän haluaa luoda koruista kauniita ja kestäviä, jotka tehdään rakkaudella, ilman kompromisseja.

Olli kuvailee sormustensa designia hyvin hiotuksi sekä kultasepän työtä lähes täydellisyyttä hipovaksi.  Ollin suunnittelemissa sormuksissa löytyy myös vuoden kauneimmiksi sormuksiksi valittuja malleja, joten tämä on hyvä lisä valintaperusteiden listaan järki-ihmiselle.

Olli myös toteaa, että hän on ottanut suunnittelijana vastuun OJL-sormuksien jatkuvuudesta – niin, että sarjan sormuksia on vaivatonta yhteensopivin osin täydentää tulevaisuudessakin. Sormusta voi koota kuten tarinaa, lisäten joko nykyisistä mallistoista löytyviä elementtejä tai tulevaisuudessa uusien mallien avulla.

Oli myös ihana yhteensattuma, että keskustellessani Ollin kanssa heidän Helsingin liikkeessä, paikalle saapui kaksi nuorta naista, jotka kysyivät myyjältä olisiko Olli tavattavissa ja he ilahtuivat suuresti, että pääsivät Ollia tapaamaan. Margareeta Haapajoki ja hänen ystävänsä Vera Luostarinen olivat saapuneet myymälään ihailemaan Ollin suunnittelemia sormuksia.

Margareetalla olikin itse asiassa jo Ollin suunnittelema sormus sormessaan. Hänen nimetöntä koristi Ollin Harmonia-sarjan sormus, joka muistuttaa 2015 vuoden heinäkuisesta vihkimisestä, jossa Vera toimi kaasona. Margareeta mainitsi valinnan osuneen kyseiseen sormukseen, koska yksinkertaisen kaunis sormus näytti, ja näyttää edelleen, upealta. Sekä Margareeta että Vera haaveilevat Lumi tai Kide- malliston sormuksesta tulevaisuudessa. Olipa ihastuttavaa seurata nuorten naisten innostuneita ja ihailevia tarinoita ja tunnelmia, siitä kuinka heidän ja Ollin sormusten polut ovat kohdanneet.

Vaikka aluksi Ollin vinkki luottaa omiin tunteisiin sen oikean korun valinnassa tuntuikin näin järjen ihmisenä hieman vaaleanpunaiselta hattaralta, Olli oli enemmän kuin oikeassa. Sormuksia sovittaessa, jotkut vain tuntuivat heti oikeilta. Ja vahvaa järjenääntä seuraavankin piti todeta, että upeita koruja tehdään, mutta myös valitaan, tunteella.

Lue lisää