Unelmasohvaa etsimässä? Näillä vinkeillä onnistut

Kaupallinen yhteistyö: Isku Koti

Uuden sohvan hankinta on monelle meistä iso päätös. Mielessä pyörii niin erilaiset mallit, värit, materiaalit kuin myös eurot – ja suuret odotukset.  Suunnittelulla, monipuolisella pohdiskelulla ja ammattitaitoisen myyjän avulla on unelmasohva kuitenkin mahdollista löytää vaihtoehtojen viidakosta. Haastattelimme Isku Kodin tuotepäällikkö Tuija Ilvosta kootaksemme parhaat vinkit sohvaostoksille helpottaaksemme sinun unelmasohvasi löytymistä.

Astu sisään Iskuun palveltavaksi.

Laadukas sohva on pitkäaikainen kumppani

Sohva on yksi kodin isoimmista huonekaluhankinnoista.  Iskun kautta saa asiantuntevaa apua valintansa tueksi ja lisäksi laadukkaita tuotteita löytyy moneen makuun. Laadukkaan sohvan käyttöikä on useita vuosia ja täten myös pitkäaikainen hankinta, jossa joskus tasapainotellaan trendien ja omien mieltymystensä kanssa. Pitkäikäisyyden kannalta onkin hyvä pohtia, että sohva palvelee sinua niin tyyliltään kuin malliltaan mahdollisimman pitkään.

Iskussa sohvia löytyy moneen makuun: valinnanvaraa on malleissa, kokoonpanoissa, väreissä ja myös istumiskokemuksessa.

Ilmeeltään skandinaavisuus näkyy sohvamaailmassa nyt vahvasti edelleen. Tällä hetkellä trendit sohvissa ovat kevytilmeisyys sekä ilmavuus. Nyt sohvien alle jää reilusti maavaraa ja rungot ovat ohuita, kuten käsinojatkin. Tuija lisää, että erityisesti viime vuoden aikana retro-henkisten sohvien kysyntä on lisääntynyt. Lisäksi eri tyylejä myös sekoitetaan sohvissa nyt rohkeammin.

Iskussa kattava kattaus eri sohvamalleja ja -merkkejä

Iskun sohvavalikoimista löytyy useamman brändin tuotteita. Tuija kuvailee Iskun valikoimaa siten, että jokaisen eri merkin tuotteet edustavat vahvasti juuri omanlaistansa valikoimaa, toisiaan täydentäen. Iskun sohvavalikoimaa suunnitellessa kiinnitetään huomiota niin vaihtoehtojen erilaisuuteen sekä malleihin, hintaluokkaan kuin käyttömukavuuteen.

Iskun omassa sohvamallistossa kotimaisuus ja laatu ovat tärkeät ohjenuorat. Raaka-ainehankintoja Iskun tehtaalle tehdään suoraan kotimaasta kotimaisen työn tukemiseksi. Kotimainen valmistus Iskun omalla tehtaalla mahdollistaa asiakkaalle hyvät räätälöinnin mahdollisuudet kokoonpanojen ja mittaulottuvuuksien puolesta. Iskun oman malliston uusimpia tulokkaita ovat Babe ja Curve. Tuijan oma sohvasuosikki on Iskun Free, jota Tuija kuvailee rennoksi löhösohvaksi, jossa on ihanaa pehmeyttä.

Iskun oman malliston uutuus: Babessa yhdistyy mielenkiintoinen muotokieli. Babe näyttää massiiviselta ja siinä on samalla pyöreyttä sekä pehmeyttä, Tuija mainitsee. Nea Vikströmin suunnitteleman sohvan pehmeän muotokielensä Babe on saanut sammaleen peittämiltä kivikoilta. Baben erikoisuus on, että jokainen pala on ympäriverhoilu, jolloin kotona voi osia irrottaa ja yhdistää vapaasti sekä sijoittaa uudelleen kätevästi. Kuva: Isku
Iskun oman malliston uutuus: Curve edustaa skandinaavista siroutta muun muassa suuren maavaransa vuoksi. Curvessa on erityisesti mietitty sohvaa jokaisesta katsomiskulmasta, sillä Curvessa kevyttä kaarevuutta ja muotoilua löytyy myös käsinojien ja selkänojan taustassa. Suunnittelun lähtökohtana on ollut idea sohvan ulkonäöstä niin, että sohva on mahdollista sijoittaa myös huoneen keskelle, jolloin sohvan jokainen ulottuvuus on esillä. Sohvan on suunnitellut Iskun valikoimajohtaja Ilari Jääskeläinen.

Pohjanmaan Kalusteen sohvat ovat myös suosittuja Iskussa. Tuija kuvailee brändiä tutun ja kotoisan oloiseksi, johon asiakkaan on helppo samaistua. Mallit ovat helposti lähestyttäviä, mutta tarjoavat muun muassa persoonallisia yksityiskohtia makupaloiksi. Pohjanmaan Kalusteen tuotteissa näkyvät perinteet, mutta silti tuotteet ovat nuorekkaita ja raikkaita. Erityisesti Pohjanmaan Kalusteen mallistossa löytyy sohvia, joissa on retro-viitteitä.

Suosittelemme

Pohjamaan Kalusteen sohvat ovat tärkeä osa Iskun sohvavalikoimaa.

Toinen tunnettu Iskussa myytävä merkki on HT Collection, jossa myös kotimaisuus on läsnä. HT Collection sohville ominaista on modulaarisuus sekä irtopäälliset. Irtopäälliset helpottavat sohvan huoltoa ja ylläpitoa erityisesti lapsi- ja lemmikkiperheissä. Toisaalta päälliset tarjoavat variaation mahdollisuuksia, sillä sohvaan saa halutessaan uuden ilmeen uusilla päällisillä.

HT Collectionin sohvat tunnetaan muun muassa irtopäällisistään.
Yllä mainittujen sohvien lisäksi, Iskusta löydät myös Dutti-sohvat, jotka ovat hintaystävällisiä valintoja.

Herkullisia värejä ja lukuisia kangasvaihtoehtoja

Hehkuvat värit ovat viime vuosina nousseet esiin Iskun myymälämalleissa sekä esimerkiksi Habitaressa esiteltävissä sohvissa. Värikavalkadin edessä olisi ihana kokea olevansa niin rohkea, että päätyisi vaikkapa smaragdin vihreään tai klassiseen tummansiniseen. Vaikka värit ovat herättäneet kuluttajissa paljon mielenkiintoa, kuitenkin lopullista valintaa tehdessä valinta osuu edelleenkin luonnollisiin ja pehmeisiin sävyihin, neutraalien harmaiden ja beigen värimaailmaan, kertoo Tuija. Voimakkaammat värit ovat kuitenkin nostaneet päätänsä viime aikoina erityisesti samettikankaissa, joissa sävyt hehkuvatkin erityisen vastustamattomina. Olennaisinta on kuitenkin miettiä, mikä väri olisi itselle mieluisa ja omaan kotiin sopiva vielä vuosienkin päästä.

Samettikankaat ovat nyt nostaneet suosiotaan sohvien verhoilukankaina.

Sohvamallin lisäksi onnistunut materiaalivalinta on merkittävä tekijä sohvaostoksilla.  Laajat verhoilukangasvalikoimat antavat lukemattomia vaihtoehtoja niin väreihin kuin myös erilaisiin tekstuureihin, kudontoihin ja kangaslaatuihin. Valintaa helpottaa, että Iskun valikoimiin on jo valmiiksi valittu laadukkaat ja kestävät kankaat, jolloin voi keskittyä siihen, mikä materiaaleista on omaan makuun ja käyttöön sopiva.

Värin lisäksi kangasvalinnan voi tehdä lukuisista erilaisista tekstuureista. Valitse kangas joka sopii kotiisi ja omaan makuusi vielä vuosienkin päästä.

Valmistaudu ostoksille ja anna myyjän auttaa

Jos uuden sohvan hankkiminen saa pään pyörälle, Tuija antaa muutamia hyviä vinkkejä lähtökohdaksi ostoksille. Ensinnäkin myymälään lähtiessä on suuri etu, jos mukanasi on huoneen mitat, johon sohvan aiot sijoittaa. Tämä helpottaa löytämään vaihtoehtoja, jotka sopivat myös mittaussuhteiltaan kotiisi. Mitata voit myös nykyisen sohvasi vertailukohdaksi. Voit ottaa mukaasi myös valokuvan tilasta, jolloin myyjänkin on helpompi hahmottaa tila kokonaisuudessaan mittamaailmaa pidemmälle.

Uutta sohvaa hankkiessa, kannattaa ostoksille lähteä mittojen kanssa. Vanhaan sohvaan vertailemalla on helpompi pohtia omia toiveitaan uudelle sohvalle.

Lisäksi Tuija vinkkaa pohtimaan nykyistä sohvaasi: Mikä siinä on ollut hyvää ja mieluisaa? Entä mitkä asiat kaipaavat mielestäsi muutosta? Tällä keinolla puolestaan voidaan kartoittaa esimerkiksi uuden sohvan ideaalia kokoonpanoa ja toiveita käyttötarkoituksesta. Huomioon kannattaa ottaa myös oma tottumus istumistuntumasta ja -asennosta sekä sohvan kokoonpanosta.

Myymälämallien lisäksi sohvista on saatavilla useita erilaisia kokoonpanoja. Kysy rohkeasti myyjältä apua.

Erityisesti Tuija painottaa, että Iskun myyjää kannattaa pyytää myymälässä avuksi jo heti myymälään saavuttaessa. Osaava myyjä kartoittaa tarpeitasi vaihtoehtojen esittelemiseksi. Useista sohvista on saatavilla lukuisia erilaisia kokoonpanoja, joita kaikkia ei mahduta laittamaan esille myymälään. Ammattitaitoinen myyjä kertoo eri mallien mahdollisuuksista mallisohvia laajemmin. Lisäksi esilläolevien mallisohvien väreihin ei kannata jumiutua liikaa, sillä esillä olevat verhoiluvaihtoehdot ovat vain pieni murto-osa valikoimasta, jota myyjä myös esittelee mielellään. Pienten yksityiskohtien hiontaa on myös sohvien erilaiset pehmeys- ja täytemahdollisuudet, joita ei nopealla vilkaisulla tule itse ajatelleeksi. Ostoksille kannattaakin varata mukaan myös rohkeutta kuunnella myyjän neuvoja ja vinkkejä, sillä heillä on asiantuntijuutta palvella sinua kohti onnistunutta sohvavalintaasi.

Sohvaostoksilla kannattaa tutustua myös uudenlaisiin malleihin rohkeasti.

Kolme Koota vinkkilistaksi uuden sohvan valintaan

  • Käyttö: Onnistunut sohvavalinta nojaa hyvään käyttötarpeiden määrittelyyn, jonka perusteella valitaan niin sohvan kokoa, muotoa, ominaisuuksia kuin verhoilua. Löhösohvaksi usein valikoituu pehmeämpi ja syvemmällä istuinsyvyydellä varustettu sohva. Se, kuinka monta ihmistä sohvalle tulee mahtua samanaikaisesti, määrittelee sohvan kokoa. Sohvan muotoon vaikuttaa lisäksi käyttötarkoitus. Sohva, jonka ääreen kokoonnutaan seurustelemaan, on usein kulma- tai avokulmasohva, jolloin porukka näkee helposti toisensa keskustellessa. Suora sohva tai divaanisohva sopii hyvin puolestaan elokuvan katseluun. Mikäli tarvitset kotiisi varavuoteen, kannattaa sohvaan hankkia vuodesohvaominaisuus.
  • Koko: Sohvan oikea koko tilaansa ja käyttötarkoituksessa nähden on yksi olennainen valinta. Ennen sohvaostoksille lähtöä, tartu mittaan. Mittaa tilan koko, johon sohvan olet sijoittamassa ja pohdi, mille muille toiminnoille huoneessa tulee jäädä tilaa. Sohvan ei myöskään tule tukkia kulkuväyliä.  Mieti myös, miten sohva saadaan sisälle kotiisi ja varmista, että sohva mahtuu sisään oviaukoista ja tarvittaessa hissiin.
  • Kangas: Sohvan mallin lisäksi verhoilumateriaali vaikuttaa suuresti sohvan ilmeeseen ja ulkonäköön. Tämän lisäksi verhoilulla on merkittävä käytännöllinen rooli. Jos perheessä on lapsia tai lemmikkejä, ovat likaahylkivät ja sileät kankaat helppohoitoisia vaihtoehtoja. Kangasta, tai nahkaa, valitessasi, pohdi värin lisäksi mieluisaa tuntua ja tekstuuria. Kangasmallia voit kysyä myös lyhyeen lainaan, jolloin näet oikean sävyn kotisi valaistuksessa.

Lue lisää